Zámek Březnice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Březnice

> Otevřeno

květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Projeďte se v kočáře po parku, prohlédněte si pušky ze sbírky Hanuše z Kolovrat nebo nahlédněte do starobylé Lokšanské knihovny. Renesanční zámek svou dispozicí nezapře, že vznikl přestavbou středověké tvrze. V interiérech najdete kromě rodových galerií také zbrojnici s bohatou sbírkou chladných zbraní a loveckých pušek Hanuše z Kolovrat. Expozice zahrnuje i tzv. Lokšanskou knihovnu z roku 1558 – nejstarší dochovanou renesanční zámeckou knihovnu v Čechách. Za prohlídku stojí i bylinková zahrada a anglický park, po kterém se v létě můžete projet kočárem. Každoroční tradicí se staly večerní zámecké koncerty, oživené prohlídky uprostřed léta a Vánoce na zámku. Pozoruhodnosti, nejcennější historické prostory, unikátní díla: 1. Lokšanská knihovna je nejstarší knihovnou v našich zemích, která se dochovala v původní podobě z roku 1558. Datum je uvedeno nade dveřmi v malované edikule. Místnost má renesanční pestře malovaný trámový strop,rovněž stěny jsou pokryty malbou s různou ornamentikou a erby Lokšanů. Na výzdobu stěn navazuje výzdoba původních skříní. Propojením malby s nábytkem byl vytvořen celistvý renesanční prostor, který dodnes neztratil nic ze své mimořádné působivosti. 2. V lednu 1557 se na březnickém zámku uskutečnila tajná svatba neteře majitelky zámku Filipíny Welserové s arcivévodou Ferdinandem Tyrolským, synem císaře Ferdinanda I. 3. Do vysokého táflování v renesanční jídelně je zasazen unikátní cyklus kolorovaných kreseb z roku 1580 - dokumentuje slavnostní průvod na počest svatby Jana z Kolovrat s Kateřinou z Bairspergu, dvorní dámy Filipíny Welserové. ve Autor cyklu Zikmund Elsasser - dvorní umělec arciknížete Ferdinanda Tyrolského zobrazil historickou událost v pestrém reji alegorických postav, jezdců,vojáků,zvířat , hudebníků, pážat a trubačů. 4. Zbrojnice - představuje ojedinělý soubor zbraní a zbroje ze 16. až 19. století. Sbírka chladných a palných zbraní, patřící k nejvýznamnějším ve středních Čechách. Jde o soubor tyčových zbraní českého původu a loveckých pušek Hanuše z Kolovrat. 5. Salón s loveckými trofejemi a zbraněmi - připomíná nejen záliby posledního majitele Jana Palffyho, soubor předmětů z východní afriky je také cenným etnografickým a zoologickým materiálem. 6. Poprava 27 českých pánů - obraz byl namalován na přání Přibíka Jeníška, člena osudného tribunálu a prokurátora. Anonymní tvůrce zachytil s popisnou přesností všechny fáze dramatických událostí z 21. června roku 1621 na Staroměstském náměstí.

> Otevírací doba

Otevírací dobu naleznete zde: http://www.zamek-breznice.cz/oteviraci-doba/

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Březnice
Ulice: Zámecký obvod 24
Telefon: 602 478 498
E-mail: [email protected]

> Komentáře