Zámek Konopiště | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Konopiště

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

4.3  (29x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Současnou podobu dostal zámek na přelomu 19. a 20. století, kdy zámek vlastnil František Ferdinand d'Este, následník rakouského trůnu. Vypravte se na půvabné místo nedaleko Prahy, kde žil tento vášnivý lovec. Původně hrad ze 13. století založený po vzoru francouzských kastelů je dnes zámkem neodmyslitelně spojeným se svým posledním šlechtickým majitelem Františkem Ferdinandem d’Este. Arcivévoda František Ferdinand nechal zámek upravit do pseudohistorického romantického hradního stylu. Na těchto úpravách se podílel český architekt Josef Mocker, později i vídeňský architekt Max Fabiani, zahradníci Karl Mössmer z Vídně a Karel Rozínek z Prahy. V rámci prohlídkových okruhů uvidíte reprezentační a hostinské pokoje, sbírku zbraní a loveckých trofejí i soukromé pokoje Františka Ferdinanda, které byly vytvářeny se snahou o co největší autenticitu na základě studia archivních materiálů, soupisů mobiliářů a hlavně souboru fotografií císařského fotografa R. Brunera - Dvořáka. Za návštěvu stojí také nádherný zámecký park, kterým prochází několik naučných stezek. Park na ploše 340 ha nechal vytvořit Arcivévoda František Ferdinand d'Este. Mimo domácích dřevin zde byly vysazeny i různé exotické druhy. Parkem vedou tři naučné stezky: "Historie a příroda konopišťského zámeckého parku", přírodní zalesněnou částí zámeckého parku prochází "Lesní stezka Ferdinanda d’Este" a poslední naučnou stezkou zámeckého parku je stezka „Pod stromy.“

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Benešov
Ulice: Konopiště 1
Telefon: 317 721 366
E-mail: [email protected]

> Komentáře