Poštovní muzeum Vyšší Brod | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poštovní muzeum Vyšší Brod

Foto: Poštovní muzeum

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

1  (1x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

Nejen pošťáci rádi zavítají do pobočky Poštovního muzea umístěné ve Vyšším Brodě, kde můžete zhlédnout stálou expozici dějin poštovnictví na území Českého státu od r. 1526 do současnosti nebo třeba výstavu kočárové techniky 19. století. Pobočka Poštovního muzea ve Vyšším Brodu se nachází v historické budově bývalého opatství cisterciáckého kláštera ze 13. století. Při návštěvě expozic poznáte dějiny pošty, cestování, telegrafu, telefonu a dopravní techniky. Zavítáte do světa poštovních známek, opět zde před vámi ožijí poštovní služebny a úřadovny, rozjedou se vozy s dopisy a balíky, začnou svištět razítka. Uvidíte tu totiž zejména to, co bylo a je spojeno s každodenním provozem pošt. Doplňkovou službou muzea je prodej vybraných cenin. Přehled expozic: rozsáhlá expozice dějin poštovnictví v Čechách, na Moravě a ve Slezsku od roku 1526 do současnosti na ploše cca 1800 m² největší sbírka vozů a kočárů z 19. století v České republice historické poštovní stejnokroje, vývěsní štíty, pokladny, schránky, mapy ukázky korespondence, staré psací potřeby, výplatní a orážecí stroje rekonstrukce poštovních úřadoven z 18. a 20. století telegrafní, dálnopisné a telefonní přístroje pozdně gotické, renesanční a barokní interiéry

> Otevírací doba

Duben–říjen (denně kromě pondělí)
9–12 hod., 13–17 hod.

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Vyšší Brod
Ulice: Klášter 136
Telefon: 380 746 679
E-mail: [email protected]

> Komentáře