Zámek Častolovice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Častolovice

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

4.5  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Renesanční zámek je obydlen a otevřen návštěvníkům i různým společenským akcí. K zámku přiléhá anglický park se zvěřincem. Interiéry s freskami, kazetovými stropy a sbírkami obrazů a zbraní dokumentují životní styl a bytovou kulturu rodu Sternbergů v průběhu čtyř staletí. Na návštěvníky čeká také rozsáhlý park s jezírkem, minizoo, obora s bílými daňky a zámecká cukrárna. Stálá expozice zámku je umístěna do dvaceti místností, které jsou zařízeny historickým nábytkem od dob renesance až po biedermeier. Dekorační látky, množství osobních předmětů, fotografií a květin dávají návštěvníkům pocit, jakoby právě odešli jeho obyvatelé. Sbírka obrazů je známa především originály Karla Škréty, Lucase van Valckenborga a J. H. Schönfelda. Bývalá jídelna, zvaná Tobiáška, je zdobena obrazovou galerií českých panovníků v životní velikosti. Strop je složen z dřevěných kazet s biblickými obrazy z Tobiášova života. Arkádová chodba s množstvím květin, které svou přítomností a vůní nádherně doplňují atmosféru celého zámku, návštěvníky uvede do nejznámějšího Rytířského sálu. Jeho rozloha 300 m2 s původním renesančním kazetovým stropem, je chloubou častolovického zámku. Tobiášův sál byl v minulosti používán jako slavnostní jídelna. I dnes slouží pro ty nejdůležitější návštěvy. Naposledy se tu setkali prezidenti Vyšehradské čtyřky. Sál je známý nejenom svým malovaným kazetovým stropem, který zobrazuje biblický příběh Tobiáše, ale též svou sbírkou portrétů českých panovníků.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Častolovice
Ulice: Masarykova 1
Telefon: 732832442
E-mail: [email protected]

> Komentáře