Zoo Ústí nad Labem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zoo Ústí nad Labem

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.7  (3x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pro návštěvníky ZOO je zde připraveno velké množství předváděcích akcí, procházka a cvičení slonů, "Medový strom" pro malajské medvědy, krmení tuleňů, rangutanů a lemurů a další lákadla. Zoologická zahrada je umístěna v přírodním prostředí na svahu Mariánské hory. Návštěvníci zde mohou spatřit více jak 1.300 zvířat z dvousetčtyřiceti různých druhů. Prohlédnout si zde můžete vzácné druhy, např. orangutana bornejského, levharta mandžuského, parosničku rajskou, nosorožce tuponosého, jelena bělohubého či osla somálského. Ze zvířecích obyvatel ZOO je bezesporu nejslavnější orangutan Ňuňák, který si zahrál hlavní roli ve filmové komedii "Dva lidi v ZOO". Z ostatních druhů zvířat lze například uvést lachtany, tuleně, slony, žirafy, nosorožce, medvědy, tapíry, pandy, dikobrazi, opice, rosomáky, zebry, malé i velké šelmy a nepřebernou řadu dalších. Návštěvu zoologické zahrady vám zpříjemní speciální akce. Jedná se zejména o pravidelné předváděcí akce se zvířaty a kulturní programy zařazené do celoroční nabídky. Zajímavým se tak může stát např. krmení piraní. Vyzkoušet můžete také jízdu zoovláčkem či restauraci ve spodní části ZOO, kterou mohou využívat nejen návštěvníci zoologické zahrady. Pokud se vám nějaké zvíře v ZOO zalíbí, můžete se stát jeho adoptivním rodičem. Přispějete tak nejen na jeho chov, ale pomůžete i celé zoologické zahradě. Pro děti kromě dětských hřišť a kontaktní zoo, je tu také zmenšenina výletního hrádku Větruše a dinosauří stezka. Návštěvníkům zoo také slouží Naučná stezka Lumpeparku, která přibližuje nejzajímavější zákoutí původního areálu. Stezka je pojemnovaná po Heinrichu Lumpe zakladateli původně ptačí rezervace (r. 1908), ze které později vznikl "zábavný park" a dnešní zoo. Kromě úkrytů pro ptactvo zde nechal Heinrich Lumpe postupně vybudovat systém kaskád a vodopádů, jezírko, pohádkovou jeskyni, Trpasličí hrad, růžovou zahradu s pohádkovými výjevy a další dobové atrakce. Na deseti nejzajímavějších místech původního areálu byly instalovány unikátní stojany, které vytvořil výtvarník Karel O. Hájek. Stojany na dobových fotografiích a textech přibližují, jak dané místo vypadalo v období Lumpeparku. Hlavním posláním zoologické zahrady v Ústí nad Labem je, stejně jako u jiných zahrad, záchrana vzácných a ohrožených druhů zvířat. Aktivně se zúčastňuje mnoha mezinárodních ochranářských programů a daří se jí rozmnožovat mnoho druhů vysoce ohrožených zvířat.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Ústí nad Labem
Ulice: Drážďanská 23
Telefon: 475503421
E-mail: [email protected]

> Komentáře