Petřínská rozhledna | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Petřínská rozhledna

> Otevřeno

únor, březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen, listopad, prosinec

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Petřínská rozhledna (378 m.n.m.) se tyčí nad starým centrem Prahy. Nejspíš také proto je jedním z nejoblíbenějších návštěvních míst turistů i samotných Pražanů. Okolí rozhledny je ideálním místem procházek a pikniků. Stavitelé rozhledny z Klubu českých turistů se nechali inspirovat na Světové výstavě v Paříži v roce 1889 a rozhodli se vytvořit podobnou monumentální stavbu v Čechách. Začátek prací na vrcholu Petřína se datuje na 16. března 1891. Byla postavena konstrukce rozhledny, namontovány schody a výtah. Rozhledna byla sestavena za pouhé tři měsíce. Současně byla na vrchol Petřína postavena i známá lanovka z dílny firmy Ringhoffer. Celá stavba byla slavnostně předána veřejnosti dne 2. srpna 1891. Podzemní štoly: petřínský vrch je prošpikován 18 podzemními štolami a nejdelší z nich je dlouhá 365 metrů. Štoly vznikaly od středověku díky dobývání uhlí, železných rud a keramických surovin, většina ale slouží k odvádění vody. Mezi nejkrásnější patří tzv. štola Železitá, ve které najdete i malé jezírko a krápníky přecházející v barvách od zelené do rudé. Jedna ze štol je dokonce přístupná. Nese technické označení štola XXII a můžete v ní zhlédnout výstavu fotografií z Podzemní Prahy. Štola se nachází v Lobkovické zahradě na Petříně těsně u tzv. vyhlídkové cesty, která vede od stanice lanovky Nebozízek směrem na Úvoz. V suterénu rozhledny se nachází stálá expozice "Petřín - místo vycházek, rozhledů i dolování". Expozice má podobu série vycházek, návštěvníkovi tedy nabízí možnost vydat se po Petříně v různých dobách i různými směry.

> Otevírací doba

listopad–únor: 10–18 hod.
březen: 10–20 hod.
duben–září: 10–22 hod.
říjen: 10–20 hod.

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Petřínské sady
Telefon: 725 831 633, 257 320 112
E-mail: [email protected]

> Komentáře