Památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny v Hrusicích | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny v Hrusicích

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Stálá expozice díla Josefa Lady – malíře a spisovatele, karikaturisty, tvůrce pohádkových postav provázejících děti od nejútlejšího dětství, ilustrátora, který nezapomenutelně ztvárnil Haškova Švejka. Prohlídky s průvodcem. Památník je vlastně letní vilka rodiny Ladových, postavená Josefem Ladou ve 30. letech 20. století. V 60. letech věnovala paní Alena Ladová – Vránová tento objekt státu, aby tu mohlo být zřízeno muzeum Josefa Lady. Od roku 1986 Památník Josefa Lady spravuje muzeum – dnes Oblastní muzeum Praha - východ se sídlem v Brandýse nad Labem, jehož zřizovatelem je Středočeský kraj. V Památníku se mohou návštěvníci seznámit s bohatým životem Josefa Lady, ale především si prohlédnou obrázky a knihy tohoto českého malíře a spisovatele. Každým rokem navštíví Památník Josefa Lady více než 10 000 malých i velkých návštěvníků. Je cílem především školních výletů a rodin s malými dětmi. Prohlídky jsou s průvodcem ve všední den začínají každou celou hodinu. Poslední prohlídka vychází v 16 hod. Prohlídky trvají 45 – 60 min. V období svátků návštěvníky okouzlí sváteční výzdoba. Pro mateřská centra a dětské domovy připravíme po telefonické dohodě kulturní a sportovní program v zahradě Památníku.

> Otevírací doba

Po – Út zavřeno
St – Ne 9:30 – 12: 00 12:30 – 16:30

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Hrusice
Ulice: Hrusice 115
Telefon: 323655204

> Komentáře