Městské muzeum - Františkánský klášter | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Městské muzeum - Františkánský klášter

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Počátky kláštera jako nejstaršího poutního místa 14-ti svatých pomocníků v českých zemích jsou opředeny legendou. Kdysi prý na jeho místě stálo městské popraviště, na němž měl být oběšen jakýsi šlechtic, jenž se spikl proti panovníkovi. Když jej odváděli na popravu, litoval svého činu a prosil skze svaté pomocníky, své patrony, Boha o odpuštění. Nejen, že ho dosáhl, ale zázrakem byl také zachován při životě. Visel na šibenici tři dni a tři noci, ale nezemřel. V reakci na takový zázrak jej kadanští radní osvobodili, nařídili přeložit popraviště na opačný konec města a na místě zázraku vystavěli kapli Čtrnácti sv.pomocníků. Od r.1999 jsou prováděny prohlídky interiérů, za účasti průvodce. V areálu kláštera zahájila svou činnost v září 1999 Základní umělecká škola Kadaň. Od roku 1999 je ve sklepích kláštera umístěno městské muzeum se stálou expozicí mineralogických a archeologických zajímavostí, ukázkami těžby a zpracování nerostných surovin a také hornické činnosti na Kadaňsku. Od května 2004 je městské muzeum v přízemí zaměřeno na městskou památkovou rezervaci, kult 14. svatých Pomocníků a částečně život františkánských mnichů. V prvním patře kláštera mohou návštěvníci obdivovat dochovalou původní architekturu stavby. Součástí prohlídky je i nadále kostel Františkánského kláštera. Františkánské zahrady – odpočinkové místo s vinicí, starou chmelnicí, francouzskou zahradou, klášterní faunou, dvěma venkovními podii a občerstvením. V zahradách se konají letní koncerty a divadelní pohádky, Vinobraní, Masopust, folkové koncerty, hudební festivaly ad.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Ústecký kraj
Město: Kadaň
Ulice: Městské muzeum v Kadani, Švermova 474
Telefon: 474341295
E-mail: [email protected]

> Komentáře