Zámek Sychrov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zámek Sychrov

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Novogotický zámek Sychrov, který sloužil jako rezidence původem francouzského rodu Rohanů, znáte z pohádky Zlatovláska či Nesmrtelná teta. Zámek nabízí 3 návštěvnické okruhy, noční prohlídky, ukázky sokolnictví, koncerty. O dnešní francouzskou novogotickou podobu dříve barokního zámku se zasloužil kníže Kamil Rohan. Obrazová galerie je největší sbírkou francouzského portrétního umění ve střední Evropě, řezbářská výzdoba je mistrným dílem českých řezbářů. Zámek je jednou z nejvýznamnějších staveb ve stylu romantické novogotiky francouzského typu a je veřejnosti zpřístupněn ve značném rozsahu, takže jeho prohlídka poskytne návštěvníkům dokonalou představu, jak se ve 2. polovině 19. století žilo na venkovském sídle bohaté šlechtické rodiny. Novogotický zámek Sychrov určitě poznáte z pohádky Zlatovláska či Nesmrtelná teta. Zámecké pokoje jsou zařízeny původním nábytkem, obrazy a dalšími doplňky; většina místností také vyniká bohatou řezbářskou výzdobou. Zámek Sychrov jako jediný v České republice má klasické královské apartmá, které bylo připraveno pro nejvýznamnější hosty. Anglický park (26 ha) patří k nejkrásnějším a nejbohatším botanickým sbírkám v České republice. Často zde pobývali velikáni české hudby J. Suk a A. Dvořák, proto se zde koná každoročně hudební festival "Dvořákův Sychrov a Turnov". Je zde možnost pronajmout si zámecké interiéry pro svatební hostinu. Zámek Sychrov je pro návštěvníky otevřen celoročně a to každý den včetně pondělí.

> Otevírací doba

celoročně a to každý den včetně pondělí

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Sychrov
Telefon: 482416011
E-mail: [email protected]

> Komentáře