Hrad Landštejn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hrad Landštejn

> Otevřeno

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Při prohlídce areálu dnešní zříceniny hradu Landštejn můžete obdivovat ukázky rané hradní architektury, která patří v českých zemích k nejpozoruhodnějším. Vystoupat lze také na vyhlídkovou věž, odkud se vám naskytne nádherný výhled na široké okolí. Hrad byl vybudován na počátku 13. století zřejmě moravskými Přemyslovci jako opěrný bod území na trojmezí Čech, Moravy a Rakouska. Svým pojetím dvou věží propojených palácem, představuje ojedinělý komplex svého druhu v Čechách a je jedním ze tří dochovaných románských hradů v ČR a jednou z nejvýznamnějších románských památek ve střední Evropě Expozice představuje dějiny hradu, místní archeologické nálezy a středověké zbraně. V mohutných zdech hradu se kdysi zalíbilo německému básníkovi Friedrichu von Schillerovi, který do okolních lesů umístil děj svých loupežníků. V době sezóny se zde konají Landštejnské slavnosti. V posledních letech byl uskutečněn v hradním příkopu záchranný archeologický výzkum, který přinesl mnoho poznatků o minulosti hradu v podobě spousty hmotných nálezů i v podobě odkrytí do té doby neznámých stavebních fází objektu. Po vstupu do hradního areálu je možno v první bráně navštívit malou expozici těchto archeologických nálezů. Velké množství mincí z různých období a ze všech koutů Evropy dokazuje čilé styky majitelů hradu se světem. V současné době se připravuje také nová expozice archeologických nálezů. V době, kdy byl hrad v držení rodu Landštejnů, plnil především funkci obrannou a vojenskou, z čehož vyplývá strohá ryze účelová architektura. Jádrem hradu byla velká hranolová věž (tzv. bergfrit) na jižní straně, na severní straně pak menší obytná věž s kaplí. Horní část vyšší věže hradu byla upravena jako vyhlídková. Z jejího vrcholu je krásný pohled na lesnatou krajinu České Kanady. 1 km od hradu se nachází románský kostel v Pomezí s částečně odkrytými románskými malbami.

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Staré Město pod Landštejnem
Telefon: 384 498 580
E-mail: [email protected]

> Komentáře