Muzeum dr. Aleše Hrdličky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum dr. Aleše Hrdličky

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Muzeum nesoucí jméno světově proslulého českého antropologa a rodáka z Humpolce Dr. Aleše Hrdličky patří mezi nejstarší na Vysočině. Bylo založeno v roce 1895 s cílem shromažďovat duchovní a hmotné památky charakterizující oblast Českého Horácka. V muzeu je možné vidět několik stálých expozic. Antropologická expozice seznamuje se vznikem vesmíru, vývojem života a vývojem člověka. Národopisná expozice přibližuje život, práci, kulturu a tradice v oblasti Humpolecka. Tady uvidíte interiér venkovského stavení z 19. století i měšťanskou jizbu, horácké hospodářství, ukázky zdejšího lidového kroje, nebo truhlu cechu řeznického. Další z expozic je věnována životu a dílu skladatele a dirigenta Gustava Mahlera, který se narodil nedaleko Humpolce. Děti ale pravděpodobně nejvíce ocení expozici loutek, která je umístěna v podzemí a je určena především malým návštěvníkům, pro které byl vytvořen hrací koutek, v němž si mohou s několika loutkami a maňásky pohrát. Dále je tu pro děti velice zajímavá Hrdličkova expozice, jejíž součástí je indiánská vesnice s indiány v životní velikosti, s indiánským stanem týpí, do kterého mohou vstoupit, s indiánskými hračkami, hudebními nástroji, zbraněmi i indiánskou hudbou. V rámci muzea je možné navštívit také stálou výstavku minerálů a stálou výstavku nazvanou Peklo. Ta je umístěna v podzemí na Dolním náměstí a čekají vás tam čerti a permoníci. Nevěříte? Běžte se podívat…

> Otevírací doba

út -pá 8 - 12 13 - 16
V turistické sezóně ( 1.4. - 31.10. je otevřeno také v sobotu a neděli: 10:00 - 16:00 )

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: Humpolec
Ulice: Horní náměstí 273
Telefon: 565532115
E-mail: [email protected]

> Komentáře