Den otevřených dveří Ministerstva kultury ČR | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Den otevřených dveří Ministerstva kultury ČR

Foto: MK ČR

> Termín

28.09.2022

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9

> Popis

Ministerstvo kultury České republiky si Vás dovoluje pozvat na Den otevřených dveří, který se koná ve středu 28. září 2022 od 10.00 do 17.00 hodin v Nostickém paláci (Maltézské nám. 1, Praha 1). Těšit se můžete na komentované prohlídky interiérů i bohatý doprovodný program. V Nostickém paláci uvidíte krásné reprezentační prostory, pracovnu ministra kultury, obrazárnu paláce s mnoha pozoruhodnými díly starých mistrů, kapli Nanebevzetí Panny Marie a přes skleněný průhled i slavnou majorátní nostickou knihovnu. V přízemí paláce se představí 30 příspěvkových organizací ministerstva kultury se svým programem pro děti i dospělé. K vidění bude historický vůz Jawa Minor z roku 1939 se sportovní karosérií roadster ze sbírek Národního technického muzea, který je typickým představitelem levného, a přitom velmi elegantního lidového vozu Jawa. Na funkčních modelech si zájemci vyzkouší mechanismy využívané u vozidel: např. čtyřkloubový, klikový nebo kulisový mechanismus a mnoho dalšího. Technické muzeum v Brně přiveze stroje Leonarda da Vinciho. Kdo bude mít zájem, může si postavit katapult a samonosný most bez použití hřebíků, který Leonardo da Vinci navrhl už v 15. století! Připravený bude i pozoruhodný exponát tzv. Teslovo vejce, které se samo hýbe pomocí magnetismu. Národní muzeum představí novou aplikaci pro mobilní zařízení, která dokáže návštěvníky navigovat na zvolené místo či k vybranému exponátu a také jim umožní pohodlný nákup vstupenek. Pomocí rozšířené reality uvidíte přímo ve svém mobilu, jak by vypadal např. ikonický plejtvák myšok ve své skutečné podobě. Uměleckoprůmyslové museum v Praze všechny zájemce pozve na novou výstavu Řeč plakátu, kterou bude otevírat v listopadu a 200. výročí narození J.G. Mendela připomene návštěvníkům Moravské zemské muzeum. K vidění bude hanácký, valašský a středočeský kroj, který přiveze Národní muzeum v přírodě. Program zpestří krátká představení loutkového divadla – Povídání o pejskovi a kočičce, chybět nebudou tvořivé dílničky, výtvarné aktivity, zdobení koláčků, navlékání korálků, výroba šindele a osobně se potkáte také s J. A. Komenským. Po celý sváteční den Vás bude doprovázet hudba, k zakoupení budou zajímavé publikace, CD i DVD, které vydávají naše příspěvkové organizace a na památku se budete moci vyfotit u fotostěny historické opony Národního divadla. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost jak strávit sváteční den 28. září 2022 v Nostickém paláci. Zde nabízíme malou ochutnávku procházky tímto barokním palácem. Upozornění pro návštěvníky: Vstup zdarma. Vstup bude možný pouze vrátnicí Nostického paláce přes bezpečnostní rám a s ohledem na kapacitu vnitřních prostor bude regulován. Prohlídky budou probíhat v organizovaných skupinách za doprovodu průvodců, délka prohlídkové trasy je cca 15 - 20 minut. Poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 16.30 hodin.

> Otevírací doba

10:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Maltézské nám. 1
Telefon: 257085484
E-mail: [email protected]

> Komentáře