7. ROČNÍK FESTIVALOVÉHO PŮLMARATONU MONET+ ZLÍN 2022 | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

7. ROČNÍK FESTIVALOVÉHO PŮLMARATONU MONET+ ZLÍN 2022

Foto: Kateřina Martykánová

> Termín

29.05.2022

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín se po dvou letech vrací do obvyklého jarního termínu. Po loňském ročníku zůstává start u Kongresového centra, ale přesouvá se na 10 hodin dopoledne. Mění se také směr běhu. Závod se uskuteční v neděli 29. května v rámci doprovodného programu 62. Zlín Film Festivalu. Organizátory jsou společnost FILMFEST, s. r. o. společně s Běhy Zlín, z.s. Největší novinkou pro běžce bude plánovaný start závodu, který se z odpoledních hodin přesouvá už na 10 hodin dopoledne. Po loňské dobré zkušenosti zůstane místo startu u Kongresového centra Zlín. Pro zatraktivnění trasy pro běžce i diváky došlo navíc po šesti letech také ke změně směru běhu na připravených tratích. Od Kongresového centra se tedy běžci vydají do továrního areálu, přes Rybníky, Čepkov, na Podvesnou, přes Benešovo nábřeží na Dlouhou a na náměstí Míru. Zde pro čtvrtmaratonce závod končí, běžci půlmaratonu pokračují do kola druhého z náměstí přes Bartošovu ulici opět do továrního areálu a dále po stejné trase, jako v prvním kole. Změna se dotkne běžců všech tratí – čtvrtmaratonu, půlmaratonu, tandemu i štafetových běhů. Kapacita závodu je i letos 1500 běžců. Součástí festivalového půlmaratonu je již tradičně i VIVA rodinný běh na 1400 metrů, který letos nově odstartuje v 15:00 hodin z náměstí Míru. Kapacita závodu je 700 běžců a mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi, junioři nebo ti, co preferují kratší tratě. Proti předchozím ročníkům bude trasa závodu s ohledem na stavební práce v Sadu Svobody a přilehlém tržišti také mírně upravena. Během festivalového půlmaratonu ožívá tradičně náměstí Míru řadou aktivit převážně se sportovní tématikou. Návštěvníci se setkají se spoustou zajímavých sportovních osobností jako je například ultramaratonec, propagátor a trenér běhu Miloš Škorpil, kouč vrcholových sportovců a olympioniků Vít Schlesinger, úspěšná mladá skeletonistka Anna Fernstädtová nebo desetibojař Tomáš Dvořák. Pro mladší generaci na hlavním pódiu odpoledne vystoupí i pěvecké duo Ben a Mateo nebo dívčí kapela Lollipopz, které do Zlína přiveze Český rozhlas Junior. Nedělní běžecký program zakončí projekce filmu Zátopek v letním kině, který organizátoři festivalu uvedou u příležitosti nedožitých stých narozenin, které by letos 19. září Dana a Emil Zátopkovi oslavili. Podrobné informace o závodech, uzavírkách i možnosti registrace na www.zlinskypulmaraton.cz

> Otevírací doba

od 10:00

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Zlín
Ulice: nám. T. G. Masaryka 5556
Telefon: +420602576870
E-mail: [email protected]

> Komentáře