Úvod do programování webu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Úvod do programování webu

> Termín

11.07.2022-15.07.2022

1.08.2022-5.08.2022

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

Program Za 5 dní na našem příměstském táboře pro děti si studenti vytvoří vlastní webovou stránku o tom, co je baví. Zároveň je naučíme dostatek dovedností a triků, aby mohly samy v tvorbě dál pokračovat i po skončení tábora. U toho se dozví, co znamenají všechny ty tajemné zkratky jako HTML, CSS, URL, JS, SVG a podobně. Dále se podíváme, jak si vytvořit nebo kde vzít pro stránku pěknou grafiku, co to je to user experience nebo jak se dostat od nápadu ke stránkám, které lidé chtějí používat. Práci s počítači prokládáme i zábavnými aktivitami bez něj - na čerstvém vzduchu venku v parku (sportovní a společenské hry). Vstupní znalosti Ke kurzu nejsou zapotřebí žádné speciální znalosti, postačí běžná práce s počítačem. Půjdeme pěkně postupně a všechno si ukážeme. Co se studenti naučí? -Vytvořit si vlastní webovou stránku -Porozumět tomu, jak funguje internet -Základy grafiky, návrhu user experience nebo design thinking -Přehled, kdo všechno na webových stránkách pracuje Harmonogram tábora: 1.den Představíme si svět programování zábavným a interaktivním způsobem. Seznámíme se s jazykem webových stránek HTML a odpoledne rovnou navážeme tvorbou grafiky. 2.den Pustíme se do vylepšení vzhledu našich stránek pomocí jazyka CSS. Odpoledne se na stránku podíváme z pohledu uživatele a ukážeme si, k čemu je to důležité. 3.den Seznámíme se s dalším programovacím jazykem - Javascriptem. Pomocí Javascriptu webovou stránku rozhýbeme. 4.den Plni inspirace budeme brainstormovat, jak z nápadu udělat úspěch a více se zaměříme na používání Javascriptu. 5.den Na konec se podíváme, jaké existují publikační možnosti a představíme si populární platformu Wordpress. A pak už nás čeká slavnostní zakončení s ukázkou všech projektů. Změna programu vyhrazena. Vhodný pro děti od 13 do 15 let.

> Otevírací doba

9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha
Ulice: Hala 40, Bubenské nábřeží 306/13
Telefon: +420 777 653 659
E-mail: [email protected]

> Komentáře