Minecraft (tvorba světů) - Záchrana elfího světa | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Minecraft (tvorba světů) - Záchrana elfího světa

> Termín

8.08.2022-12.08.2022

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Program Strašlivá kletba postihla magický elfí svět! Děti musí spojit síly a pomoci elfům zvrátit katastrofu, která je postihla. Minecraft je jednou z nejpopulárnějších her současnosti a my jejím prostřednictvím děti naučíme dovednosti do reálného života. Začneme úpravou samotného světa, při které si zopakujeme nebo doplníme znalosti z práce na PC jako je práce se soubory nebo grafickým editorem. Budeme pokračovat stavbou základny, kde využijeme plánování a rozdělení problému na zvládnutelné kousky (takzvaná dekompozice). Protože elfů i osadníků je málo, budeme potřebovat práci ve elfím světě automatizovat. Při tom se naučíme pracovat s redstone (něco jako elektřina v minecraftu) a řešit problém pomocí opakovatelné sekvence kroků (algoritmu). Práci s počítači prokládáme kreativními offline aktivitami a každý den trávíme čas venku tematickými hrami. V rámci tábora se děti dostanou z role běžného uživatele do role tvůrce a porozumí, jak technologie fungují. Vstupní znalosti Letní tábor pro děti je vhodný i pro začátečníky. Půjdeme pěkně postupně a všechno si ukážeme. Co se studenti naučí? - S pomocí redstone se děti hravou a interaktivní formou seznámí se způsoby řešení problémů, které mohou využít i v běžném životě - Prohloubí své informatické vzdělání a soft skills - Pohyb a orientace ve 3D prostoru - Používání souřadnic a jak převést myšlenku na přesný příkaz pro počítač - Propojí teoretický základ s reálným využitím - Během letního tábora se děti dozví více o online bezpečnosti Harmonogram tábora: 1.den Na elfí svět padla strašlivá kletba! Děti se seznámí spolu navzájem a s prostředím. Začneme úpravou světa a stavbou společného sídla - naplánujeme rozvržení prostoru, povíme si zároveň něco o dekompozici problému (rozdělení na zvládnutelné části). 2.den Elfové hodně studují a nemají vůbec čas na pěstování, zásoby se rychle tenčí. Naučíme se používat redstone a vytvoříme s jeho pomocí automatizované farmy. 3.den V elfím světě číhá nebezpečí! Zopakujeme a prohloubíme znalosti o redstone a využijeme je ke stavbě sofistikovanějších strojů v minecraft. Naučíme se například jak s redstone provádět logické operace, jako například “a zároveň”, které později děti využijí i v programování. 4.den Zlehka se podíváme na ještě mocnější nástroj v Minecraft - Command bloky. Ty umožňují přizpůsobit svět minecraft vlastním potřebám, ale vyžadují zapsání přesných příkazů. 5.den Dokončíme, co je v elfím světě potřeba, a své znalosti využijeme k tvorbě vlastního světa.

> Otevírací doba

9:00-17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha
Ulice: Hala 40, Bubenské nábřeží 306/13
Telefon: +420 777 653 659
E-mail: [email protected]

> Komentáře