Filmové Příběhy lišky Bystroušky s živou hudbou aneb zážitek pro celou rodinu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Filmové Příběhy lišky Bystroušky s živou hudbou aneb zážitek pro celou rodinu

Výjimečný zážitek nejen pro děti slibuje promítání úspěšného animovaného filmu z dílny BBC podle Příběhů lišky Bystroušky Leoše Janáčka. To vše za živého doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu. V sobotu 14. dubna prostě ve Forum Karlín nesmíte chybět.

Symfonický orchestr Českého rozhlasu doplní živým hudebním doprovodem tentokrát animovaný film, který vytvořili tvůrci z BBC. V hodinovém filmu promítaném na velkoformátovém plátně Janáček svou úchvatnou hudbou vylíčí život lišky Bystroušky. Jednotlivé party nazpívali čeští sólisté Radka Sehnoutková, Martin Gurbal, Marek Olbrzymek, Jakub Tolaš, Aleš Briscein a Zdeněk plech za podpory Kantilény, sboru dětí a mládeže při Filharmonii Brno. Taktovky se ujme francouzský dirigent Laurent Pillot.

Záměrem této události je představit operu publiku, které běžně nenavštěvuje tento hudební žánr, je zaměřeno zejména na děti, jejich rodiče a prarodiče. Za animovanou podobou opery čerpající volně z kreseb malíře Stanislava Lolka stojí Geoff Dunbar. Britský filmař, který spolupracoval mj. s legendárním Paulem McCartneyem, převedl nevšední operu o lásce, přírodě, zvířatech a lidech na filmové plátno s humorem, poetikou i hlubokým chápáním geniální hudby hukvaldského rodáka

Janáček se touto operou snažil oslavit věčnou přírodu a život. Je to právě svět zvířat, který činí operu atraktivní i pro nejmladší diváky, které chce přitáhnout zpět k zákonitostem přírody a k věčnému koloběhu života. Tím, že zde vystupují postavy z říše zvířat, připomíná dílo literární formu bajky – stejně jako lidské postavy, jednají zde zvířata podle jasných charakterových pohnutek.

Hlavní postavou je již zmiňovaná liška Bystrouška, která žije v zajetí u Revírníka. Schválně tam rozčiluje psa Lapáka a dělá rozbroje mezi slepicemi. Nakonec se jí podaří utéct, začne žít v lese s lišákem Zlatohřbítkem a vychovávají spolu mláďata. Příběh má ještě druhou rovinu – nahlíží na svět dospělých, na jejich touhy a trápení. Nad tím vším se vznáší nádherná Janáčkova hudba, která Těsnohlídkův text povznáší do výšin a dává mu hlubší významy.

Portál Kam s dětmi je hrdým patnerem této úžasné události. A také proto se můžete těšit na soutěž o  2 x 4 vstupenky. Takže nás sledujte, ať vám nic neunikne.

Více najdete na http://www.rozhlas.cz/socr/aforumkarlin/_zprava/prihody-lisky-bystrousky--1720253.

 

13. 3. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře