Zábavná muzea severní Moravy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zábavná muzea severní Moravy

Návštěva muzea dříve často znamenala nezáživnou prohlídku exponátů. Ale i muzea "jdou s dobou" a my vám  představíme tři muzea, kde o zábavu není nouze!:-) A jejichž návštěvu si opravdu užijete!

Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků

"Město klobouků" je místo, kam se určitě vyplatí zajet podívat! Muzeum se v Novém Jičíně nachází na náměstí v Laudonově domě a právě i tomuto slavnému generálovi je věnována expozice v horním patře. Hned o patro níž je expozice klobouků a obě mají co nabídnout. Obě expozice jsou interaktivní a strávíte zde spoustu času i s nejmenšími dětmi.:-) Jak říkají sami organizátoři, chtěli, aby místo nebylo muzeum, ale spíše "živý dům", což se jim určitě povedlo.:-) Naše děti nejvíce bavila dětská herna, kde si mohly vyzkoušet dobové oblečení, výzbroj, ale také si kreslily nebo se houpaly na dřevěném koníkovi.:-)

       

Větší děti určitě zaujme 3D model sedmileté války nebo sousoší generála s koněm a se psem, které je jedinečné tím, že je největší v České republice, které bylo vyrobeno 3D tiskem.:-)

Expozice klobouků je rozdělena do tří částí - nejvíce fotek zcela jistě pořídíte ve zkušebně, kde si můžete vyzkoušet, jak vám sluší klobouky nejrůznějších barev a tvarů!:-)

            

Perfektní nápad je také ateliér, kde máte možnost sami si zkrášlit malý klobouček, který si v muzeu zakoupíte.
A jelikož jsou klobouky všude, kam se podíváte, nemůžou zde chybět jejich dva nejpopulárnější obyvatelé - králíci Bob a Bobek!:-)

                 

Muzeum Bílovec

Je vám název našeho dalšího muzejního tipu povědomý? Možná ano, jelikož jsme vás s tímto netradičním muzeem seznámili již v článku Pohádkové Poodří. Kouzelné muzejní sklepení totiž obývají skřítci Picmochové, což jsou jedni z postaviček projektu Pohádkové Poodří. Ve sklepení se dětem bude určitě moc líbit, neboť obě rodiny Picmochů - Barnabášové a Tvořimírové - jsou pracovití skřítci, kteří návštěvníkům muzea ukáží tradiční řemesla, která byla v minulosti součástí každodenního života. A myslím, že nejen děti z nich budou nadšeni!:-)

                  

Další expozice muzea jsou také zajímavé, jelikož zvláštností Muzea v Bílovci je virtuální průvodce po expozicích - písař, který zde žil a pracoval před více než 200 lety. K dispozici jsou také dotykové obrazovky a hlavně dětský koutek!:-)

 

Slezské zemské muzeum

Třetí muzem z našeho výběru najdete v malebném městě Opava. Slezské zemské muzeum je nejstarší veřejné muzeum na území dnešní České republiky a zároveň je se svými 2 400 000 sbírkovými předměty třetím největším muzeem u nás. K muzeu patří šest expozičních areálů a budov, za návštěvu s dětmi stojí určitě Arboretum Nový Dvůr nebo větší děti možná zaujme Památník II. světové války v Hrabyni.

V muzeu se pravidelně konají různé výstavy, na stránkách muzea si můžete přečíst, jaká výstava se zde právě koná. My jsme byli nadšeni také ze stálých expozic, hlavně z expozice Příroda Slezska. Jelikož většina dětí miluje zvířata, zoologická část je určitě potěší. Expozice Encyklopedie Slezska má za cíl zapůsobit na návštěvníky tak, jako by listovali živou encyklopedií. I ve Slezském zemském muzeu se nachází spousta interaktivních exponátů, tudíž i v Opavě vás čeká spousta nových zážitků.:-)

                      

V nejbližší době se chystáme do Muzea hraček v Ostravě a do Muzea Tatra v Kopřivnici, takže se brzy můžete těšit na další muzejní tipy!:-)

Lucka

20. 6. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře