Winterzauber Drážďany | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Winterzauber Drážďany

Winterzauber Drážďany

 

O víkendu nás cesta zavedla do Německa a my si nemohli nechat ujít zimní městečko v samém srdci Drážďan. Mnoho lidí jistě zná vyhlášený vánoční trh Striezelmarkt, že? Tak přesně na tomto místě, na náměstí Altmarkt, vyrostlo zimní městečko. Do Drážďan jsme dorazili v neděli před obědem a strávili zde celý zbytek dne. V okolí náměstí o víkendu bez problému zaparkujete v přilehlých ulicích nebo na záchytném parkovišti. V neděli jsou obchody v Německu zavřené, otevřeny jsou pouze kavárny, restaurace apod. Manžel si to pochvaloval, alespoň mě to prý netáhlo za nákupy.

   

 

Zaparkovali jsme na Marienstrasse, na rohu této ulice se totiž nachází velké dětské hřiště, plné klouzaček, houpaček apod. Zdrželi jsme tu asi půl hodinky a potom už jsme se vydali na Altmarkt, který jen hned za rohem. 

Vstup do areálu zimního městečka je zdarma, všechny další atrakce a aktivity jsou však zpoplatněny. Hlavní dominantou areálu je bruslařská dráha, kde 90 minut bruslení stojí 3,50 € pro dospělé a 2,50 € pro děti. Brusle vám zde zapůjčí za 3 €. Každý, kdo vstupuje na led, musí mít opravdu brusle. V botách vás tam nepustí, ani pokud chcete jen jistit vaše dítě. Pro děti je zde k zapůjčení opora, tzv. tučňák, ten přijde na 5 €. Já jsem na bruslích stála asi po 20 letech, skoro jsem toho tučňáka potřebovala víc já než moje dcera :-D.

 

   

 

Hodinka a půl bruslení nám krásně stačila a vydali jsme se prozkoumat další atrakce. Kousek od stánku s občerstevním je pro děti postaveno opravdu mini lanové centrum. Děti dostanou sedák s karabinou a vydají se do výšky cca 3 metrů zdolávat překážky. Hned vedle jsou 2 mini trampolínky. Děti se vyblbnou a vaše peněženka bude o dalších  5 € lehčí. Kousek vedle stojí ještě dráha na metanou, tu jsme ale nevyzkoušeli. 

Dcera celá nedočkavá už kupuje s tatínkem lístky na další hlavní atrakci a tou je obrovská bobová skluzavka, dlouhá 36 metrů! Jedná se o tzv. suchou skluzavku, podobnou té, která je např. na Lipně u Stezky korunami stromů. Bereme pytel a vydáváme se na vrchol. Nahoře vše řídí obsluha, pomůže vám nasoukat se do pytle, nebo usadit dítě a hurá dolů! Nebojte, skluzavka není extra rychlá a děti cca od 5 let jí zvládnou samy. Jedna jízda stojí 1,50 €, 5 jízd vás vyjde na 6 € a 10 jízd potom na 10 €. 

 

   


A areálu je spousta stánků s tradičním občerstvením, větrný mlýn s restaurací, dřevené sruby a stoly k posezení. Výlet jsme zakončili jak jinak než svařáčkem, horkou čokoládou, waflí a bratwurstem. Bez toho by to asi nebylo ono :-).

 

Denisa Hamplová, redakce

20. 2. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře