Výlety za zimními vodopády | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výlety za zimními vodopády

Chtěli byste se po těch všech vánočních dobrotách a válení se u pohádek, vydat někam na výlet? Pak pro vás máme několik tipů. Vydejte se za zimními vodopády, protože i v zimě jsou opravdu krásné.

 

Mumlavský vodopád

Procházku z Harrachova k Mumlavskému vodopádu zvládne opravdu každý, tam a zpátky to jsou skoro dva kilometry. Až 12 metrů široký kaskádovitý vodopád láká návštěvníky v každé roční době – a i když zamrzne, uslyšíte zvláštní vodní mumlání, podle něhož prý dostal jméno.

                                      

Terčino údolí

Umělé vodopády mají své kouzlo: například vodopád na říčce Stropnici v Terčině údolí, který napájí 750 metrů dlouhý umělý náhon. Každou zimu přiláká tisíce lidí – a není divu. Navíc od parkoviště u vstupu do údolí jsou to jen dva kilometry, což snadno zvládnou rodiny s dětmi.

                                      

Nýznerovské vodopády

Na oblíbeném výletním místě v Rychlebských horách najdete Nýznerovské vodopády anebo vodopády Stříbrného potoka. Ve 110 metrů dlouhé malebné soutěsce voda překonává celkovou výšku 14 metrů, po schůdcích a pěšinkách se dá sejít až přímo k vodě.

                                     

Vaňovský vodopád

12 metrů vysoký vodopád patří v Českém středohoří k těm větším. Vedou k němu dvě cesty - první a zároveň delší od výletního zámečku Větruše v Ústí nad Labem. Druhá a o dost kratší z Vaňova průrvou ve skalách. Bez náledí jsou úzké stezky dobře schůdné a cestu snadno zvládnete i s dětmi.

                                     

Pekelný vodopád

Vodopád najdeme v romantickém údolí na Pekelském potoce mezi Krásným Březnem a Mlýništěm. Jak může jméno potoka napovědět, protéká jeho voda divokou a hlubokou roklí s příkrými svahy. Vodopád je 8 metrů vysoký a na místní poměry vodnatý. 

                                      

Bučací vodopád

Krásný beskydský vodopád leží na Bučacím potoce na severní straně hory Smrk, potok se vlévá zleva do Ostravice. Bučací potok protéká Ostravicí, která je nejbližším výchozím místem k vodopádu.

                                      


28. 12. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře