Víme, kam můžete s dětmi vyrazit o prvním z masopustních víkendů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víme, kam můžete s dětmi vyrazit o prvním z masopustních víkendů

Blíží se k nám o trochu teplejší počasí a vy určitě přemýšlíte kam s dětmi, když ne na hory. Máme pro vás naše víkendové tipy. Tomuto víkendu bude vládnout hlavně masopust ve všech možných podobách a to po celé naší republice.

 

Praha a Střední Čechy

Masopust v Roztokách u Prahy

Průvod mezi nebem a zemí, údolím a vrchem, minulostí a budoucností vyráží opět za svou královnou. Maškary se setkají na roztockém zámku, spojí s Únětickými a Suchdolskými tancem na pláni Holého vrchu a zakončí svou cestu zábavou v pravém a nefalšovaném vyhřívaném šapitó. 

 

Masopust v Jílovém u Prahy

A opět se máme na co těšit. Tradiční masopustní oslavy s živou dechovou hudbou, průvodem masek, vepřovými hody a dalším neodolatelným občerstvením. Nebudou chybět ani soutěže pro děti a samozřejmě velká porce legrace a zábavy pro všechny.

 

Masopust v Brandýse nad Labem

Tradiční masopust, pro který jsou pro vás připravené nádherné kostýmy z dílny Atelieru 6tej smysl, nezapomeňte, že ženy se převlékají za muže a muži za ženy. Kostýmování mužů, žen i dětí bude probíhat v divadelním sále na zámku. A na co dalšího se můžete těšit? Samozřejmě průvod, který povede ze zámku Panskou zahradou, kolem budovy úřadu Ivana Olbrachta se zastávkami ve dvoře U Zmeškalů, kolem radnice přes mosty se zastávkou u vinotéky Víno Šafaříkovi až na zahradu do Klíčku, kde vás čeká masopust na spodní zahradě, hudba, taneční zábava, závěrečné přání a pálení basy.

 

Masopust na zámku Lobkovice

Přijďte si užít masopustní zábavu v prostorech kolem zámku Lobkovice. Zámecká expozice bude otevřená a přístupná, venku bude pravé masopustní veselí - zabijačkové speciality, hudební a divadelní vystoupení, šermířské souboje, pro děti projížďky na koních, velbloudech, ruční kolotoč, soutěže a spousta další zábavy. 

 


Ústecký a Liberecký kraj

Výstava Drákula a ti druzí

Na zámku Červený Hrádek v Jirkově u Chomutova právě probíhá strašidelná výstava, která představuje historicky reálné i smyšlené postavy z dávné minulosti, které toužily po lidské krvi. Jako byli hrabě Dracula, Karlštejnská paní (Kateřina z Komárova), Čachtická paní (Alžběta Bathory), Eleonora ze Schwarzenbergu, Alois Ulrich (správce ze Žďáru), upíři ze středověkých kronik či vlkodlačí bestie.

 

Pašeráckej víkend v Rokytnici nad Jizerou

Víkend plný sněhu a zábavy vás čeká v Rokytnici nad Jizerou. V pátek do města zavítají pašeráci s lyžníky a také samotný Krakonoš. Doprovodný program bude opravdu bohatý, krakonošská zabíjačka, ukázky tradičních řemesel, živá hudba a pro děti divadélko. V sobotu se potom můžete těšit na tradiční putování po boudách a soutěže pro děti.

 

Mistrovství republiky v závodech psích spřežení

O víkendu se v městysu Zásada v Libereckém kraji koná závod psích spřežení a diváci všech věkových kategorií jsou vítáni. Očekává se účast více jak 100 závodníků a 350 psů. Závodit se bude jak s jedním psem, tak také 12 spřeží se speciálně šlechtěnými psy. Trať je postavena tak, aby si diváci přišli na své a mohli sledovat závodníky nejen na startu a v cíli, ale také podél závodu. Nenechte si ujít tento neopakovatelný zážitek a přijďte podpořit závodníky.

 

Den otevřených dveří Centra textilního tisku

Již tuto sobotu se v České Lípě zahahuje návštěvnická sezóna a při této příležitosti můžete navštívit Centrum textilního tisku. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky síťotisku a také na ukázky tisku historickými formami, samozřejmě s možností vyzkoušení.
Centrum textilního tisku je interaktivní expozice, která je tvořena z pěti okruhů a přibližuje hravou formou aktuální techniky potiskování textilu a nabízí možnost si tyto technologie přímo vyzkoušet. Výběr technologií navazuje na tradiční tiskařské techniky, ale zároveň reflektuje i nejmodernější způsoby potisku textilu.  Pro nejmenší je připraveno jednoduché potiskování pomocí razítek a relaxační koutek s dřevěnými kostkami a stylovými omalovánkami. 

 

Pardubický kraj

Den s My Little Pony v Paláci Pardubice

Palác Pardubice ožije 16. února zábavným programem, který potěší všechny věkové kategorie. Interaktivním odpolednem bude návštěvníky provázet moderátor. Těšit se můžete i na maskoty v nadživotní velikosti či animátorky, se kterými děti projdou celou připravenou zónou. Kromě tanečních workshopů bude připravena i koblihová střelnice či sběr jablek s AppleJack. Ve velké hrací zóně si přijdou na své všichni milovníci hraček Hasbro i seriálu My Little Pony. Všechny pony modelky mohou navštívit salon, odkud si mohou odnést barevné tetování s motivy My Little Pony či si nechat přebarvit vlasy barevnými spreji nebo nalakovat nehty v barvách oblíbených poníků. 

 

Dětský karneval na ledě v Ústí nad Orlicí

„Obyčejné“ karnevaly už vás nebaví? Můžete zkusit karneval na ledě. V Ústí nad Orlicí se jeden takový koná letos již poosmé. Na zimním stadionu si v neděli můžete zabruslit v maskách, pro děti jsou připravené také hry a soutěže o drobné ceny. O zábavu se postará krasobruslařský oddíl z České Třebové. 

 

Královéhradecký kraj

11. masopust pro celou rodinu v Hradci Králové

Již pojedenácté se tuto sobotu v Hradci Králové uskuteční masopust pro celou rodinu. V Novém Adalbertinu bude čas vyhrazen dětem – karnevalový rej masek s hrami o odměny bude moderovat paní Lída Liána Horká a o zábavu se postará KRC Sedmikráska a turistický oddíl Pěšinky a Ostříži. Večerní zábavu pro dospělé zpestří vystoupení skupiny historického tance Perchty von Bladen.

 

Kroužkování u krmítka ve Vrchlabí

I v zimě můžete vyrazit s dětmi do přírody, ve Vrchlabí tuto sobotu dokonce pod vedením odborníků. Pokud máte rádi divoce žijící ptáky a chtěli byste se o nich dozvědět více, můžete se připojit ke kroužkování s odborným výkladem, které organizuje Správa KRNAP. Pod vedením odborníků si vyzkoušíte odchytit ptáčky do sítí a nasadit jim kroužek, ale hlavně se naučíte poznat a pojmenovat všechny ty krasavce, kteří se slítají k vašemu krmítku. 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Karlův běh 2019 - Boží Dar

47. ročník akce Karlův běh zve na svůj start na Boží dar v Krušných horách všechny milovníky zimních sportů, běžkaře každého věku a výkonnosti zejména. Přijeďte si užít nádherný víkend, připraveny jsou dětské soutěže, závody pro dospělé volně (v sobotu) i klasicky (v neděli), open jízda zdarma nebo závody fatbiků. Pro děti jsou trasy klasicky 0,5 a 1,5 km a volně 6 km. Kromě perfektně připravené stopy a úžasné atmosféry vás čeká bezkonkurenční servis pro závodníky na trase i v zázemí, připravený je i zajímavý doprovodný program pro doprovod.

 

Herní den v únoru

Městská knihovna Sokolov pořádá ve spolupráci s Klubem deskových her při MDK Sokolov Herní den. Čeká vás sobota plná her a zábavy - přijďte si vyzkoušet a zahrát zajímavé hry. 

 

Kouzelná školka - Představení Michal k snídani - Plzeň

Oblíbený pořad pro děti Kouzelná školka v roce 2019 slaví úžasných 20 let, pojďme si to užít společně. A to v sobotu v Plzni na živém představení. Jak bude vypadat dort a kolik na něm bude svíček, to už bude záležet jen a jen na dětech. Samé unikátní situace a zábava, tak to nezmeškejte! Neméně důležitá je pointa tohoto představení! Michal při aktivním zapojení všech malých diváků v hledišti rozluští velkou záhadu, co se vlastně stane s jídlem, které necháme na talíři nedojedené.

 

Dětský maškarní ples v Centru Caolinum Nevřeň

Tuto sobotu zveme všechny malé i velké na Dětský maškarní ples v Centru Caolinum Nevřeň. Můžete se těšit na spoustu her, soutěží, zábavy, tance a hudby. Odpolednem nás provede náš oblíbený DJ Vitamín.

 

Jižní Čechy

Golem show a krmení krokodýlů

Golema– exemplář největšího chovaného krokodýla mořského v Evropě – který své jméno dostal právem a jeho show můžete shlédnout v Krokodýlí zoo v Protivíně. Těšit se můžete také na ukázky krmení největší skupiny krokodýlů kubánských v Evropě. Pokud máte rádi tato ozubená stvoření, tady se o nich spoustu dozvíte. 

 

Jak si princezna vzala draka

V malém zámku malého království není vůbec veselo. Pana krále trápí pakostnice a princezna se nudí. Zato králův chráněnec Alfons dělá všechno možné, aby se králi zalíbil. A pak se proti královskému zámku objeví zčistajasna drak a chce princeznu... Pohádkové představení pro děti a celé rodiny v Sezimově Ústí.

 

Vysočina

Večerní prohlídky Žďárského zámku

V pátek a v sobotu máte možnost se podívat do běžně nepřístupných prostor zámku ve Ždáru nad Sázavou. Konají se zde hrané prohlídky, které návštěvníky přenesou do období vzniku kláštera ve 13. století. Nezapomenutelnou večerní atmosféru kláštera podtrhnou také středověké vůně, hudba nebo živá zvířata. A koho potkáte? Středověké mnichy, rodinu zakladatele kláštera, zámecký tým a herce žďárského ochotnického divadla. 

 

Závod zimních dračích saní

Kromě prohlídek zámku se v sobotu, ve Žďáru nad Sázavou, můžete přijít podívat i na závody dračích saní. Ty se budou konat na rychlobruslařském oválu u zimního stadionu. Těšit se můžete i na ohňovou show, výborné občerstvení, prohlídku či focení na dračích saních.

 


Jihomoravský kraj

Diskotéka pro děti

Všechny děti a rodiče jsou v neděli zváni do Bučovic na oblíbenou dětskou diskotéku. Děti se mohou těšit na  kamarády z oblíbené pohádky Madagaskar, diskotéku, focení s postavičkami, soutěže ve zpívání a tancování, bubliny.

 

Jeskynní lev – výstava jeskynní paleontologie

V Domě přírody Moravského krasu se až do 15.3. koná výstava z dob, kdy tu ještě vládli jeskynní lvi. K vidění bude i kostra jeskynního lva, která je vytvořena na 3D tiskárně ve skutečné velikosti. 

 

Zlínský kraj

Karlovská 50 – rodinný 10km závod

Portál Kamsdětmi.com je již tradičně mediálním partnerem rodinného závodu, tak celéhoseriálu a startu nebudou chybět jak děti z naší redakce, tak samotné redaktorky. Vyrazte se svými ratolestmi na běžkařské závody seriálu ČEZ SkiTour. Právě pro vás a vaše děti je připraven rodinný závod na 10 km, kterého se můžete společně zúčastnit v rámci akce Karlovská 50. Vydejte se do Velkých Karlovic a dopřejte si unikátní atmosféru, občerstvovačky s frgály a jedinečnou trať. Rodinný závod startuje v sobotu 16. února 2019 v 10:00. Již v sobotu od 10:00 však mohouvaše děti vyzkoušet i jeden z dětských závodů nebo využít od 10:30 Hervis ski park, kde sivyzkouší různé běžkařské dovednosti.

 

Karneval na téma Harry Potter

Vsetínské Středisko volného času Alcedo zve děti a rodiče na karneval, jehož hlavním tématem je Harry Potter. Na všechny čeká spousta zábavy, tance, soutěžení, kouzlení a tvořivá dílna. Děti také mohou navštívit lezeckou stěnu a zookoutek. 

 

Moravskoslezský kraj

Masopust na Slezskoostravském hradě

Masopustní veselí ovládne Slezskoostravský hrad už tuto sobotu. Nenechte si ujít ukázky lidových zvyků, rej masopustních masek, průvod maškar, lidové písničky, vystoupení flašinetáře a spoustu dobrého jídla. Jarmareční stánky nabídnou lahodné pivo či medovinu, k jídlu bramboráky, koláče, sladké i masové dobroty typické pro masopust. Na pódiu poběží doprovodný program, který potěší a pobaví nejen děti, ale i dospělé. Masopust bude zkrátka vonět spoustou dobrého jídla a bude příjemným zážitkem.

 

ModelFest Ostrava

1. ročník velké modelářské výstavy - ModelFEST Ostrava 2019 je tady. Tento víkend se můžete těšit na přehlídku většiny modelářských aktivit, včetně možností otestování řízení RC modelů, simulace reálného železničního provozu na 70 m segmentovém kolejišti v měřítku H0 i modelářského workshopu pro děti.

 

 

 

Olomoucký kraj

Karneval na sněhu

V sobotu se koná tradiční, již 16. zimní karneval ve Ski areálu Kareš. Čeká vás den plný sportu, zábavy, dobrého jídla a pití!

 

Olomoucké masopustní veselí

Také Olomouc se hrdě hlásí k lidovým tradicím, mezi něž bezesporu patří i Masopust. První ročník Olomouckého masopustního veselí se odehraje v sobotu na Horním náměstí, kde bude na návštěvníky čekat bohatý kulturní a hudební program, průvod masek a spousta hodových specialit v čele s domácí zabijačkou. Na své si určitě přijdou děti i dospělí.

 

Další zajímavé tipy a nejen víkendové najdete na www.kamsdetmi.com 

13. 2. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře