Víkendové tipy kam s dětmi jsou teď a tady | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkendové tipy kam s dětmi jsou teď a tady

Počasí nám předpovídá lehké a příjemné ochlazení. Dobrý důvod vyrazit s dětmi ven a právě od toho tu jsou naše tipy kam s dětmi. Vybírat můžete z celé České republiky. 

 

Praha a Střední Čechy

Historické slavnosti Kolín

Tradiční historická akce na Kmochově ostrově v Kolíně. Letošním tématem je doba mušketýrů a války třicetileté 1618 – 1648. Můžete se těšit na dobové tržiště a ukázky řemesel, výuku tanců, šerm, divadlo, hudbu, vojenské ležení, naučnou stezku, ukázky zbraní a další.

 

Dětské dny na Živohošti

Hudební program doplňuje bohatá nabídka doprovodných akcí. Během celého odpoledne si můžete vyzkoušet spoustu sportovních a zábavných aktivit. Mini disco Pěnové dělo Bumperball (Obří nafukovací míče) Zorbingová koule na vodě Obří trampolína Animátorky

 

Oživení historie na hradě Točník

V historickém duchu probuzeném na hradě Točník si najdou zalíbení rodiny s dětmi, páry, jednotlivci i skupiny, pro které jsme připravili zajímavé atrakce. Za halasu šermířských klání nebo při poslechu hudby z dob dávno minulých budete moci navštívit historickou zbrojnici plnou zbraní, zabavit se lukostřelbou nebo se projít středověkým tržištěm, kde Vás celý den budou provázet ukázky řemesel. Zajímavé bude i vystoupení kata, jenž Vám ukáže, jak tvrdě se trestaly zločiny ve středověku a v neposlední řadě ukázky sokolnictví. Pro děti je připravena střelnice, aréna s dětskými zbraněmi, soutěže, malování na obličeje a jiné.

 

Letní Letná s programem pro děti

Letos se opět můžete těšit na bohatý doprovodný program pro děti a to zdarma! A co vás čeká? Facepainting pro děti, mládež i dospělé, bohatý výběr knih i CD z Bibliobusu Oskara, deskové hry, plackovač na výrobu vlastních placek nebo magnetek, výtvarné dílny, kde si nakreslíte obrázek nebo vyrobíte suvenýr z Letní Letné. Dále na vás čeká interaktivní pouliční představení prostřednictvím "hraček" vytvořených z materiálů ze sběrných surovin, cirkusové dílny, kde si na vlastní kůži vyzkoušíte základy balancování nebo žonglování. Prostě o zábavu nebude nouze.

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Pouťové farmářské trhy

V Jilemnici se v sobotu konají trhy, ale ne ledajaké! Čeká vás pouťová atmosféra s živou hudbou, tvořivými dílnami, tradičními pouťovými atrakcemi nebo řemeslnými stánky. Děti určitě potěší dřevěný kolotoč roztáčený klikou, kolo štěstí, dřevěné bagry a mnoho dalšího.

 

Dětské prohlídky Lorety Rumburk

Každy prázdninový týden od úterý do soboty se malí návštěvníci přístupnou formou seznámí s loretánským příběhem o zázračném přenosu domku, v němž žila dívka Maria. Čeká je plnění hravých úkolů, luštění hádanek a jednoduché kreslení. Rodiče mezi tím mohou absolvovat vlastní prohlídkový okruh v areálu Lorety Rumburk.

 

Cestou za dinosaury

Přijďte se v sobotu do areálu Šťastná země v tváří tvář setkat s dinosaury a prožít nová dobrodružství. Návštěva dinosaurů je zážitkem pro děti i dospělé. Nemusíte se bát! Pro děti jsou připravené i soutěže a povídání o dinosaurech. Čeká vás nezapomenutelný zážitek!

 

Hopsárium Děčín

Pokud v létě počasí nepřeje, vyrazit můžete v Děčíně třeba do Hopsária. Je to místo, kde se děti mohou chovat jako dospělí a dospělí jako děti. Přijďte se přesvědčit sami. Pobyt zde si užijí ti nejmenší, větší děti i rodiče.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Středověké slavnosti purkrabího Půty na Lokti

Přijďte nasát atmosféru starých časů na hrad Loket, kde můžete hradní branou vstoupit do časů gotiky. Přihlížet rytířskému klání, bavit se u divadelních taškařic, obdivovat kejklířské kousky nebo se zaposlouchat do tónů středověké hudby. Projděte si řemeslný trh, naberte inspiraci a vyzkoušejte si řemesla našich předků. Všechny tyto zážitky pak můžete zapít dobrým mokem a zajíst pořádným kusem pečeně.

 

Letní pochod z Božího Daru do Oberwiesenthalu

Pojďte se v sobotu projít po Krušných horách. Je zde připravena nenáročná pětikilometrová trasa pochodu vhodná i pro děti, a to z Božího Daru do Oberwiesenthalu na místní Letní městské slavnosti. Můžete se těšit i na ochutnávku lahodných ovocných koláčů, zábavný program pro děti, i na občerstvení na trase pochodu a v cíli.

 

Chodské slavnosti - Vavřinecká pouť 2018

 Největší a nejstarší národopisná slavnost v západočeském regionu a druhá nejstarší v Čechách začíná 10. srpna. Vavřinecká pouť v Domažlicích je největší národopisná slavnosti Chodska - dudáci a folklórní soubory z celé České republiky, jarmareční scéna, představení zahraničních souborů. Nebudou chybět ani vynikající chodské koláče a staročeský řemeslný jarmark. Děti se mohou těšit na šermířské vystoupení, pouliční divadelní představení s obřími loutkami na chůdách či samozřejmě klasické pouťové atrakce. A večer na domažlickém náměstí potkají i ponocného.

 

Pouť Na Královnu - klášter Plasy 

Spolek Plaská lilie všechny srdečně zve na tradiční Staročeský jarmark o pouti Na Královnu v prostorách před plaským konventem. Vezměte s sebou celou rodinu, kupte jim perníkové srdce, trdelník nebo malovaný hrníček, dejte si Dalešické pivo a klobásu a užjte si v sobotu divadlo a v neděli muziku. 

 

Východní Čechy

Příroda východního Polabí

Úžasná expozice, která k 30.9.2018 v Pardubicích končí. Nenechte si ujít tuto jedinečnou akci. "Příroda východního Polabí“ je umístěna ve dvou sálech na výstavní ploše 380 m2. Seznamuje prostřednictvím instalovaných dioramat, fotografií, zvuků a modelů s přírodními společenstvy typickými pro širší okolí Pardubic. Na své si zde přijdou malí i velcí – připraveny jsou kvízy, studijní materiály, ale hlavně spousta zvířátek, na která si můžete sáhnout, poznávat jejich zvuky, či dokonce vlézt do jejich nory.

 

Zahajovací  ceremoniál Sportovního parku 2018            

Haló, haló Pardubice a okolí - s radostí oznamujeme, že Sportovní park 2018 už je za dveřmi. Zahájíme jej koncertem – přijďte si zaskákat pod pódiem, sportovat můžete hned následující den.

 

Zámek Karlova Koruna se těší na děti!

Nenápadný, o to víc zajímavý zámek, který stojí za návštěvu! Co na vás čeká? Prostorný dětský koutek ve vnitřních prostorách zámku, jehož otevírací doba je shodná s návštěvní dobou zámku, živé stavby z proutí, dřevěné hrací sochy, pohádková cesta v zámecké parku. Navíc dva speciální prohlídkové okruhy - Okruh víl a Okruh strašidel a skřítků. Tak proč se nevydat o víkendu zrovna tam?

 

 

Za rytířem Toulovcem

Pokud rádi jezdíte na kole a kocháte se přírodou, pak toto je správný tip pro vás. Napříč celým územím mikroregionu Toulovcovy Maštale je vedeno cca 150 km cyklotras, určených především pro horská a treková kola. Cyklotrasy využívají unikátní systém značení umožňující orientaci i přes hustou síť okruhů na relativně malém území. Většina turistických cílů mikroregionu leží buď přímo na konkrétní cyklotrase, nebo v její blízkosti. Cyklotrasy jsou tak ideálním způsobem, jak tato místa navštívit.

 


Jižní Čechy a Vysočina

Čochtanova Třeboň

Už jste někdy potkali vodníka? Že ne? Tak to musíte přijet do Třeboně, kde jich můžete vidět hned několik desítek. Vynoří se z vodních hlubin ovšem jen tehdy, když je svolají Werichovci na víkend pro vodnické děti a jejich rodiče. A ovšem i pro všechny další přátele vody a vodníků. Ten víkend se jmenuje ČOCHTANOVA TŘEBOŇ. Letos vás zveme na již 21. ročník. Užijete si spousty legrace, soutěží i hezkých písniček.



Prázdniny v Telči

Pozor! Akce Prázdniny v Telči tento víkend končí! Sedmnáct dní plných dobré muziky, divadel, ale hlavně prázdninové pohody je skoro za námi, ale ještě o víkendu 11. 8. – 12. 8. se můžete těšit na spoustu divadelních představení pro děti, tvůrčí dílny, hraní po ulicích, sprchu na náměstí a spoustu dobré hudby. Využijte příležitosti a zakončete akci „Prázdniny v Telči“ spolu s námi.

 

Horácký džbánek 2018

10. a 11. srpna se uskuteční již 36. ročník hudebního festivalu Horácký džbánek, který rozezní zámek Kinských ve Žďáru nad Sázavou. Jako každý rok zde bude k vidění a k poslechu nepřeberné množství kapel. Pořadatelé si opět připravili doprovodný program pro naše ratolesti, takže zatímco vy se budete bavit poslechem hudby, Vaše děti budou bavit tvořivé dílničky, umělecké dílny, divadélka, dětské koutky a mnoho další zábavy.


Sousedská slavnost

Přijďte 11. 8. na SOUSEDSKOU SLAVNOST v Počátkách. Nebude chybět Jóga, sousedská snídaně s doprovodem harmonikáře Oldřicha Kořínka, divadlo pro děti: O dobrém psu Cyrilovi divadlo Klauniky Brno, které uvede představení DON QUIJOTE DE LA MANCHA. Na děti, ale i dospělé čekají deskové hry, šicí dílna, výtvarné dílny, výstava fotografií, adopce knih, Slack line (chůze po laně) stolní tenis, kulečník, tetování henou.Občerstvení zajištěno, tak přijďte!

 

Jihomoravský kraj

Festival na prknech, dlažbě i trávě

Festival Na prknech, dlažbě i trávě je součástí Maratonu hudby Brno a nabídne hudební i divadelní vyžití pro malé i velké. Zahájení festivalu proběhne v pátek 10. 8. na nádvoří Staré radnice, kde se diváci mohou těšit na klauna, koncerty i divadlo. Zahajovací den ukončí fireshow skupiny Ilumia.

V neděli se děti můžou těšit na program zaměřený hlavně na ně. Cirkusové workshopy, dětský dřevěný kolotoč, malování na obličej, balónkování s klauny, zmrzlina a spousta dalších! Nedělní program se koná na Moravském náměstí a začíná ve 13 hodin. Vrcholem večera bude novocirkusové představení s názvem Cirkus jinak.

 

Kyjovské letní slavnosti

V sobotu i v neděli se v Kyjově konají již 22. letní slavnosti. Těšit se můžete na bohatý program na náměstí i doprovodné akce. Nejen na děti čeká lidový jarmark, kolotoče, rytířský dobový tábor, středověké ukázky, fire show, dětská folklorní vystoupení a pouťové atrakce.

 

Zlínský kraj

Barokní festival Hortus Magicus

Barokní hudba, tanec, divadelní představení, speciální barokní ohňostroj, dokonce dobové představení koňského baletu v podání starokladrubských koní, vše, jako na císařském dvoře v dobách vlády Leopolda I. To slibuje letošní už čtvrtý ročník festivalu barokní kultury Hortus Magicus. Květná zahrada kroměřížského zámku se tak o víkendu vrátí zpátky časem až do poloviny 17. století. Nebude chybět ani nepřeberné množství her a soutěží pro děti. Stejně tak se můžete těšit na oblíbené pohádky, workshopy i dílničky pro nejmenší.

 

Starodávný jarmak

O víkendu se, ve Valašském muzeu v přírodě, v Rožnově pod Radhoštěm, koná tradiční starodávný jarmark. Děti se kromě hudebních vystoupení mohou těšit i na flašinetáře, loutkové divadlo, kejklíře a žongléry, skupiny historického šermu, kartářku, vodníka Rambouska a další. Pro děti jsou dále připraveny historické kolotoče a houpačky, střelba z kuše, chůdy, šipky, siloměr, soutěže, tvůrčí dílny, loďka s vodníkem, fotoateliér a bohatá nabídka jarmarečního zboží. V sobotu se navíc můžete svézt historickým parním vlakem, který je při této příležitosti vypraven.

 

Olomoucký kraj

Šermířský víkend

V sobotu a neděli bude na zámku v Plumlově probíhat šermířský víkend. Program je opravdu nabitý, a tak se s dětmi můžete těšit na kejklíře, těžkooděnce v plné zbroji, divadelní vystoupení, středověké tance, sokolnické ukázky, včetně výcviku dravých ptáků, historický knihtisk, řemeslníky, zvířátka, jízdy na koni, dobový tábor, lukostřelnici, hlídací koutek s dílničkou pro děti.

 

Den regionu Bystrička

V sobotu se koná Den Regionu Bystřička, který je spojený s veřejnou poznávací cyklojízdou regionem a zakončen je v obci Svésedlice, kde bude probíhat bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Děti se mohou kromě hudebních a tanečních vystoupení těšit na fotky z budky, skákací hrad, skluzavku, tetování, malování na obličej, lukostřelbu, airsoft, jízdu na koni, dětské bugginy, dětský bagr a spoustu další zábavy.

 

Moravskoslezský kraj

Baškohrátky

Na přehradě Baška se v sobotu od 9 hodin konají tradiční Baškohrátky. S dětmi se můžete těšit na netradiční plavidla, atrakce a hry pro děti i dospělé, a to jak na vodě, tak i na suchu, projížďky na koních, herní zónu, bohaté občerstvení, trampolíny, skákací hrad.

 

 

 

Gastrofestival - Jak šmakuje Moravskoslezsko

Jak šmakuje Moravskoslezsko? To můžete zjistit na již 8. ročníku tohoto gastrofestivalu, který se v sobotu uskuteční v areálu Horských lázní Karlova Studánka, a to již od 9 hodin. Těšit se můžete na ranní piknik s Ivou Kubelkovou a následnou gastroshow. Hudební doprovod v průběhu celého dne zajistí koncert Marka Ztraceného a skupiny Xindl X. V Karlově Studánce bude mimo spousty vybraných delikates připraven i bohatý doprovodný program. Celým dnem budou provázet osobnosti v historických prvorepublikových kostýmech, navštívit budete moci tematický stánek ke 100. výročí založení republiky. S dětmi se můžete těšit i na průjezd velocipedistů, palačinkolo a zmrzlináře. A navíc se do Karlovy Studánky z Ostravy můžete svézt gastrovlakem, který je pro tuto příležitost vypraven.

 

Více dalších zajímavých tipů najdete na www.kamsdetmi.com


8. 8. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře