Víkendové počasí bude ideální na výlet. Už víte, kam s dětmi vyrazíte? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkendové počasí bude ideální na výlet. Už víte, kam s dětmi vyrazíte?

Vypadá to, že je před námi krásný jarní víkend. A byla by škoda nevyrazit s dětmi na výlet. Že nevíte kam? To vůbec nevadí. Tradiční víkendové tipy portálu Kam s dětmi vás určitě inspirují.

Festival delikátních chutí na Novoměstské radnici

Na Karlově náměstí ochutnáte tradiční i netradiční pokrmy z několika kontinentů a poznáte, jak chutná svět! Slané, sladké, horké, studené, zkrátka vše, co si vaše vybrané chutě dovedou představit a ještě hodně z toho, co jste dosud neochutnali.

Dětská prohlídka Stavovského divadla

Neobyčejnou podívanou určitě nabídne dětská prohlídka vybraných prostor Stavovského divadla. Děti vstoupí do míst, kde kdysi dirigoval své opery sám velký W. A. Mozart, kde poprvé zazněla melodie naší budoucí hymny a kde sedávali korunované hlavy i prostí poddaní.

Matějská pouť v Holešovicích

Mrazy polevily, takže hurá na Matějskou. Pobavíte se na horské dráze, centrifuze, ve strašidelném zámku, domě smíchu, u střelnic, na kolotočích, houpačkách, skákacích hradech, houpacích lodích nebo na lochnesce. 

Horkovzdušné balóny na Prahou

Nebe nad Prahou bude tento víkend brázdit dvacet horkovzdušných balonů. Posádky balonů budou startovat z Letné nebo ze Strahova a jejich let by měl být pozorovatelný i v historickém centru metropole. Určitě to bude krásná podívaná.

Zrcadlový labyrint v Líbeznicích

V zrcadlovém bludišti jste už možná někdy byli, ale v kouzelnickém bludišti určitě ne… Velký unikátní zrcadlový labyrint v Líbeznicích vás okouzlí a hlavně pobaví téměř sedmdesáti velkoplošnými zrcadly!

Jarní prohlídky hradu Český Šternberk

Jste-li již nedočkaví se na nějakou památku vypravit, využijte pravidelných víkendových prohlídek na hradě Český Šternberk, na které není třeba se předem objednávat. Dozvíte se také o historii rodu Sternbergů, starobylého českého rodu, a o životních osudech jeho významných představitelů. A pak se třeba můžete projít po okolí hradu nebo si dát něco dobrého v hradním Café.

Zahájení sezóny na hradě Točník

Hrad Točník tvoří spolu se starším hradem Žebrákem nejlépe dochované české souhradí, je dokladem vyspělého stavitelského umění hutě Václava IV. a stal se domovem medvědů Agáty a Martina. Můžete si ho prohlédnou každý březnový víkend bez průvodce.  

Narozeniny lyšáka Foxe na Lipně

Dlouholetý maskot Lipna nad Vltavou Lišák Fox slaví narozeniny. Bude připravený zábavný program pro děti jako třeba tvořivé dílny, dětský slalom nebo diskotéka. Chybět samozřejmě nebude ani narozeninový dort, o který se lišák s dětmi rozdělí.

Velikonoční výstava v Českých Budějovicích

Výstava ze sbírek Jihočeského muzea představí nejen červeně barvená vajíčka. Navíc se chystají bohaté ukázky lidových řemesel, workshopy, nebo pletení pomlázek s instruktáží.  

Expozice Pod Hladinou v Techmanii

Do Techmanie se v únoru vrátila expozice Pod hladinou, kde můžete objevovat tajemství, která skrývá vodní hladina. Můžete tady vidět a sami i experimentovat s tím, jaké síly na moři působí. Vyzkoušet si, jak vznikají vlny, vodní víry či dokonce tsunami.

Festival IQ Play ve Zlíně

Na zlínském zámku probíhá Festival IQ Play, akce pro děti plná zajímavých her a hraček. Na festivalu jsou k vidění a vyzkoušení hry a hračky edukativního charakteru, smyslové hračky a logické hry, stavebnice a chytré hry. Druhé patro zámku se proměnilo v jednu velkou hernu, která je rozdělená do několika zón podle druhu her.

Výtvarný orienťák po pověstech kasematních

Máte odvahu? Vystopujte vypravěče v tajemném bludišti pod Špilberkem! Šeptá dávné legendy, nebo pravdivé příběhy? Naslouchejte a malujte. Během výtvarné akce pro děti od 5 let vznikne 6 společných obrazů v atraktivních reáliích kasemat. Pro všechny bude připraveno i něco na zahřátí.

Drakoneček

Chcete začít odpoledne plné závodění na dráze a hraní her nebo se dokonce pokusit zajet rekord a vyhrát tak Velkou cenu Blanska? Toto všechno můžete zažít za jedno odpoledne v Katolickém domě v Blansku. 

Jarňásky s maňásky

Na konec jarních prázdnin si  v šumperském muzeu připravili doprovodný program k výstavě Divadlo zrozené z vody aneb loutky 100× jinak. Můžete si vyzkoušet vietnamské vodní divadlo nebo si zahrát divadlo s maňásky, marionetami a dalšími loutkami. Mimo to si domů odnesete vlastnoručně vyrobené loutky z různých materiálů a k tomu společně vytvoříte kulisy pro hraní divadla. 

 

Mnohem víc tipů kam s dětmi, najdete na www.kamsdetmi.com

7. 3. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře