Velký výběr akcí aneb kam s dětmi o Velikonocích! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velký výběr akcí aneb kam s dětmi o Velikonocích!

Jsou před námi Velikonoce a rovnou čtyři dny volna. Ale kam s dětmi? Připravili jsme pro vás velký výběr nejzajímavějších akcí ze všech koutů republiky, kde se rozhodně nikdo nudit nebude. Spoustu dalších nápadů kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com.  

Aspoň na víkend zažijte tradiční Velikonoce

Pokud zůstáváte na Velikonoce v Praze, určitě se zajděte podívat do Kinského zahrady. Místní Musaion pobočka Národního muzea, nabídne tradiční velikonoční výtvarné dílny a povídání o velikonočních tradicích. Můžete se těšit na zdobení kraslic a pletení pomlázek pod vedením zkušených mistrů řemesel. A zároveň využít jednu z posledních možností zhlédnout výstavu Venkov.

Parním vlakem na Křivoklát a Knížecí Velikonoce

O víkendu se můžete svézt parním expresem taženým lokomotivou Šlechtičnou z nádraží Praha-Smíchov na hrad Křivoklát, kde se konají Knížecí Velikonoce. Akce plná divadelních i hudební vystoupení, kejklířů nebo širokou nabídkou zboží na velikonočním jarmarku. Vlak vyjíždí v 9.33 a přes Křivoklát pokračuje do Muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka.

Slavnostní otevření Muzea MHD

Zahájení 26. sezony Muzea MHD v pražských Střešovicích bude rozhodně bavit celou rodinu. Pro návštěvníky jsou připraveny speciální jízdy muzejními autobusy po trase Vozovna Střešovice – Špejchar a zpět. A také vyjede historická tramvaj po trase Vozovna Střešovice, Hradčanská, Pražský hrad, Pohořelec, Hládkov, Vozovna Střešovice.

Pravěké Velikonoce s lovem dinosauřích vajíček

Oslavte svátky jara se svými blízkými netradičně, v kulisách filmu Cesta do pravěku v Muzeu Karla Zemana. Již tradičně se bude vyrábět v tematických velikonočních dílnách, vytvářet jarní animované filmy a především se v pátek  vydat na velikonoční lov dinosauřích vajíček.

Sedlecká pouť v Kutné Hoře

Sedlecká pouť je jednou z největších a nejoblíbenějších poutí v České republice a každoročně přiláká tisíce návštěvníků. Z pestré nabídky atrakcí doplněné o nejrůznější sladké i slané dobroty si vybere rozhodně každý. Již tradiční akce v Kutné Hoře se koná přímo u katedrály Nanebevzetí Panny Marie, která je od roku 1995 zapsána na seznamu UNESCO.

Velikonoce na zámku Mníšek pod Brdy

Po celé velikonoční prázdniny můžete navštívit zámek a zavítat na zábavné prohlídky, které jsou připraveny speciálně pro děti. V sobotu se navíc chystá Veselice s kuřetem. Celodenní program bude připraven na nádvoří, v parku i uvnitř zámku. Chybět nebudou šermířská vystoupení, řemeslný jarmark, hudba, divadélko, flašinetáři, Pašijové hry, velikonoční tvoření ani prohlídky zámku.

Velikonoční jízdy na Řepačce

Velikonoční jízdy na Řepačce v Kolíně se budou konat celý víkend. Všechny vlaky budou taženy parní lokomotivou. V případě nepříznivého počasí budou k dispozici vytápěné uzavřené vagóny. Dále se můžete těšit na perníčky od perníkářky, občerstvení nebo malování na obličej.

Velikonoční rytířská slavnost na Okoři

Přijďte si na hrad Okoř zpříjemnit první jarní dny a oslavit Velikonoce! Čekají na vás velikonoční trhy, prohlídky hradu, vystoupení skupin historického šermu, tance a jiné dobové aktivity.

Pohádkové Velikonoce a svěcení jara v Pohádkové kovárně

V Pohádkové kovárně vás čekají soutěže pro děti, pohádkové divadlo a nezapomenou tady ani na tradiční pletení pomlázky s kohoutkem, výtvarnou dílnu nebo barvení vajíček s medvědicí Mášou. Těšit se můžete i na zdobení obřího velikonočního vejce a ukázky velikonočních zvyků.

Velikonoční stezka s obřími vejci v Hluboké nad Vltavou

Hluboká nad Vltavou to není jenom zámek a Zoologická zahrada Ohrada. Můžete si tady projít Stezku s obřími velikonočními vajíčky. Stezka vede ze zámeckého parku přes město až k loveckému zámečku Ohrada. Mapku s umístěním jednotlivých vajec si můžete vyzvednout v městském infocentru a sami si zvolit trasu, po které se vydáte.

Velikonoční jarmark na zámku Zbiroh

Veselé Velikonoce prožijete na zámku Zbiroh, pouze 45 minut jízdy autem od Prahy směrem na Plzeň. Budou na vás čekat stylové stánky s velikonočním zbožím, ukázky tradičních řemesel a zvyků, lidová hudba či staročeské velikonoční speciality v zámecké krčmě. Zájemci rovněž mohou po celý den navštívit prohlídky zámku.

Velikonoce v parku Boheminium

Nejlepší oslava Velikonoc bude v parku Boheminium v Mariánských Lázních! Čtvrtý největší park miniatur v Evropě nabídne parádní program a spousta dárků čeká na děti i dospělé. Společně se vrátíte ke starým tradicím, naučíte se plést tradiční pomlázku nebo barvit krásná vajíčka. Navíc v sobotu budete mít jedinečnou příležitost spatřit dva nové modely, ještě před jejich odhalením.

Velikonoce v Lokti

Přijďte s dětmi i dorostem oslavit Velký pátek do Amfiteátru Loket. Odpoledne zahájí hledáním vajíček a pak už si děti dle věku vyberou např. pohádkovou cestu nebo workshop parkouru.

Pohádkové Velikonoce na Krásném Dvoře

Tradiční jarmark na zámeckém nádvoří doplní prohlídky zámeckých interiérů. Pro děti budou navíc připraveny dětské prohlídky s princeznou, výtvarné dílny a soutěže.

Zahájení sezony ve 3D bludišti Osek

První 3D bludiště spatřilo světlo světa právě v Oseku. Není divu, že se stalo oblíbenou atrakcí plnou dobrodružství pro rodiny s dětmi. A právě tento víkend se tady bude zahajovat sezóna. 

Velikonoce v Úštěku

Úštěcké Velikonoce jsou největší lidovou oslavou jara a křesťanských svátků s řemeslnickými stánky v České republice. Uvidíte řadu souborů. Nesmí chybět ani pouliční divadla. Pojďte přivítat jaro na úštěcké náměstí, program bude opravdu nabitý.

Velikonoce na Novém Hradě

Návštěvnická sezona roku 2018 začne v Jimlíně tradiční velikonoční veselicí. Zámek oživí velikonoční výzdoba a po celý den bude připraven bohatý program na zámeckých nádvořích. Šermíři, irská hudba, soutěže, loutkové divadlo, živá zvířátka, ukázka zvyklostí a prohlídky zámeckých interiérů.

Velikonoce v Safari parku Dvůr Králové

Velikonoce se budou slavit i Zoo Dvůr Králové nad Labem. Na pátek a sobotu budou probíhat i velikonoční dílny a pletení pomlázek. Pletení i dílny jsou zdarma, hotové výtvory je možné vzít s sebou domů.

Velikonoce ve Špindlerově Mlýně

Bohatý nedělní program Ski closing k ukončení zimní sezóny se rozjede ve skiareálu Sv. Petr ve Špindlerově Mlýně. Navíc bude přichystaný také bohatý, jak jinak, než velikonoční program. Maškarní rej na sněhu, rytířský turnaj, divadlo pro děti nebo průvod masek. To vše zažijete, uslyšíte a uvidíte v sobotu odpoledne od na špindlerovském náměstí.

Velikonoce v Perníkové chaloupce

Největší atrakcí v Perníkové chaloupce budou určitě speciální Bílé perníky. Ale uvidíte jak se zdobí velikonoční kraslice a jak se pletou pomlázky z vrbových proutků. Přijedou řemeslníci, kteří budou předvádět své umění. O velikonoční hodování a koledování se postarají U všech čertů - útulna a občerstvovna. Místní gastronomickou specialitou, kterou osobně připravuje Červená Karkulka, jsou Pečení holubi!

Velikonoce v Edenu

I na letošní Velikonoce budou brány Centra Eden v Bystřici nad Pernštejnem pro všechny milovníky svátků jara otevřeny. Od pátku do neděle bude připravený program ve znamení velikonočních tradic a zvyků. Budete se moct těšit na  výstavu kraslic, loutkové divadlo, dětské dílny, králičí hop, ukázka výroby 3D kraslic a spoustu dalšího. Navíc bude k vidění nová výstava Igráčka.

Velikonoce na zámku Žďár nad Sázavou

Velikonoce na zámku Žďár nad Sázavou se budou slavit už od Zeleného čtvrtku až do Velikonočního pondělí. Těšte se na speciální velikonoční nabídku zámecké kavárny, velikonoční hru pro děti, velikonoční výtvarné dílny nebo inspirativní jarní výzdobu zámku.

Velikonoce u paní Hermíny ve Vile Stiassny

Již tradiční a oblíbená akce, kdy na Velikonoční pondělí zaplní zahradu vily Stiassni stovky vajíček, která děti hledají. Zažijte Velikonoce tak, jak je prožívala i rodina Stiassných v Brně.   

Velíkonoce v Zoo Brno

Pro rodiče s dětmi budou v Zoo připraveny kreativní dílničky - tradiční i netradiční zdobení vajíček, jarní výzdobu a seznámení s postupem pletení mrskačky (pomlázky). Velikonoční pondělí bude patřit hledání vajíček nebo ukázce stříhání ovcí.

Velikonoce na zámku Valtice

Na velikonoční víkend se připravuje na valtickém zámku hned několik atrakcí. Letos poprvé se otevře hlavní prohlídkový okruh a také světoznámé zámecké divadlo. Před zámkem uvidíte stánky s rukodělnými výrobky, hudbu k poslechu či tanci obstará cimbálová muzika. Za zámkem bude k dispozici stanoviště pro jízdy kočárem v parku, doprovodný program zajistí také setkání s canisterapeutickými psy.

Velikonoce v parku

Ve zlínském parku Komenského se můžete těšit na dětské folklorní soubory, jarní stezku úkolů, pletení tatarů, zdobení vajíček, jarně vyzdobený park a mnoho dalšího!

S párou do Rožnova pod Radhoštěm

Přijměte pozvání na svezení historickým vlakem, taženým parní lokomotivou zvanou Matěj. Vlak vyjíždí z Valašského Meziříčí. Ve skanzenu v Rožnově váš čeká tradiční velikonoční jarmark, barvení kraslic a pletení pomlázky a výrobky lidových řemeslníků.  

Dětský velikonoční jarmakr na hradě Šternberk

V prostorách hradu budou připraveny tvořivé dílny zaměřené na výrobu tradičních velikonočních předmětů. Nejen děti uvítají možnost vyzkoušet si výrobu rozličných velikonočních dekorací a aranžmá, pletení pomlázek nebo zdobení kraslic. Všechny výrobky si děti odnášejí domů. Na dolním nádvoří doplní tvořivý program ukázky dravců a zvířat ze stanice ochrany přírody Hluk.

Reqiem za rytíře na zámku Plumlov

Komedianti na káře se pochlubí skvělou kejklířskou show. Děti se mohou těšit na novou kejklířskou pohádku Kramáři. Dále pak vystoupí divadelní a šermířská společnost. A dokonce budete mít mimořádnou příležitost projít pohádkové sklepy středověkého hradu

Velikonoce na Pustevnách

Zavítejte o Velikonocích na Pustevny a vyzkoušejte velikonoční speciality a zelené pivo na horní stanici lanové dráhy. Návštěvníky přivítá velikonoční zajíc, pro děti bude připravena velikonoční dílnička a za příznivého počasí také velikonoční stezka.

Velikonoční městečko Frýdek – Místek

Přijďte přivítat jaro do Velikonočního městečka na náměstí Svobody v Místku. Čekají vás tradiční trhy s rukodělnými výrobky a pochutinami všeho druhu, workshopy a dílničky, dětská divadélka a bohatý hudební program s folklórním nádechem.

27. 3. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře