Velká dávka našich víkendových tipů kam s dětmi po celé republice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velká dávka našich víkendových tipů kam s dětmi po celé republice

Přinášíme vám další pořádnou dávku zajímavých akcí, které se budou konat o tomto víkendu po celé České republice. Takže pokud stále nevíte, kam s dětmi vyrazit, pojďte se nechat inspirovat.

 

Praha a Střední Čechy

Barvy léta 2018

V pořadí již sedmnáctý ročník Barev léta se uskuteční v sobotu opět v areálu Jezera Poděbrady. Jako vždy se můžete těšit na řadu československých hvězd. Nebudou chybět každoroční stálice Tři sestry, která zde oslaví své další narozeniny. Dále se můžete těšit na kapely Sto zvířat, Vypsaná fixa, E!E, Wohnout, DoctorP.P., MZH, Ešus. Kromě hudby vás čeká dětský koutek, oddychová zóna s čajovnou, aktivní zóny a nespočet dalších stánků, výčepů a občerstvovacích míst.

 

Interaktivní setkání v Centru Dox s názvem Rozlomit světlo

Víte, že světlo se umí odrážet, lámat, vlnit, šířit, pronikat, rozzářit, prosvítat a zdaleka tím nekončí? Bez světla by nebyl život a bez života by nebylo přátelství – třeba přátelství slavných uměleckých sklářů, jejichž tvorba vás bude inspirovat na první letní výtvarné dílně. Přijďte do Centra Dox, kde se můžete  těšit na hru se světlem a jeho kamarády: barvou, stínem, odleskem a zábleskem. Léto má světlo rádo, zkusíme ho rozlomit.

 

 

 

Slánský okruh 2018

Klub historických vozidel Slaný pořádá v sobotu 14. července 2018 Slánský okruh - legendární jízdu historických vozidel. Obnovený závod pojedou vyznavači veteránismu už poosmé s podtitulem O pohár starosty královského města Slaného. Setkání historických vozidel začíná na Masarykově náměstí ve Slaném už v 8 hodin ráno přejímkou vozidel. K tanci a poslechu hraje kapela Tancovačka, při které se vydovádí i děti. Během celého dne bude navíc probíhat soutěž o zajímavé ceny.

 

Hrrr na ně! 2018 na Vítkově

Srdečně Vás zveme na 6. ročník akce „Hrrr na ně!“, která se uskuteční na vrchu Vítkov. Čekají vás rytířská klání, kejklířská vystoupení, šermířské souboje, historické hry pro děti, polní divadlo, jízdy na ponících, stánky s řemesly, dobová kuchyně a mnohem více! Vstup zdarma, těšíme se na Vás!

 

 

Oživlý středověk v podhradí

Středověká řemesla na vlastní kůži na hradě Zlenice! Sedmý ročník řemeslného festivalu se blíží! Zavedená akce, která vám představuje nejrůznější řemesla z doby maximálního rozkvětu hradu Zlenice, z doby vlády Karla IV.. Většinu řemesel si jako již tradičně budete moci vy i vaše ratolesti také vyzkoušet. V zadním příkopu hradu bude pro děti připravena dětská aréna a střelnice.

 

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Piráti dobývají jezero Chmelař

Největší pirátská akce v celé ČR se koná o tomto víkendu na březích úštěckých! Těšit se můžete na ukrutnou řež na vodě i na pláži, pravou pirátskou vesnici a tržiště a mnoho dalšího. Děti v masce budou pasováni kapitánem do pirátského stavu a získají malý dárek.

 

Teplice free LIVE

Centrum Teplic ožije v sobotu v 16.h hudebním festivalem Teplice free LIVE. Všechny kapely budou hrát živě a děti se mohou těšit na malování na obličej, happy box a spoustu zábavy.

 

Večerní prohlídka ZOO Ústí n/L

Pojďte se v pátek podívat, jak vypadá ZOO, když je klid a zvířata jdou pomalu spát. Poklidná procházka ztichlou zoologickou zahradou po zavírací době má neopakovatelnou atmosféru, kterou ocení všichni, kterým je blízký svět zvířat.

 

Léto na náměstí v Liberci

Město Liberec pokračuje v tradici zábavy a kulturních akcí na náměstí Dr. E. Beneše před libereckou radnicí. V sobotu ráno se můžete těšit na jízdu historických vozidel a večer v 18:00 na pohádku pro děti. Také vás čeká opět Liberecká pláž s barem.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Open air Lázně Klatovy

Open air Lázně Klatovy je 3.ročník rodinného festivalu v campu Lázně v Klatovech. Kromě hudebních vystoupení (např. Atmo Music a Adam Mišík) budou pro vás připraveny různé workshopy, sportovní aktivity, terénní hry, volnočasové aktivity a soutěže. A navíc se zde můžete potkat i s youtubery a musery z Music.ly, kteří si budou v rámci doprovodných aktivit užívat festival společně přímo s návštěvníky. 

 

Zámecké historické slavnosti na zámku v Boru

Bohatý dobový program, kejklíř, šerm, sokolníci, divadlo a hry pro děti, scény na koních, ohňová show a ohňostroj. Na to se můžete těšit na historických slavnostech na zámku v Boru u Tachova.

 

Tachovský (nejen) barokní víkend

Celý víkend v Tachově a okolí můžete užívat bohatého programu barokního festivalu Západočeské baroko. V pátek je v Tachově pro děti připraven barokní kolotoč, lukostřelba,výroba barokních škrabošek, hry a speciální prohlídky. V sobotu na vás čeká oživená jízdárna ve Světcích.

 

XV. Bečovské slavnosti

100.výročí naší státnosti a 100.výročí Bečovské botanické zahrady můžete oslavit o víkendu v Bečově nad Teplou. Již tradičně je pro návštěvníky připraven po celém městě bohatý program a děti se mohou těšit například na kouzelnické vystoupení kouzelníka Vendelína či pohádky na faře.

 


Pardubický a Královehradecký kraj

Zámecké slavnosti Hrádek u Nechanic

Nenechte si ujít 2. ročník Zámeckých slavností! Po celý víkend na Vás čekají kostýmové prohlídky s příběhem, dobový jarmark a občerstvení. Celý víkend vám v zámku budou dělat společnost hraběcí služebnictvo i jejich poddaní, aby vás provedli nejkrásnějšími prostory Hrádku u Nechanic. Tentokrát s podtitulem Tak trochu diplomati.  Již tradičně se hereckých úloh ujme zámecká posádka a Spolek panstva na tvrzi Žíželeves. V sobotu 14. července je po celý den připraven i doprovodný program.

 

Keramické otisky

RC Radovánek si pro Vás připravil další kreativní program, tentokrát určený pro rodiny s nejmenšími dětmi.

Zájemci si mohou vyrobit keramickou kachli z hlíny s otiskem ručiček a nožiček svých ratolestí. Možno vyrobit si i jinak zdobené keramické kachle. Kachle se budou barvit až po výpalu v dalším srpnovém termínu. K vyzvednutí budou po druhém výpalu.

 

Prohlídka krytu civilní obrany

O čem se „šuškalo“ nebo nevědělo? Pojďte se podívat na jednu z nejvíce utajovaných staveb, které v Pardubicích během minulého století vznikly! Čeká na vás komentovaná prohlídka zámku Pardubice, která pro velký zájem má své několikáté pokračování.

 

Dobro+Ty

Nezapomeňte na zahájení kulturního léta v Lanškrouně! Hned první den na vás čeká piknik pod širým nebem“ LANŠKROUNSKÉ DOBRO+TY aneb Netradiční piknik v duchu MALINOBRANÍ“.  Bude doprovázený kulturním programem pro děti i dospělé. Příchozí mohou, v případě zájmu, připravit z malin svůj pokrm a navzájem ochutnávat. Takže zamiřte do Zámeckých zahrad. Čekají vás sirupy, včetně malinových, ale také malinové dezerty. Děti se také po celé odpoledne mohou zapojit do různých tvořivých aktivit spojených s malinami.

 

Jihočeský kraj a Vysočina

Strašidla z Doubravky  

Věříte na strašidla, lesní skřítky, víly či jiné nadpozemské bytosti? Tito tajemní tvorové totiž ožijí v lese nedaleko Doubravky. Pokud projdete odvážnou lesní cestou, tak se můžete těšit na všemožné dílny. Vyráběné obrovských bublin či malování strašidelných triček. Bytosti ožívají pouze v 13:30 a 15:30.

 

Waterbouldergames pro děti  

Jste příznivci lezení na umělé stěně? Tak to musíte přijít na Největší lezecký mejdan v ČR pod Fajtovým kopcem! Zveme všechny Medřičáky na AutocolorWaterBoulderGames neboli závody v lezení na rychlost nad vodou! Letos se jedná již o 4. ročník unikátních lezeckých závodů a v sobotu 14. 7. poměří síly dospělí a v neděli 15. 7. děti. Každý bude mít možnost vidět extrémní výkony nejlepších českých lezců. Začátek akce je v 10:00 a po celý den si mohou děti i dospělí vyzkoušet lezení s jištěním i bez, soutěž ve visení na kládě nebo si skočit z pořádné výšky do vody. Přijďte podpořit lezecký oddíl Lezu v Mezu a užít si léto u vodní nádrže.

 

Rodinné husitské víkendy v Táboře 

Co se takhle stát mladým husitou.  Vyzkoušet si kroužkovou zbroj či manipulaci s řemdihem, cepem a ostatními husitskými zbraněmi. Ti nejlepší z vás se stanou skutečnými rytíři, ale budou muset splnit pouze patero rytířských dovedností. To je víkend v Housově mlýně.

 

Borovanské borůvkobraní 

O víkendu se Borovany u Českých Budějovic promění v borůvkářský ráj. Tato akce, konaná již po několikáté, se těší mezi usedlíky i návštěvníky neobyčejnému úspěchu. Zazávodit si můžete v pojídání knedlíků, ale i ve výrobě čehokoliv z borůvek. Nechybět bude ani hudba a doprovodný program pro děti.

 

 

 

Jihomoravský a Zlínský kraj

Meruňkobraní

Patříte mezi milovníky meruněk a meruňkových knedlíků? Pokud ano, tak v sobotu určitě nesmíte chybět na Meruňkobraní v Židlochovicích. Kromě dětských i dospěláckých soutěží v pojídání meruňek se děti můžou těšit na řemeslný a meruňkový jarmark, divadlo, klauny, balónky, malování na obličej, školu vaření pro děti a další zábavu. Program začíná v 10:00 na nám. Míru.

 

Bitvy u Znojma

Přijďte se podívat na působivé rekonstrukce bitvy Napoleonských armád. Ty proběhnou v sobotu ve 14 hodin v lesoparku u řeky Dyje v Dobšicích u Znojma a v neděli pak v 11 hodin na poli v lokalitě Hájek u Suchohrdel. Rachot zbraní, děl, dusot koní Vám přiblíží chvíle před 209 lety a boje, které zde probíhaly.

 

Otrokovické slavnosti

V Otrokovicích se již od pátku konají slavnosti. Na děti po oba víkendové dny po celém městě čeká bohatý program, který začíná již od 9 hodin. V sobotu se s dětmi můžete těšit na Veselou pouť s Jů a Hele, vystoupení Klauna Brdíka, tradiční závody desetimístných dračích lodí, jízdu vláčkem Moravský drak či okružní jízdy výletní lodi Morava. V neděli na děti čeká dětský program s písničkami, soutěžemi a putováním po světadílech, tradiční přehlídka leteckých modelů či koncert skupiny Kašpárek v rohlíku.

 

Buchlovské kování

O víkendu se na hradě Buchlově koná 12.ročník Buchlovského kování. Od 9:30 se sejdou mistři a tovaryši černého řemesla a jeho nádvořími se ponese rytmické zvonění kladiv při práci. Na prvním hradním nádvoří uvidíte podkováře při kování koní a už tradičně tavbu železné rudy ve středověké peci. Své umění ukážou také dráteníci, platnéř, měditepci, šperkaři a jiní kovzpracující umělci v rámci uměleckého jarmarku. Děti si mohou vyzkoušet vykovat svůj vlastní hřebík nebo shlédnout Lenčino pohádkové divadélko. Prostě spousta zábavy pro celou rodinu.

 

Moravskoslezský a Olomoucký kraj

Horečky fest

V sobotu se ve Frenštátě pod Radhoštěm v Amfiteátru Horečky koná multižánrový hudebně-rodinný festival Horečky fest. Těšit se můžete na spoustu zvučných jmen české i slovenské hudební scény. Děti si mohou zadovádět v dětském lese, ve festivalové školce bude připravena kreativní dílna, kde si děti budou moci udělat obrázky a mandaly z barevného písku. Nejen za dětmi přijede Strašfuňák se svojí kamarádkou Funilkou z divadla Loutkový svět a spolu s nimi se děti vydají na cestu kolem světa. Máte se určitě na co těšit. Akce začíná ve 12:45

 

Dravci přilétají na hrad Hukvaldy

V sobotu od 10 hodin budou na hradě Hukvaldy k vidění přehlídky dravců, doplněné o odborný výklad a ukázky přeletů. Odvážlivci si budou moci vzít dravce na ruku a vyfotit se na památku. To vše bude doplněné o šermířská a divadelní vystoupení. Součástí akce bude také vojenské ležení s ukázkami zbraní a zbroje.

 

Olomoucký kraj

Bykul – Bystřické kulturní léto

Ve Velké Bystřici se v sobotu v rámci Bystřického kulturního léta koná multižánrové zábavné odpoledne pro všechny generace. Akce pod názvem Bykul se koná v Amfiteátru na Zámeckém náměstí. Program začíná v 15:00, a to pohádkou pro děti "Krakonošův klobouk". Děti se také mohou těšit na dětskou soutěž "O páže markýze Bykulè".

 

Runtour Olomouc

V Olomouci se v sobotu koná běžecký seriál RunTour. Zaběhat si mohou včichni. Začátečníci i profíci, malí i velcí, tlustí i tencí. Vybírat lze i z tratí dětských, a to již od 500m. Přijďte si zaběhat do zátiší stromů a nádherných květin Smetanových sadů. Svým startovným navíc pomůžete na konto Nadace Leontinka. Nejmladší děti startují Rákosníčkovým během na 500m ve 14:00.

 

 

To vše a mnohem více tipů kam s dětmi najdete na webu www.kamsdetmi.com

11. 7. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře