Vaření s dětmi a pro děti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vaření s dětmi a pro děti

Co si takhle zpříjemnit den tím, že si s dětmi něco uvaříte nebo upečete spolu?
Máme pro vás několik receptů, které jistě zvládnete a navíc si parádně pochutnáte.

 

Pohanková kaše

Příjemný a sladký začátek dne. Jednoduchá snídaně ze dvou surovin pohanky a mléka. Jeden hrnek pohanky, dva hrnky mléka, dva hrnky vody a vaříme cca 20 minut za občasného míchání (my doma přivedeme pohanku k varu a poté necháme dojít). Po dovaření ozdobte dle libosti. Hrozinky, ovoce (ideálně sezónní), skořice, med, ořechy, čekankový sirup a jiné.

 

 

Ovocná zvířátka na svačinku

Rozhlédněte se, jaké ovoce máte doma a vytvořte si barevnou zvířátkovou svačinu. Co takhle ježek z hrušky a hroznového vína nebo opičku z kiwi a broskví?

            

 

Mrkvová pomazánka do každé rodiny

Už teď máme boule za ušima. Dvě velké mrkve nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme a smícháme se dvěma stroužky česneku. Celou mrkvovou směs restujeme na lžíci másla cca 5 – 10 minut do změknutí mrkve. Mrkev necháme vychladnout (my to popravdě jindy nevydržíme) a smícháme s pomazánkovým máslem (máme odzkoušené Choceňské). Namažeme na pečivo, nakrájíme zeleninu a máme svačinu jako vyšitou.

                                         

 

Dětské máslové sušenky

Můžete zkusit i sušenky. Vyžadují ale trošku zručnosti Dětské sušenky budou možná nepravidelné a šišaté, ale chutnat budou jistě všem.

Budete potřebovat: 280g hladké mouky, 200g másla, 3 lžíce agáve sirupu nebo cukru, na špičku lžičky sůl, případně můžete dát i vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto. Do půlky těsta můžete přidat trošku kakaa a hned máte sušenky dvoubarevné. Těsto vyválejte a tvarujte placičky. Můžete na to použít razítka na sušenky nebo tvaruje pomocí hrnečku. Poté pečte na 180°C přibližně 10 minut.

                                              

 

Palačinky snů Kačera Donalda … Recept mého dětství z mé první dětské kuchařky, starý minimálně třicet let a stále oblíbený i u dnešních malých strávníků.

V jednoduchosti je síla. 500 ml mléka, 250 g hladké mouky, 3 vajíčka, 1/2 lžíčky solí, 2 lžíce minerálky, tuk na pečení. V mléce smícháme vajíčka, sůl a postupně přisypáváme hladkou mouku, nakonec přidáme 2 lžíce minerálky. Jakmile máme těsto hotové, stačí rozpálit olej na pánvičce a palačinky si usmažit.

P.S. Výborně chutnají s pribináčkem a jahodami.

                                           


TIP: Existuje krásné pravidlo „PŘIPRAVIL JSEM SI TO SÁM, CHUTNÁ MI TO“ … Dříve moje děti v dětských skupinách, kroužcích, družinách a školách ohrnovaly nos. „Řepa, to nejím“, „S pánvičkou zacházet neumím a nebudu“…. Nicméně postupem času a poté co si vše vyzkoušely, a hlavně připravily samy…

 

Budu se těšit na Vaše recepty, Karolína

25. 3. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře