Užijte si hrady a zámky i s dětmi! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Užijte si hrady a zámky i s dětmi!

Už jste se byli o prázdninách podívat na nějakém hradě nebo zámku. Letos prý zažívají rekordní léto. My jsme pro vás tentokrát vybrali místa, na kterých se děti rozhodně nudit nebudou. Můžete se s námi vydat za princeznami nebo rytíři, ale i pohádkovými postavami, které hrady nebo zámky obývají.

 

Dožínky hraběte Chotka na zámku Veltrusy

Zámek Veltrusy se chystá na Dožínky. Můžete tady ochutnat výrobky z mouky i sladu. Chybět nebude ani doprovodný program pro děti. A jako každou sobotu se budete moci svézt povozem taženým zámeckými koňmi.

 

Zámek Mníšek pod Brdy dětem

Zámek v Mníšku pod Brdy nabízí celoročně programy, které jsou určeny především dětem, ale nejenom jim. Známých českých pohádek se na zámku schovalo hned sedm. Provádět vás bude samozřejmě pohádková postava. Spolu s ní si zanotujete známé písničky z filmů a hlavně se budete dobře bavit..

 

Radíč – zámek rytířů a princezen

Zážitkové prohlídky zámku všemi smysly spojené s proměnami dětí v princezny a rytíře, to můžete zažít na zámku Radíč, nedaleko Sedlčan. Barokní zámek je přímo ideálním místem pro rodinný výlet s dětmi, které se zde nebudou ani chvilku nudit.

 

Pohádková cesta parkem zámku Karlova Koruna

Na zámku Karlova Koruna si můžete projít Pohádkovou cestu parkem. Čeká na vás okruh víl, strašidel a skřítků a pokud si chcete procházku trochu zpříjemnit určitě si kupte „Pohádkového průvodce“ k plnění pohádkových úkolů.

 

Letní zámek Nelahozevs dětem

Navštivte během prázdnin zámek Nelahozeves a vyberte si z lákavé nabídky aktivit zaměřených především na rodiny s dětmi. Každý den jsou připraveny dětské prohlídky a kreativní dílničky. A na své si přijdou určitě i rodiče.

 

Prohlídky s princeznou na zámku Sychrov

S ohledem na dětské návštěvníky a také na ty, kteří si chtějí prohlédnout zámek trochu jinak, připravil zámek Sychrov pohádkové prohlídky ma motivy známé české pohádky. Přijďte se podívat na příběh, který se odehraje přímo v zámeckých pokojích. Výklad je zcela uzpůsoben dětským návštěvníkům, na závěr prohlídky se mohou děti s princeznou vyfotit.

 

Pohádkové rejdiště na hradě a zámku Staré Hrady

Pohádkové bytosti ožívají na Starých Hradech každý den po celý rok a vtáhnou vás do svých her a radovánek. K tomu všemu vás každou sobotu a neděli na velkém hradním nádvoří netrpělivě čekají veselé princezny a čarodějnice, popletení čerti a čarodějové, ale i čarocezny a čertenice. Zažijete s nimi spoustu zábavy, soutěží a her pro děti i dospělé – přijďte si hrát!

 

Historické slavnosti na hradě Kost

Historické slavnosti vrátí Kost na celý víkend do časů gotiky. Na hradě i v podhradí se usadí šlechta, poddaní, šermíři, kejklíři, tanečnice i středověcí muzikanti. Ať už se na hradě vydáte kamkoliv, všude narazíte na dobovou podívanou.

 

Za Ohnivcem na hrad Bouzov

Na Bouzově si pro děti připravili speciální dětskou trasu, kterou vede kostýmovaný průvodce Ohnivec. Prohlídky jsou přizpůsobené dětem, které na konci prohlídky získají za plnění úkolů rytířský glejt. 


Dětské prohlídky na hradě Šternberk

Bydlely na hradě děti? A hrály si? Při edukačním programu Cestovatelé v čase se děti společně s lektorem přenesou do minulosti a podívají se, jaký byl život dětí na panském sídle. Popovídají si o životě šlechty a výchově dětí, o denním rozvrhu malých knížat a kněžen, módě a společně si prohlédnou některé hračky, které dnes nejsou až tak známé.


Za princeznou na hrad Malenovice 

Každou prázdninovou neděli si můžete na hradě Malenovice užít dětskou prohlídku. Spolu s princeznou poodhalí děti tajemství, jež ukrývají hradní zdi.


Otevřte 13. komnatu a odhalte tajemství hradů a zámků

Kasteláni deseti českých hradů a zámků připravili pro návštěvníky interaktivní prohlídky s názvem Otevřte 13. komnatu. Po památkách vás provede tajemná postava z minulosti v atraktivním kostýmu. Do prohlídky se můžete sami zapojit formou tajenkového rébusu a vyřešit jistou historickou záhadu. Tajemné postavy z minulosti k vám budou promlouvat a provedou vás komnatami, jimiž v minulosti kráčeli. 

Mnohem více tipů na prázdninové výlety najdete na www.kamsdetmi.com

9. 8. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře