Usmějte se, máme pro vás tradiční víkendové tipy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Usmějte se, máme pro vás tradiční víkendové tipy

Na víkend se má ochladit, jak se na tu změnu počasí tváříte vy? Taky doufáte, že už to bude opravdu poslední z těch chladných? Ale ono je to přece jedno, my vám umíme poradit kam s dětmi v zimě, v létě. :-) Nejinak je tomu i dnes, tak si pojďte vybrat.

 

Praha a Střední Čechy

Proběhni.se

Proběhni.se s dětmi v areálu IKEM nejen pro své srdce. Kamsdětmi.com je i tentokrát mediálním partnerem tohoto "srdečního" závodu! Charitativní závod Proběhni.se v sobotu 13. dubna rozběhne již podruhé areál IKEM a podpoří celým svým startovným Nadační fond České srdce. Po celý běžecký den, který je věnován dětem i dospělým, budou účastnici seznamováni s důležitými srdečními funkcemi a sami mohou podstoupit řadu vyšetření. Přední čeští kardiologové a lékaři tak chtějí upozornit na to, že polovina úmrtí v České republice je způsobena srdečním onemocněním. Často se jim dá předcházet. Dopolední program je věnován dětem, a to všeho věku. Poběž se s námi proběhnout, vezmi děti i další členy rodiny, poběžíš nejen pro své srdce.

 

Velikonoce v zámeckém areálu Ctěnice

Zveme vás na velikonoční řemeslné dílny, které budou probíhat v kočárovně zámku Ctěnice. Dílny dají návštěvníkům možnost poznat a vyzkoušet si zdobení kraslic různými technikami, včetně drátování, patchworkových či hanáckých kraslic, rytí skleněných vajec a samozřejmě také pletení pomlázek z proutí a košíkářství.

 

Pohádkové odpoledne

Pohádkové odpoledne je připraveno pro malé i velké milovníky pohádek. Zazní známé melodie z filmů Pyšná princezna, Micimutr a Dvanáct měsíčků. První polovina koncertu bude patřit Prokofjevově hudební pohádce Péťa a vlk. Filmová hudba dobývá dnešní svět, ale už v poválečném období měla své hrdiny a přispívala k popularitě filmů a zejména pohádek. Flétna zpívá jako pták, kočka mňouká jako klarinet a děda má hlas hluboký jako fagot. Zvukomalebná a popisná hudba vyústí v závěru do triumfálního pochodu.

 

Řemeslný jarmark v Lysé nad Labem

Ukázky staročeských řemesel i novodobých výtvarných technik a to v celkem 15 výtvarných dílnách. Děti se budou moci povozit na originálním dřevěném kolotoči na z dílny řezbáře Matěje a také vyzkouší "kozí taxi". Všichni budeme moci potěšit své ucho i oko vystoupením písničkářského dua "Jenmy", takže si nezapomeňte připravit nějaké drobné do klobouku. Nebude chybět divadélko, ani ukázky práce s asistenčními psi NF Canisterapie.

 

Festival ABC! v Národním zemědělském muzeu Praha

Víkendový festival časopisu ABC pro všechny děti od 2 do 99 let, které milují dobrodružství! Těšit se můžete na spoustu zábavy ve vnitřních i venkovních prostorách Národního zemědělského muzea. Vyzkoušíte si nejnovější technologie a virtuální realitu, vědecké experimenty, potkáte se s oblíbeným YouTuberem, zatancujete si s vítězkou StarDance, stanete se archeologem i konstruktérem robotů. Nebudou chybět ani stavebnice LEGO a další hračky pro holky i kluky. Na pódiu našeho časopisu pojede během celého festivalu pásmo zajímavých přednášek. 

 

Vítání jara na zámku Veltrusy

Naši předkové vítali jaro vynesením Morany – právě tento starý zvyk si připomenou a symbolicky tak skoncují se zimou a s ní kdysi spojovanou smrtí i na zámku Veltrusy. Můžete se připojit k průvodu a společně s ním slavnostně vhodit Moranu do potoka. Nebude chybět ani pestrý program, tvořivé dílničky a jarmark.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Velikonoce v Zubrncích

Přijeďte o víkendu přivítat jaro do Zubrnic! Čerstvě upečený mazanec provoní světničku tak jako i další jídla připravovaná dle starých receptů. Nejen kluci ocení možnost uplést si vlastníma rukama pomlázku. Připraveny jsou opět úkoly pro rodiny s dětmi a také dílničky, kde je možné vyrobit si drobnost pro radost a ozdobit kraslice.

 

Výstava moje tělo

Tato jedinečná interaktivní výstava umožní poznat dětem i dospělým, jak funguje srdce, mozek, plíce nebo střeva, to vše díky exponátům v nadživotní velikosti.  Na sedmi výukových stanovištích se ponořte do tajů trávícího traktu, přijďte na kloub pohybové soustavě nebo si posviťe na mozek. 

 

Pohádky z pevnosti

Pojďte se vrátit do dětských let a zavzpomínat na pohádky a bytosti z nich. Přijďte v sobotu do Terezína a poznejte tento pohádkový svět. Pro děti jsou připraveny hry o sladké odměny a na ohni si budou moct s čerty opéct nefalšovaného špekáčka.

 

Velikonoce na zámku Libochovice

O víkendu otevře své brány zámek Libochovice. Čekají vás speciální prohlídky zámeckých interiérů, dozvíte se něco nového o dnech Pašíjového týdne, Velikonocích a jejich zvycích a tradicích. Pro děti budou přichystané tvořivé dílničky.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Velikonoce v Muzeu Svitavy

Již o týden dříve můžete oslavit Velikonoce tento víkend ve Svitavách. V Městském muzeu a galerii připravili velikonoční program pro malé i velké – dílničky na výrobu pomlázek, malování vajíček i kraslic, pletení jidášů, pečení velikonočního pečiva, výrobu šperků, nebo třeba soustružení dřevěných vajíček. Chybět nebude ani jarmark. Celé muzeum bude prostě tento den věnováno svátkům jara a jejich tradicím, tak vyrazte s kluky uplést pomlázky i s holčičkami namalovat kraslice a k tomu něco dobrého zakousnout.

 

Vandr skrz MalóHanó 2019

Již neuvěřitelný 52. ročník turistické akce Vandr skrz MalóHanó se uskuteční tuto sobotu 13.4. v Moravské Třebové. Čeká na vás 6 až 42 kilometrů tras jarní přírodou, pokud tedy půjdete pěšky, nebo 50 kilometrová cyklistická trasa. S kočárkem pakmůžete zkusit odpočinkových 6 kilometrů. Odstartovat můžete od radnice v Moravské Třebové, cíl je pak u moravskotřebovského zámku. Tak co rovnou spojit turistiku s prohlídkou zámku? Ten je v dubnu otevřený do 16 hodin.

 

Výtvarná dílna pro rodiče s dětmi v Náchodě

Další ze série sobotních výtvarných dílen si pro rodiče s dětmi připravili v Galerii výtvarného umění v Náchodě. Tentokrát je téma Na jedné lodi spojeno s výstavou Ruské malířství 19. a počátku 20. století. Pokud rádi tvoříte, pojďte s dětmi od pěti let cestovat s lodním deníkem po jednotlivých výtvarně-vzdělávacích zastávkách. 

 

Voříškiáda v Hradci Králové

12. ročník oblíbené Voříškiády se koná v sobotu v Orlice shopping parku. V čele poroty soutěže o nejhezčího voříška zasedne oblíbený moderátor Karel Voříšek. V rámci doprovodného programu můžete obdivovat psí dovednosti v poslušnosti nebo vodící psy, anebo se zapojit do některé soutěže. Souběžně také proběhne umisťovací výstava opuštěných pejsků z útulků, tak pozor, abyste si některého pod nátlakem nemuseli odnést domů.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Velikonoční jarmarky

Velikonoce se blíží a tento víkend se bude konat několik velikonočních jarmarků. V Karlovarském kraji můžete vyrazit například na Velikonoční jarmark na zámku Kynžvart, na Velikonoční jarmark v Muzeu Cheb či na Velikonoční jarmark v Muzeu Karlovy Vary.

V Plzeňském kraji můžete navštívi Velikonoční jarmark na Poběžovickém zámku,  Velikonoční jarmark na náměstí města Dobřany nebo Velikonoční jarmark Nýřany.

 

Vítání jara a křepelčí hody 2019

Jaro se bude vítat v sobotu i na Zámeckém statku Újezd nade Mží. Čeká vás otevření jarní farmy plné zvířat, folklórní vystoupení - hudba a tanec, šermířské souboje, divadlo pro děti V korunách stromů, prohlídka části zámku s velikonoční tématikou, křepelčí hody - delikatesa, pletení pomlázky, zdobení vajec a další tradiční zvyky v období od masopustu do velikonoc,  jízda na koni, řemeslný jarmark, Výstava 100. let hospodářství v Čechách...

 

Krajský půlmaraton Plzeňského kraje

Také letošní jaro ožije areál Škodalandu rodinným závodem pro malé i velké běžce. Připraveny jsou tradiční tratě půlmaratonská, pětka i desítka  a nejmenší sportovci letos poběží opět tradiční délky podle věku - například pro nejmenší děti  do 5 let je připravena trať dlouhá 100 metrů. Malí sportovci se mohou těšit na pamětní medaile, cukrovinky i věcné dary. Součástí akce bude i prezentace Městské policie Plzeň a skákací hrad pro děti.

 

Loutková pohádky Štika patří na pekáč a Pohádka o Slunci

Loutkové divadlo Třemošná si pro vás přichystalo na sobotu hned dvě krátké pohádky. První pohádka je  o peciválovi Ivanovi, který díky kouzelné štice si plní všechna svá přání, až se z toho nakonec roznemůže, protože je tak tlustý, že už ani nemůže dýchat, neboť jen jí a spí...  A druhá pohádka je o princi, který z nudy proklel Sluníčko, protože v létě moc svítilo a pálilo.

 

Jižní Čechy

Den Země v Českých Budějovicích

Vzkaz všem dětem od 0 do 10 let: Staň se superhrdinou a přijď zachránit naši Zem! Cestou se seznámíš se 4 živly (oheň, vzduch, voda, země) a potkáš zajímavá zvířata a rostliny. Budeš bojovat s nepřítelem odpadem a po tvém boku bude stát neohrožený vítr Větrník. Děti se dozví , jak chránit naší planetu, seznámí se s koloběhem vody, tříděním odpadu.Vyzkouší si i sázení rostlin atd. 

 

Čarodějnický pohádkový les

Chcete se krásně bát a dobře pobavit? Dorazte v sobotu na hrad Šelmberk, kde na dvoukilometrové trase budou na vaše děti číhat nejrůznější strašidla z pohádkové říše. Děti budou u každého z nich muset plnit úkoly. Komu se podaří vysvobodit z hadího zakletí krásnou princeznu? A kdo pomůže pirátovi najít ztracený poklad? Kdo zachrání lesního skřítka Mecháčka a kdo nasytí Ptáka Noha? Po splnění všech úkolů dostanou malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání.

 

Vysočina

Vítání jara v Telči

Město Telč zve na sobotní zahájení jarní sezony s místními soubory a tradičním předváděním řemesel. V odpoledním programu vystoupí horácké folklorní soubory, podívat se můžeme i na jarní výrobky a klasické pletení pomlázky. Pro děti budou otevřeny velikonoční dílny Domu dětí a mládeže.

 

Zajíčku a slepičko, čípak je to vajíčko?

V neděli se v Jihlavě můžete s dětmi přijít podívat na příběh o tom, kolik má taková slepička a Velikonoční zajíček na jaře práce. A co se stane, když se ti dva potkají a začnou se hádat o jedno vajíčko?

 

Jihomoravský a Zlínský kraj

Zaslizujte si s Avionem

Avion si pro všechny děti na nedělní odpoledne připravil bohatý program. Můžete se těšit na youtuberku Terysu, vaření supervelkého slizu, kolo štěstí, autogramiádu a další vystoupení. Po celou dobu akce budou v pasáži nákupního centra probíhat slizové dílny.

 

Život za železnou oponou

V sobotu se v Areálu československého opevnění v Šatově koná akce nejen pro milovníky vojenské historie. Jak se žilo lidem za ostnatými dráty? Uvidíte a zažijete,  jak jsme jezdili, oblékali se, jak jsme bydleli, co jsme jedli, co jsme poslouchali, s čím jsme si hráli. Zažijete branné cvičení, scénku s „pohraničníky“, ukázky vojenské i civilní techniky, ukázky výcviku psů apod. Na děti čekají interaktivní stanoviště ve stylu retro, prohlídka pěchotního srubu MJ – S 3 Zahrada a spousta dalšího. 

 

Od fašanku do Velikonoc

Ve skanzenu Rochus u Uherského Hradiště můžete v sobotu dětem představit zvyky a obyčeje tohoto období, ukázky řemeslné a zemědělské práce spojené s časem končící zimy a přicházejícího jara. 

 

Salašský drtikol

Pro milovníky horských kol tu máme tip na sobotní závod v podhůří Chřibů, tzv. Salašský drtikol. Pro děti jsou připraveny dětské trasy v různých kategoriích a myslelo se i na maminky s kočárky. 

 

Moravskoslezský a Olomoucký kraj

Velikonoce na hradě

Již za týden oslavíme svátky jara – Velikonoce! A k Velikonocům patří zcela jistě oblíbené velikonoční jarmarky. V sobotu 13.4. se již tradiční jarmark uskuteční v areálu Slezskoostravského hradu v Ostravě. Těšit se můžeme na stánky s lidově uměleckými výrobky nebo na ukázku řemesel a lidových zvyků. Děti se naučí plést velikonoční pomlázku nebo si mohou zkusit vyfouknout vajíčka a také je nazdobit. Malé návštěvníky určitě potěší ohrádka se živými zvířátky nebo dřevěný kolotoč. Program bude zpestřený soutěžemi pro děti s velikonoční tématikou. Příjemnou atmosféru doladí vystoupení dětských souborů lidových písní a tanců.

 

Závody kočárků Ostrava 2019 a Jarní slavnost pro Fajné lidi

Již 14. dubna se můžeme těšit na oblíbenou zábavně sportovní akci Závody kočárků. Závody jsou jedinečné zejména tím, že probíhají ve stejný den a ve stejnou hodinu po celé České republice. Závodí se v rychlé chůzi na rovince dlouhé 100 kroků. Výtěžek ze startovného je věnován neziskové organizaci nebo konkrétnímu děťátku, které potřebuje finanční pomoc. 

 

Pohádkové prohlídky na zámku Plumlov

O víkendu bude na zámku Plumlov opravdu veselo! V sobotu čeká na návštěvníky na nádvoří akce „Vítání jara“, která bude obohacena vystoupením dětí ze souboru Plumlováček nebo stánkovým prodejem. Hlavní program proběhne uvnitř zámku – návštěvníci budou mít jedinečnou možnost projít si zámecké komnaty a podívat se například do pohádky Co takhle svatba princi nebo se seznámí s princeznou Eufrozínou. 

 

Čiperkové v Zábřehu

Notují si vaše děti rády písničky od Čiperků? V sobotu v Zábřehu si s Čiperky můžete nejen zazpívat, ale také zatančit! Pro malé diváky bude vymezen před pódiem prostor pro tancování, ať se můžou děti pořádně tanečně vyřádit. A jestli budou chtít mít děti na toto veselé taneční odpoledne památku, po vystoupení budou mít možnost s Čiperky se vyfotit.

 

Spoustu dalších zajímavých a nejen víkendových tipů najdete na www.kamsdetmi.com.

10. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře