Tipy kam s dětmi o svatomartinském víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Tipy kam s dětmi o svatomartinském víkendu

Svatomartinský víkend je před námi, ale na sníh to zatím nevypadá. Koná se opět mnoho zajímavých akcí a tak pokud ještě nevíte kam s dětmi, máme pro vás přehled těch nezajímavějších akcí po celé naší republice.

 

Praha a Střední Čechy

Svatomartinské slavnosti a pečená husa

Osmý ročník Svatomartinských slavností na Náplavce se bude konat tentokrát v neděli na obvyklém místě farmářských trhů. 25 českých vinařů představí přímo na svátek sv. Martina svá mladá vína. A k tomu skvělé občerstvení, tedy pečená husa, husí speciality nebo sýrové chuťovky k vínu. Děti se zahřejí nejen tancem např. při cimbálové muzice Vonička, ale těšit se mohou také na ohňovou show.

 

Setkání s uměleckými řemesly na zámku Ctěnice

Pokud vás zajímá, jak se dříve razily mince nebo jak se obsluhoval ruční tiskařský lis, přijďte se podívat do Ctěnic, kde si vše v zámecké věži budete moci i sami vyzkoušet.Programem vás provedou studenti Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy v Jablonci nad Nisou, kteří předvedou také ukázky současné tvorby - ruční modelaci podkladů pro výrobu medailí a mincí.

 

Strašidelný zámek v Brandýse nad Labem

Strašidelná zámecká stezka, přehlídka strašidel, výroba strašidýlek a další dílničky nebo strašidelné pokusy. To a mnohem více vás čeká na Brandýském zámku. Svá místa si raději rezervujte! K tomu bude hrát hudba a rodičům odpoledne zpříjemní košt mladých vín, všichni společně si pak mohou pochutnat na mnoha různých dobrotách.

 

Knižní trh KNIHOMAP

Čtete rádi? Milují vaše děti knihy? Přijďte na knižní trh KnihoMAP 2018, který se uskuteční v prostorách Základní školy prof. Švejcara na Praze 4. Chodby školy zaplní stánky českých nakladatelství, třídy se promění v sály plné autorských besed, zajímavých přednášek a workshopů a dílniček pro děti. KnihoMAPu 2018 se zúčastní také uznávaná logopedka a speciální pedagožka Petra Klapáková, která si pro malé návštěvníky připraví logopedické hry.  Možná bude i divadélko a dílničky.

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Peklo v Oseku

Show rakouských čertů míří do Oseku u Teplic a to již tuto sobotu! Démonické bytosti postraší každého hříšníka a nebudou chybět ani nůše na nezbedné děti.

 

Čokofest

Největší sladká událost Čokofest již tento víkend v Ústí nad Labem. Akce potěší všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se bavit, skvěle si pochutnat a případně se naučit vaření s čokoládou. Těšit se můžete na kvízy, soutěže, workshopy a spousty dárků.

 

Hopecon

Jedinečný festival společenských her a kultury HOPEcon 2018 je tu, a to po celý víkend v Liberci. Letošní téma bude ve stylu RETRO! Čeká vás opět mnoho desítek her k volnému hraní a spousty soutěží o zajímavé ceny. Letos navíc ve spolupráci se Severočeským muzeem, které pro vás připravilo výstavu v retro stylu a bude mít speciální program pro děti ze škol.

 

Čiperkové

Čiperkové zavítají v neděli do Jablonce nad Nisou a přivezou s sebou program plný zábavy. Zazpívají písičky, které baví děti, rodiče, babičky i dědy. Na svých vystoupeních učí malé diváky říkanky a tancovat. Přijďte to s dětmi v neděli roztočit a pobavit se.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Martin na bílém koni pod Bílou věží

Na uvítání zimní sezóny do Hradce Králové zamíří pod Bílou věž Martin na bílém koni. Martin na bílém koni na Velké náměstí do Hradce Králové přijede 11. listopadu a odstartuje bohatý program pro všechny věkové generace. Čekají na vás svatomartinské rohlíčky, svatomartinské víno, pohled nejen na historické centrum města z Bílé věže,  program na pro všechny věkové generace, ukázky řemesel.

 

Festival Bonjour Pardubice

Od 31. října do 21. listopadu se Francie usadila v Pardubicích. V tomto období se totiž koná první ročník festivalu BONJOUR PARDUBICE!  Alliance Française de Pardubice vám nabízí desítku akcí, které vám umožní zažít setkání francouzské kultury s městem Pardubice. Představení, koncerty, výstavy otevřené všem, kteří chtějí objevit krásy Hexagonu jedinečným způsobem.

 

Východočeské muzeum v Pardubicích - Stop nudě!

Východočeské muzeum Pardubice nabízí řadu zajímavých expozic, výstav, ale konají tu také koncerty, přednášky, ochutnávky, soutěže, tematické programy pro školy. Je úplně jedno, jestli se sem vypravíte individuálně, nebo s větší skupinkou na předem řízený program – vždy to stojí za to.

 

Oklamaný hastrman

Pohádek není nikdy dost, a tak je tu další – tentokrát pro nejmenší diváky - Oklamaný hastrman. Nenechte si ujít tuto hezkou loutkovou pohádku.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Výstava Krysáci

V Ostrově nad Ohří se koná výstava k oblíbenému animovanému večerníčku Krysáci. Loutková sestava v čele s valašskými krysáky Hodanem a Hubertem a pražským potkanem Edou představí atraktivní scény z oblíbeného animovaného večerníčku a přiblíží život na malém smetišti blízko Vizovic. A pokud byste výstavu nestihli tento víkend, tak máte možnost ji navštívit až do 25.listopadu.

 

Festival vzdělávání a práce - Posviť si na budoucnost 2018

Pro větší děti a jejich rodiče se v Plzni koná Festival vzdělávání a práce, který nabízí ucelený přehled o možnostech studia a následného kariérního uplatnění v Plzeňském kraji. Na akci se představí zástupci středních škol Plzeňského kraje, všech fakult ZČU a taktéž zástupci zaměstnavatelů v regionu.

 

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest 2018

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež se koná na podzim v pěti festivalových městech: v Horšovském Týně, Plzni, Dobřanech, Přešticích a Domažlicích. Letošní již 11. ročník se uskuteční ve dnech 10. - 15. listopadu 2018 a máte možnost si vybrat ze 153 připravených filmových projekcí a mnoha doprovodných akcí.

Festival se koná se v těchto městech: PlzeňHoršovský TýnDomažlicePřešticeDobřany

 

 

Výstava RC modelů - Domažlický Modelář 2018

Pro malé modeláře máme pozvánku na Podzimní výstava RC modelů -  letos opět v Domažlicích. K vidění v místní sportovní hale bude na 150 RC modelů různých kategorií - včetně stavební i vojenské techniky, zemědělských techniky, aut, kamiónů a návěsů, letadel a vrtulníků atd.

 

Jihočeský kraj

Den válečných veteránů v Českých Budějovicích

Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích všechny srdečně zve na akci uspořádanou u příležitosti Dne válečných veteránů v neděli 11. listopadu. Program je naplánován venku před hlavním vchodem do muzea i v interiéru budovy. Těšit se můžete mimo jiné na ukázku vojenského táboru, dobovou hudbu a stylový fotokoutek.

 

Festival historických bojovníků v Táboře

Uplynulo mnoho vody od dob, kdy šerm přestal být bojem na život a na smrt a stal se něčím víc... noblesní zábavou vyšších vrstev, pouličním uměním a v neposlední řadě populárním sportovním odvětvím. Housův mlýn se znovu stává hostitelem všech bojovníků, kteří předvedou, jak dokáží ovládat zbraň a jak dobře mají zvládnutou choreografii.

 

Vysočina

Na větvi – Martinská slavnost

Na Panském dvoře v Telči se v neděli koná Martinská slavnost, která je oslavou přicházející zimy. Budou se vyrábět lampionky, hrát hry, opékat špekáčky a se soumrakem se vydá průvod lampionů do sadu u Punčošky, kde na děti bude čekat nejen poklad, ale i krátké divadelní představení.

 

Přírodovědcem v muzeu

V jihlavském Muzeu Vysočiny máte možnost si s dětmi vyzkoušet, jaké to je, být přírodovědcem v muzeu. Koná se zde výstava, která poutavou formou přibližuje práci přírodovědců, odhaluje zajímavosti z depozitářů či techniky zpracovávání sbírkových předmětů. Výstava také představuje zajímavé osobnosti, i to, jak se jednotlivé obory vyvíjely v průběhu posledních sta let.

 

Jihomoravský kraj

Vítání Svatého Martina

Již od pátku se v Blansku konají akce spojené s vítáním Sv. Martina. V pátek se děti mohou těšit na pochod světýlek ke sv. Martinovi. V sobotu je čeká pochod podzimním lesem, v Muzeu Blanenska Svatomartinská družina se zábavným programem pro děti od 3 do 10 let a spousta další zábavy. Na neděli je připraven historický průvod, řemeslný jarmark, divadelní, kaskadérská a světelná show Ilumia.

 

Svatomartinský Mikulov

Mikulovské náměstí zaplní o víkendu svatomartinský jarmark spojený s uměleckým programem. Oslavy nabídnou příjezd sv. Martina, vystoupí folklorní soubory, pro děti budou připraveny dílničky a koutek se zvířátky. V sobotu je pak připraven průvod Svatomartinských světýlek. Během svatomartinských oslav budou také otevřeny všechny historické památky.

 

Zlínský kraj

Svět kostiček ve Starém Městě u Uherského Hradiště

V areálu Kovozoo máte až do 20 listopadu šanci shlédnout úžasnou expozici stavebnic, kterou jen tak někde neuvidíte. Můžete se těšit třeba na tovární sety a stavby ze stavebnice SEVA, zvířata v životní velikosti, modely vozidel, interaktivní expozici z LEGA. Děti si mohou kromě koukání také vyzkoušet, jak šikovné jsou jejich ruce, neboť je jim k dispozici i dětská herna s kostičkami.

 

Svatomartinský karneval ve Zlíně

Na zlínském zámku se v neděli, v rámci zlínských Svatomartinských slavností, koná zábavné odpoledne pro děti. V zámecké herně je pro ně připraven karneval a diskotéka. Tématem karnevalu je svatý Martin, patron vojáků, kovářů, krejčích, cestovatelů, vězňů, chudáků či pastýřů. Výtěžek z akce bude věnovaný na podporu Střediska rané péče EDUCO Zlín.

 

Moravskoslezský kraj

Svatomartinské hody v Ostravě

V neděli si v Ostravě na Masarykově náměstí nenechte ujít Svatomartinské hody. Zahraje Moravská dechovka, krev rozproudí multižánrový Šuba Duba Band a samozřejmě přijede sv. Martin na bílém koni. Na programu je také žehnání mladému vínu, lampionový průvod pro děti, cimbálová muzika Friš, tři desítky stánků s vínem, pivními speciály a husími dobrotami.

 

Uspávání parku aneb světýlka ke světýlku

V sobotu se v městském parku v Bruntále můžete těšit na již tradiční akci Uspávání parku aneb od světýlka ke světýlku. Čeká vás Beruščina stezka, na které si posvítíme vlastními lampičkami a lampióny. Nebude chybět zpívání ukolébavek, k dispozici bude teplý čaj a děti si odnesou sladkou odměnu.

 

Olomoucký kraj

Michal Nesvadba v Hranicích na Moravě

Milují vaše děti Kouzelnou školku? Tak si v sobotu nenechte ujít vystoupení Michala Nesvadby v Hranicích na Moravě, které představuje jednoduchou formu humoru, založenou na věcech, které děti denně obklopují, které znají a jen udiveně sledují, co a jak s nimi umí vymyslet jejich kamarád Michal. A proto odchází nejen nadšené a zabavené, ale nesou si v hlavičkách hodně zajímavých nápadů, které rozvíjí fantazii a přitom dávají smysl.

 

Svatomartinské prohlídky na hradě Šternberk

V neděli se uskuteční Svatomartinské prohlídky na hradě Šternberk. Hradem budou provázet průvodci oblečeni v historických kostýmech. Jejich výklad bude zaměřen nejen na historii hradu, ale především na legendu o Svatém Martinovi. Stranou nezůstanou ani svatí, se kterými se můžeme setkat v adventním čase – sv. Barbora, sv. Lucie, sv. Mikuláš a další. Prohlídky budou zakončené v rekonstruované hradní kuchyni, kde budou připravené ochutnávky martinských specialit.

 

Mnoho dalších lákavých tipů pak najdete na www.kamsdetmi.com

7. 11. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře