Těšíte se na víkend? Máte určitě na co! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Těšíte se na víkend? Máte určitě na co!

Další víkend před námi. Těšíte se? Máte určitě na co. I když se podzim už přihlásil o slovo, míst kam vyrazit se dětmi je stále dost.

Břevnovské posvícení

Tradiční posvícení u Břevnovského kláštera se blíží. Těšit se samozřejmě můžete na pouťové atrakce a spoustu stánků se skvělým jídlem, ale i staročeskou řemeslnou vesničku, dílničky pro děti nebo kejklíře a kouzelníky. A oba dny bude připravený i ohňostroj.

Lesem ke hvězdám - pohádkový les

Večerní procházka pro děti aneb „Lesem ke hvězdám“ na vás čeká v Ďáblickém háji. Připravena budou stanoviště s drobnými úkoly, na kterých vás Malý prince provede po zajímavých planetkách a dalších místech ve vesmíru. Připraven bude i oheň s možností opékání buřtů a trasa je zakončena návštěvou ďáblické hvězdárny.

Festival Karla Zemana

Pět let uběhlo jako na koni a Muzeum Karla Zemana slaví 5. narozeniny! Oslavte je také a přijďte na celodenní přehlídku díla a tvorby Karla Zemana.

Festival sladkostí Dolce vita

První říjnovou sobotu se na Smíchovské náplavce můžete těšit na největší přehlídku sladkostí a sladkých jídel - festival Dolce Vita. Kromě sladkostí se samozřejmě budou podávat i slaná jídla, ale ve sladkém kabátě, dále na pestrou nabídku nápojů od vína a po milk shaky.

Zámecké dýňování v Nelahozevsi

Skvělá zábava pro děti i dospělé, to bude Zámecké dýňování! Nádvoří zámku se již po několikáté zabarví sytou oranžovou barvou dýní. Děti i dospělí se budou moct kreativně vyřádit při vyřezávání a zdobení dýní. Připraveno bude třeba i divadlo, dětské prohlídky zámku, dýňová olympiáda nebo hra Zakleté sklepení, samozřejmě pro děti.

Poslední parní víkend v Lužné u Rakovníka

Největšího železniční muzeum v České republice se chystá na stylové rozloučení s letošními nostalgickými zážitky na kolejích! V sobotu i v neděli budou vypraveny speciální parní vlaky z Hlavního nádraží v Praze, odjíždí v 8.38. V muzeu vás pak čekají třeba projížďky úschorozchodnou lokomotivou, prohlídky vozů nebo výstava železničních modelů.

Jezdecké slavnosti na zámku Kačina

Tradiční zámecké slavnosti s Hubertovou jízdou zámeckou oborou se konají na Kačině. Ale nebude prostor jen k obdivování a tichému přihlížení: děti si mohou jízdu na koních i ponících na vlastní kůži vyzkoušet; ti malí i velcí, kteří si svět z koňského sedla dosud neprohlédli si to rozhodně užijí. 

Den zvířat v Zoo Hluboká

V tomto týdnu se slavil Mezinárodní den zvířat. A přidali se samozřejmě zoologické zahrady po celé republice. Oslavy budou probíhat také v Zoo Hluboká nad Vltavou. Během celého dne budou připravena komentovaná krmení u vybraných druhů. Zvířata dostanou hračku či jinou zábavu a návštěvníci se od chovatele dozví zajímavosti ze života těchto zvířat. Připraveno bude také výtvarné tvoření a spousta soutěží.

Dětský den s vílou Izerínou

Chcete se setkat s ochránkyní Jizerských hor vílou Izerínou? Tak to pak se musíte zajet podívat na Dětský den na Jizerce. Čeká vás toho opravdu hodně.

Jablečný den na zámku Krásný dvůr

Letošní úrodu jablek oslaví v sobotu zámek Krásný Dvůr. Jablečný den přinese, samozřejmě jablka, jablečné speciality a vše z jablek, ale také koncerty, divadlo, sokolníky, koně, kejklíře a další atrakce.

Dýňový svět na Vysočině

Dýňový svět se na statku u Pipků nedaleko Golčova Jeníkova otevírá každoročně od září minimálně do konce října. Stovky pestrobarevných dýní všech velikostí lemují celý dvůr, na přilehlé louce jsou vyskládány do pyramid, ornamentů a bludišť. Kromě toho se tady děti mohou vyřádit na slámohřišti nebo v kukuřičném či topinamburovém bludišti.

Galaktický dýňodlab

Ani na podzim nemusí být doma nuda – vyrazte na hvězdárnu, tam to bude príma! Pokud zvládnete všechny zapeklité úkoly, tak dostanete v brněnské hvězdárně a planetáriu dýni k vydlabání. A nejen to, užijete si hodně upatlané srandy.

Svět kostek v Olomouci

Těšit se můžete na obrovské výstavní prostory, kde najdete výtvory 70 stavitelů z celé ČR, velké hrací koutky a desítky tisíc kostek na volné stavění, Lego obchod, hry o Lego ceny. Pro děti jsou připraveny soutěže. Za splnění většiny soutěžních disciplín dostanou menší dárek.

Den uniformovaných souborů

Do Kroměříže by se určitě měli zajet podívat všichni fandové uniforem. Koná se tady totiž Den uniformovaných sborů. Můžete se těšit na přehlídka techniky, výzbroje i výstroje s akčními ukázkami profesionálních hasičů, zásahy Vězeňské služby, prezentaci Městské policie nebo  jízdní ukázky vozidel armády. Velkým lákadlem budou jízdy pásové techniky.

A protože je podzim nesmíme zapomenou ani na drakiádu. Jedna taková se koná u Zábřehu. Na letišti Slezského aeroklubu se nebudou jenom pouštět draci. Od 10 hodin proběhne výstava letecké techniky, budete mít možnost prohlídky letadel a hangáru s výkladem. Pro zájemce budou připravena motorová a bezmotorová letadla pro vyhlídkové lety.

Mnohem více tipů najdete na www.kamsdetmi.com

4. 10. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře