Teplý podzim je pryč a před vámi tipy kam s dětmi o víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Teplý podzim je pryč a před vámi tipy kam s dětmi o víkendu

Zdá se, že teplý podzim už se s námi definitivně rozloučil a začíná nám trošku přituhovat. To ale nic nebrání tomu, vyrazit někam o víkendu s dětmi za kulturou, historií nebo třeba do přírody. Tipů a to rozhodně zajímavých, máme i tentokrát dost.

 

Praha a Střední Čechy

Vánoční jarmark na zámku Žleby

Předvánoční jarmark s neopakovatelnou atmosférou dobového tržiště a bohatým doprovodným programem, ve kterém nebudou chybět sokolníci, komedianti a potulní hudebníci. Děti se kromě divadýlek, mohou těšit na zámecký dětský koutek ke hraní a tvoření.

 

Betlém z másla v Máslovicích

Přijďte se podívat na betlém z opravdového másla! 24. listopadu se uskuteční dílna pro všechny, kdo si chtějí vyzkoušet tvoření z másla, a podílet se tak na výsledné podobě betléma. Tradiční, ale vždy originální betlém z másla pak bude opět k vidění pro všechny až do konce ledna.

 

Adventní tvoření na zámku Veltrusy

Připravte se na advent a vyrobte si věnce a ozdoby na vánoční výzdobu. Kromě adventního tvoření se můžete těšit i na dílničky, kde si vyzkoušíte zdobení perníčků, výrobu papírových ozdob, malování na sklo a jiné výtvarné činnosti. Po celý den bude možnost speciálních adventních prohlídek zámku.

 

Hravé Vánoce v Betlémské kapli

Tématem letošního ročníku výstavy jsou tradiční hračky z rozličných převážně přírodních materiálů. K vidění budou i mechanické hračky (autíčka, parní stroje,vláčky). Ozvučení prostoru zajistí zvonkohry, flašinety, orchestriony či polyfony. I dospělé určitě zaujme několik unikátních kuličkopádů a velký krasohled. Chybět nebudou ani betlémy a vánoční stromky a samozřejmě vánoční tvoření pro velké i malé.

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Vánoční dílny v Lidových Sadech

Tradiční předvánoční akce Vánoční dílny se koná již tuto sobotu v Liberci v Lidových Sadech. Těšte se na den plný zábavy a tvoření. Přijďte si s rodinou ozdobit perníček nebo vánoční ozdoby, vyrobit ozdoby z papíru nebo adventní věnce. Součástí je také program v Experimentálním studiu, který určitě potěší děti. Dřevěné divadlo Honzy Hrubce pro ně totiž připravilo několik pohádek.

 

Dětífest

Snad každé dítě miluje skákací hrady, nafukovací atrakce, skluzavky, kouzelníky, balónky a plno další zábavy, že? Pokud v sobotu vyrazíte s dětmi do Ústí nad Labem, tak potom všechny tyto atrakce zažijete v jeden den na ploše větší jak tisíc metrů čtverečních. A to je pořádná porce zábavy.

 

Kouzelnický karneval s Hopsíkem

Kouzelnický karneval děti milují. Přijďte s dětmi v sobotu do Mostu a budou nadšené. Hopsík děti provede zajímavým programem a na konec si děti užijí novou hru bouchanda, kdy budou rozšlapávat nafouknuté balónky. Zábava na sobotní odpoledne zaručena.

 

Muzikálová pohádka Jak se čerti ženili

Přijďte s dětmi v sobotu do Litoměřic na divadelní pohádku nazvanou Jak se čerti ženili. Na pohádku o líném princi Vendelínovi, půvabné princezně Adélce a hamižné tetě Kordule, která chce vládnout světu, proto uzavře smlouvu s peklem. Ovšem nepočítá s tím, že láska je silnější než zlo.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Dračtení a Veletrh dětských knih

Určitě dorazte na odpoledne v Labyrintu Divadla Drak plné dětských knížek. Čeká na Vás veletrh“ dětských knih kvalitních českých nakladatelů. Dílny, tvůrčí atrakce a čtení z nových knih v podání herců Divadla Drak. Prohlížejte, čtěte, ilustrujte, tiskněte, poslouchejte a nakupujte. Tyhle knížky za to stojí.

 

Vánoční trhy v Kuksu 2018

Nenechte si ujít tradiční vánoční trhy v obci Kuks na labském nábřeží a pod kukským hospitálem. Čeká na vás 130 stánků s nejrůznějším zbožím (keramika, mýdla, svíčky, věnce, vánoční ozdoby, hračky, textilní výrobky atd.) a bohatou nabídkou občerstvení a různých dobrot.  O zábavu se postará představení lidového loutkáře Jiřího Polehni a souboru FLAUTO DOLCE.

 

Pohádkový listopad 2018 je tady!

Tuto sobotu vás čeká v knihovně nejen divadlo, ale i tvoření - tentokrát na téma Andělské vánoce.

 

Vánoční dílna - Adventní věnce

Udělejte si radost a vytvořte si svůj originál v barvách a provedení, které se vám líbí. Přijďte si vyrobit adventní věnce, můžete si dát kávu nebo přinést něco dobrého. A dorazte i s dětmi.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Dětské představení Brouk Pytlík

V neděli v Karlovarském městském divadle na vás čekají příběhy z palouku. Do jezírka, kde bydlí statečný a hodný Pavouk Vodouch, se přistěhuje zlý Potápník s půvabnou Splešťulí Blátivou a začne všem poroučet. Ferda Mravenec a jeho kamarádi - Cvrček, Ploštice Ruměnice, Škvor Policajt, Luční Koník a samozřejmě Brouk Pytlík - se společně snaží zachránit společně svůj palouček.

 

Akva-tera trhy Život ve vodě

Pro malé milovníky zvířátek máme pozvánku do Chodova - na největší akci pro akvaristy a teraristy z Karlovarska. Můžete zde koupit vše pro vaše akvárium či terárium, koupit dětem nového malého mazlíčka či se jen přijít s dětmi podívat na všechny ty rybičky, hady, želvy, gekony, králíky, žáby, andulky, korely a další.

 

Pohádky ovčí babičky

Plzeňské divadlo Alfa uvádí pět příběhů o jednom beránkovi, který je chytřejší než tři vlci dohromady. Přijďte se podívat na klasiku tentokrát v divadelním provedení zahranou s přispěním nejrůznějších typů šitých loutek a herců v maskách.

 

Výstava Betlémů v Chudenicích

Vánoce se blíží - přijďte s dětmi již tuto sobotu nasát jejich atmosféru. Téměř osm desítek betlémů, vánočních formiček na cukroví a kameněných forem je k vidění na Výstavě betlémů na Starém czerninském zámku v Chudenicích. A v případě zájmu si můžete domluvit i prohlídku celého zámku.

 

Jižní Čechy

Gastrofest České Budějovice

V sobotu zavítejte s dětmi na českobudějovické výstaviště, kde vrcholí 3 denní veletrhGastrofest 2018. Na návštěvníky čeká na sedm desítek stánků, u nichž mohou ochutnat různé pokrmy, podávat se budou mimo jiné speciality mexické, mongolské, maďarské nebo tichomořské kuchyně. Obdivovat můžete mistry carvingu, kteří ukáží své umění vyřezávání na dýních, děti se mohou těšit na zábavný koutek nebo soutěže o zajímavé ceny.

 

Umíme se dohodnout? v Jindřichově Hradci

Výstava Dokonalý diplomat je doprovodnými programy přístupna nejširší veřejnosti. Nejen pro děti, avšak především pro ně, je připravena prohlídka výstavy s lektorkou Šárkou Kosovou. Pracovní list ve formě mapo-deníku je plný vyprávění, skládání a úkolů. Při plnění úkolů během sedmi zastavení se děti zábavnou a nenásilnou formou dozvědí, co všechno obnášelo povolání diplomata, kdo se jím mohl stát a jaké vlastnosti a dovednosti musel mít.

 

Vysočina

Hokejová sobota ve Velké Bíteši

Velká Bíteš v sobotu ožije bohatým, nejen hokejovým programem. Kromě dopoledních i odpoledních hokejových zápasů na návštěvníky čeká diskotéka na ledě. Po celý den budou na místě k dispozici i trenéři pro případné dotazy rodičů, ohledně výuky bruslení či hokeje.

 

Vánoce dětem – veletrh her, hraček a potřeb pro děti

V Jihlavě se o víkendu koná 3. ročník veletrhu her, hraček a potřeb pro děti – Vánoce dětem. Děti si mohou vyzkoušet spoustu her i hraček, nebudou chybět dílničky ani doprovodný program se soutěžemi a herní zóna. Pro rodiče je připraveno i hlídání dětí a dětský koutek.

 

Jihomoravský kraj

Napoleon v Brně

Chcete na vlastní oči vidět císaře Napoleona? Pak si najděte čas a přijeďte v sobotu do Brna. Brno na jedno odpoledne ožije rokem 1805 a vy můžete být u toho. Čeká vás historický průvod vojáků na koních, vybrané dobové speciality, vystoupení šermířů, videomapping a další zábava.

 

Mikulášská jízda ve Zbýšově

V sobotu se přijďte povozit vláčkem spolu s Mikulášem, čerty a anděly. Vlak bude odjíždět v každou celou hodinu ze stanice Zbýšov - bývalý důl Jindřich II. Na nádraží děti přivítá Mikuláš se svou družinou. Pro hodné děti bude připravena mikulášská nadílka, pro zlobivé má čert nachystanou bohatou zásobu uhlí a hlavně pojízdné peklo, připravené ihned k použití.

 

Zlínský kraj

Retrohrátky ve Valašském Meziříčí

Ve Valašském Meziříčí máte až do 20. ledna možnost shlédnout výstavu retrohraček a nejzajímavějších prvků z Festivalu IQ Play. Návštěvníky čeká mnoho informací z historie a hry a hračky v původním designu. Děti si mohou vyzkoušet hračky smyslové, dřevěné, logické hry, stavebnice či  Montessori pomůcky.

 

Advent v ZOO Zlín Lešná

ZOO Lešná u Zlína o víkendu zahájí přípravy na advent. V sobotu i neděli na návštěvníky čekají vánoční dílničky, kde si rodiče s dětmi mohou vyrobit adventní věnce, ozdobit perníčky či jen načerpat vánoční náladu.

 

Moravskoslezský kraj

Oslavy 90. let Městského divadla Krnov

Přijďte oslavit 90. let od otevření městského divadla v Krnově. Po celý víkend mohou diváci a návštěvníci projít celým divadlem a nahlédnout do prostor, kde běžně noha diváka nevkročí, vše za přítomnosti známých i méně známých "herců".

 

Podzimní výstava železničních modelů

Ve druhé polovině listopadu proběhne v Ostravě v areálu bývalé Základní školy Zálom výstava železničních modelů a modelových kolejišť. K vidění bude rozsáhlé modelové kolejiště z Mohelnice, Karviné a dalších, ale také drobná panelová kolejiště v různých modelových velikostech. Pro děti budou k dispozici velké modely, všichni zájemci si také budou moci prohlédnout ukázky modelářských prací.

 

Olomoucký kraj

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu

Vánoce se blíží, tak si v pátek nenechte ujít tradiční rozsvícení vánočního stromu na náměstí v Olomouci. Těšte se na bohatý kulturní program.

 

Mezinárodní výstava koček

Již tento víkend je pro všechny milovníky kočičích mazlíčků připravena Mezinárodní výstava koček v Olomouci. Přijďte si užít předvánoční náladu do pavilonu A na Výstaviště Flora Olomouc.

 

Mnoho dalších pěkných tipů, kam s dětmi vyrazit najdete na www.kamsdetmi.com

 

  

21. 11. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře