Svatomartinský víkend plný zajímavých akcí pro děti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Svatomartinský víkend plný zajímavých akcí pro děti

Taky koukáte na tu dávku víkendových tipů? Tak pokud vás ještě neskolila první nachlazení a chcete vyrazit ven, pojďte vybírat. Akcí pro děti a rodiče je všude stále dost.

 

Praha a Střední Čechy

Progres - taneční představení pro děti od 10 let

Jeden tanečník, jeden divadelnik, jeden cirkusák a jeden pantomimec. To je sestava, se kterou se tedy nudit rozhodně nebudete, a a taky nové taneční představení pro děti od 10 let. A ty mladší vezměte klidně taky s sebou, jelikož divadle PONEC Vám je pohlídají v dětském koutku.

 

Krev není voda v Paláci Akropolis

Že krev není voda dokazuje již od počátku prosince 2018 šest tatínků a osm dětí, které jsou členové Tanečního studia Light. Pod taktovkou Lenky Tretiagové vzniklo hodinové představení o nejpodstatnějších otázkách našeho lidského štěstí. Představení, které pobaví svou lidskostí, představení, ve kterém se pozná nejeden otec, představení, které je plné tance a úžasných písniček z pera Ondřeje Galušky a Milana Caise. To si rozhodně nemůžete nechat ujít!

 

Počernická světýlka

Pojďte se vydat na procházku starými Chvaly. Nezapomeňte na lucerničky a lampióny. Těšit se můžete na tajemná zastavení s českými pohádkami, působivá zákoutí s překvapením a závěrečné zahřátí u ohně. Děti čeká malé občerstvení zdarma (domácí buchty a čaj), dospěláky pak teplé občerstvení za drobný peníz ve prospěch azylového domu SKP HOPO a skautů na jejich novou klubovnu. Nestihnete-li pořídit lampión předem, nezoufejte, ve stánku skautů můžete zakoupit lucerničku ručně vyráběnou!

 

Prostorové pohádky v Rožďalovicích

Nová výstava v Muzeu klasického knihařství představí půvabná díla Vojtěcha Kubašty. Vojtěch Kubašta vytvářel nádherné ilustrace pohádkových knížek nejen dvojrozměrné, ale hlavně trojrozměrné - prostorové, geniálně výtvarně a technicky zpracované. Tento český výtvarník zúročil svůj výtvarný talent a vzdělání architekta při knižní tvorbě. Také vás překvapilo, jak z otevřené knížky vyjíždí papírová loď, nebo nad stromem létá pták Ohnivák? Znali ho ve čtyřiceti zemích světa, a to víc než u nás, spolupracoval i s Waltem Disneyem. Díky sběrateli jeho tvorby – výtvarníkovi Janu V. Marouškovi uvidíte to nejlepší z Kubaštova díla.

 

Skřítkové a víly na zámku Liblice

Máte rádi pohádky? Chcete si hrát a dobře se pobavit? Vstupte alespoň na jeden den do zakleté říše plné čarokrásných rusalek, vodníků a skřítků. Na kilometrové trase kolem parku na vás i vaše děti budou čekat pohádkové postavy a zvířátka ze začarovaného lesa. Děti budou u každého z nich muset plnit úkoly. Dokáží vylovit larvy z mraveniště a donést zrnka máku ke staré makovici? Pomůžou vranímu skřetovi postavit domeček a hastrmánkovi rozpoznat jedovaté bylinky? Přijďte se přesvědčit na zámek Liblice.

 

Strašidelný zámek Brandýs nad Labem

Po velkém úspěchu prvního Strašidelného zámku se pokračuje i letos! Budete se bavit a možná i trochu bát. Těšit se můžete na Strašidelnou stezku pro děti, dílničky a kostýmy nejen pro děti, skvělé občerstvení a mnoho dalšího.

 

Ústecký kraj 

Martin z Tours na zámku Ploskovice

Přijďte si užít autorské minimuzikálové představení Miroslava A. Maxanta a Milana Iléše do jedinečných prostor zámeckého vestibulu. Setkáváme se s poutníkem, kterému odpírají lidé almužnu. Poutník skoro umírá, když se objeví římský voják Martin, který rozsekne svůj plášť a věnuje ho poutníkovi. Odměnou mu za záchranu je prozření a víra v jednoho Boha. Představení připravilo hudební divadlo La Scuola HuDiLaS z.s. Nutná předchozí rezervace e-mailem nebo telefonicky.

 

Ohnivá dračí slavnost v Lovosicích                                                

V neděli se centrum Lovosic promění v pohádkovou ohnivou stezku! K vidění bude obří desetimetrový drak šlehající plameny a dým, se kterým se statečný rytíř pustí do souboje! To vše za doprovodu pyrotechniky, čertů a duchů. Přineste si lampión, vyrobte masku a přidejte se k průvodu unikátních pohádkových bytostí, který vyrazí směrem do lesoparku Osmička, kde proběhne závěrečná bitva.

 

Liberecký kraj

Za sladkou chutí medu

Výstava Za sladkou chutí medu vás seznámí s fungováním a životem včelstva, vývojem včelařských pomůcek a s historií semilského včelařského spolku. Pro návštěvníky je v muzeu připraveno několik historických typů úlů, medometů a dalších včelařských pomůcek.  Porovnat je můžete se současnými pomůckami. Děti i dospělí si mohou zkusit vytvořit svíčku z voskové mezistěny.

 

Tři prasátka, aneb… loupežnická pohádka v Liberci                               

Dětská divadelní představení můžete navštívit o vybraných nedělích v libereckém obchodním centru. Tuto neděli se můžete těšit na pohádku Tři prasátka, aneb… Loupežnická pohádka.

 

Královehradecký kraj

Město plné lampionů

Trasa průvodu: Malé náměstí - Plácelova ul. - parkoviště Flošna - Centrum Sion, Malšovice - Na Kotli. Vhodné pro všechny bez rozdílu věku. Pro návštěvníky je připravený bohatý program, spousta  nádherných zastavení, pro dětské účastníky malé dárečky a tradičně i závěrečné překvapení.

 

S lampionem za pokladem

Tentokrát na téma Duchové a dušičky. Vezměte s sebou lampion, lucerničku a tužku. Občerstvení bude připraveno a na přechodech vás bude hlídat policie HK. A program? Ten bude v režii Spolku Lodivadlo. Máte se na co těšit.

 

Šípková Růženka

Klasická pohádka v loutkovém podání mistra přednesu a jeho ženy, první filmové Popelky. Děti dostanou krátkou lekci ze správné mluvy od Jana Přeučila, zatančí si na plese, děvčátka si zahrají na sudičky a všichni společně pomohou hodnému zahradníkovi, aby přemohl stoletý spánek i nebezpečné trní. Kouzelné loutky stvořila Šárka Váchová, autorka mnoha Večerníčků a známého pořadu Kostičky. Pohádka je plná písniček Jaromíra Klempíře.

 

Pardubický kraj

Kouzelnické představení – Kouzelník Faustino

Kouzelnické představení pro malé i velké. Humorem, pohádkami i kouzlením vás pobaví Josef Poncza - Faustino, dvojnásobný Mistr České republiky v moderní magii.

 

Svatomartinský lampionový průvod

Sraz na zahradě I. mateřské školy Zámecká a zakončení na Toulovcově náměstí. Čeká vás i pohádka Příhody lišky Bystroušky v podání herce René Josefa v kostele Církve československé husitské.

 

Karlovarský kraj

Kouzelná školka

Kouzelná školka baví děti na obrazovce 20 let, NAŽIVO, s Michalem, je to NEJLEPŠÍ! Michal, bez ohledu na počasí i roční období dokáže, že během představení rozkvete celé jeviště. Mění nejen scénu, ale i sám sebe. Roztančí sál v různých rytmech třeba letní plážové Samby, tančit tak budou nejen děti, ale i květiny!.. pokropte ho vodou a on nikdy nezvadne. A to ještě nevíte, co se děje za plotem v Michalově zahrádce! Kopretina zpívá, kaktus do všeho mluví, konev má rýmu a umělá kytka z toho má dokonce legraci! Tak se přijďte bavit s Michalem naživo - do Sokolova či do Karlových Varů.

 

Pohádka o statečném kovářovi Mikešovi

Pohádky nám od pradávna vyprávějí poutavé příběhy o lásce, o lidské statečnosti a slabosti, o věčném boji dobra se zlem. A přesně takové je i toto vyprávění v podání Městského divadla Mariánské Lázně. Mikeš je kovářský synek, který se vydá do světa na zkušenou. Cestou se k němu připojí silák Matěj a společně se rozhodnou najít dvě královské dcery, které už měsíce nikdo nespatřil. Pokud se jim to má podařit, budou muset překonat množství nástrah a pokušení. Přijďte jim v jejich putování držet palce, nudit se určitě nebudete! Mikeš s Matějem, vousatá babice, pan král, princezny, Dračí pán a spousta dalších postav vám k tomu nedají čas!

 

Plzeňský kraj

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež JUNIORFEST 2019

V pátek začíná JUNIORFEST - šestidenní maraton filmových projekcí, které popularizují v Čechách stále opomíjený žánr dětského filmu a reflektují nejnovější trendy v oblasti dětské kinematografie. Jedinečnost festivalu podtrhuje počet měst, ve kterých se koná: v Plzni, Horšovském Týně, Dobřanech, Domažlicích Přešticích. Přidejte se k 12 000 divákům, kteří každý rok festival navštíví a kterým nabízí více jak 100 filmových projekcí, 20 praktických workshopů a kreativních dílen a další desítku ostatních doprovodných akcí.

 

Zpíváme a tančíme s Míšou – Strašidel se nebojíme

Míša Růžičková se svojí písničkovou show přináší zábavu pro naše nejmenší diváky. V hodinovém programu si zazpívají její nejznámější dětské hity a zatančí si na nejoblíbenější písničky Sloník Toník, Hasičská, Popeláři, Tanec princezen a spoustu dalších, podle tématického zaměření pořadu.


Jihočeský kraj

Martin na bílém koni

Vyrazte s dětmi na průvod po Nových Hodějovicích. Děti a rodiče se sejdou u kostela a společně s Martinem přivítají první sněhové vločky. Vezměte si sebou lampióny, lucerničky nebo barevná světýlka.

 

Zábavné bloudění v Sezimově Ústí

Bezplatný orientační závod pro děti, žáky i dospělé se koná již tuto sobotu. Akce je vhodná i pro nejmenší děti s rodiči. Závodu se mohou účastnit i dospělí. Pro závodníky jsou přichystány čtyři tratě v lese, kdy nejjednodušší trať pro malé děti je vyznačena fáborky. Účastníci do 16 let obdrží diplom a drobné ceny. Závod je možno pojmout i jako procházku v lese s nejmenšími dětmi.

 

Vysočina

Příjezd Sv. Martina do Luka nad Jihlavou

Přijďte se podívat na příjezd svatého Martina do Luk nad Jihlavou s lampiónovým průvodem. Těšte se i na svatomartinské rohlíčky. Součástí doprovodného programu bude navíc i ohňová show.

 

Halloween party pro děti

Rodinné strašidelné odpoledne, diskotéka a spousta her pro děti. Oblečte si strašidelné masky a strašidelná párty může začít.

 

Jihomoravský kraj

Paci Pac v Brně

Tato úspěšná sympatická dvojka z Bratislavy si říká PACI PAC. Vystupují pro děti po celém Slovensku, mají spoustu videoklipů na svém kanále YouTube a po roce přijedou v rámci svého miniturné do ČR! Vezměte své děti a přijďte si zpříjemnit podzimní den na jejich vystoupení.

 

Velký dětský karneval s divadlem Maňadlo v Brně

Připravte sebe a hlavně své děti na odpoledne plné her a zábavy. Karneval to bude strašidelný, divoký a zábavný. Bude se tančit, soutěžit, zpívat a vyhrávat. Maskám se meze nekladou, stejně jako v minulých ročnících.

 

Zlínský kraj

Kovářská pětka

Kovářská pětka je běžecký závod, který je součástí seriálu závodů pořádaného Běhy Zlín. Šestý ročník běhu se uskuteční v továrním areálu bývalých Baťových závodů. Pro nejmladší závodníky jsou připraveny kratší trasy odstupňované dle věkových kategorií.

 

Tři malá prasátka

Staroanglický příběh o třech prasátkách je po celém světě nejen známý, ale především vyprávěný mnoha způsoby, ať už je kreslený, loutkový nebo hraný. A není tomu jinak ani u Hoffmannova divadla. Tři prasátka staví dům a není to jednoduché, protože i prasátka mají své vrtochy a nectnosti a navíc i vychytralého nepřítele.

 

Moravskoslezský kraj 

Výlov rybníka Bezruč

Jedna z největších událostí Moravskoslezského kraje bude probíhat od pátku do neděle u 75hektarového rybníka Bezruč, který je dominantou obce Jistebník a jeho okolí. Akce je velmi oblíbená a každoročně navštěvovaná tisícovkou milovníků ryb
a rodičů s dětmi. Na místě se budou prodávat čerstvé ryby a nebude chybět ani občerstvení, návštěvníci si mohou pochutnat na smaženém kapru či jiných rybích dobrotách. 

 

Pohádková neděle: Princezna ze mlejna

Máte rádi pohádku Princezna ze mlejna? Potom vás zveme tuto neděli do kulturního a společenského střediska „Střelnice“ v Českém Těšíně, kde můžete zhlédnout divadelní představení s písničkami na motivy této populární pohádky Zdeňka Trošky. Nové a zároveň první divadelní zpracování tohoto oblíbeného pohádkového příběhu odehrají členové Divadelního souboru Pegas. V úvodní skladbě „Znám jedno oudolí“ kytaru nahrál světoznámý kytarový virtuóz Lubomír Brabec.

 

Olomoucký kraj

O popleteném kouzelníkovi

Byl - nebyl jeden kouzelník, jmenoval se Fanda a byl to ten nejhorší kouzelník na světě. Ano, slyšíte dobře! Tedy ne, že by neuměl vůbec kouzlit, to zase ne, jenom vždycky vykouzlil něco úplně jiného, než měl původně v úmyslu. Pohádku O popleteném kouzelníkovi můžete navštívit v Divadle Tramtarie v Olomouci. Součástí pohádkového představení budou také výtvarné dílny pro děti.

 

Festival loutek 2019

Dům kultury Mohelnice pořádá od pátku do soboty Festival loutek. V pátek bude hlavní program věnován vernisáži výstavy, během které vystoupí žáci Základní umělecké školy. Děti určitě potěší pohádka Princezna na hrášku a dílna pro děti. Sobota bude také patřit pohádkám, v podání loutkového divadla si připomenete pohádky O červené Karkulce nebo Dlouhý, Široký a Bystrozraký.

 

Pěknou řádku dalších zajímavých tipů kam s dětmi můžete najít na našem webu www.kamsdetmi.com

6. 11. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře