Šumavské toulky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Šumavské toulky

Chystáte se na dovolenou do jižních Čech? Pak vás jistě potěší náš nový článek!:-)

Nedávno jsme s dětmi strávili týden na Šumavě a moc ráda se s vámi podělím o tipy, která místa vaše ratolesti určitě zaujmou! Výlety jsme podnikali z malebného městečka Sušice, které se nachází v okrese Klatovy v Plzeňském kraji.

LamaDorádo

Venčit pejska je zcela běžné, ale už jste někdy venčili lamu?:-) V krásném předhůří Šumavy Christine ze Švýcarska a Josef z Bavorska založili farmu LamaDorádo. Lamy je natolik okouzlily, že se rozhodli podělit se o svou radost a nabízí možnost procházky právě s těmito zvířaty s velkýma, moudrýma očima. Procházka s lamou je opravdu zážitek! A pokud vám vyjde počasí a můžete se zároveň kochat zdejší úchvatnou přírodou, budete z návštěvy LamaDoráda bezpochyby okouzleni. Po procházce můžete dětem zakoupit "lamí" suvenýr ručně vyrobený sympatickou Christine.

Les Prašivice

Obrovský drak z kamene, do jehož tlamy se můžete i schovat! Tak přesně takovýto unikát uvidíte v lese Prašivice. Les se nachází u Nalžovských Hor, kde můžete zaparkovat, a poté už jen sledovat modrou turistickou značku, která vás povede. Drak není jediné lákadlo tohoto lehce tajuplného místa, cestou spatříte také kamennou želvu, jezírko nebo věrnou kopii hradní zříceniny.

    

Pastvina, jedlý park & mini zoo

Představte si louku s okrasnými záhony a pestrými přírodními zakoutími, v dálce se pasou koně, v jiném výběhu se spokojeně prochází lamy, kozy a pštrosi a v dalším strakatá prasátka, která si přes plot můžete i pohladit.. Přesně tak na nás zapůsobila Pastvina neboli oáza pozitivní energie. V hlavní sezóně zde funguje vegetariánské bistro a pochutnat si můžete na točené zmrzlině z místního ovoce. Malé děti zabaví traktůrek a ty větší si mohou zahrát kuželky. Pastvina je kombinací volnočasového parku, přírodní zahrady a vzdělávacího prostoru, takže každý si zde určitě najde to své.:-)

 

Mravenčí stezka & areál lesních her

Pokud zavítáte na Šumavu, určitě si nenechte ujít návštěvu Srní - Návštěvnické centrum je věnováno šelmám, konkrétně vlkům. Vnitřní expozice ukazuje život vlků a jeho soužití s člověkem, venkovní areál je vlčí výběh s vyhlídkovou lávkou. Uprostřed výběhu vede 300 metrů dlouhá dřevěná lávka s pozorovacími přístřešky.

Jelikož jsme zmíněnou "vlčí stezku" už viděli, prozkoumali jsme v Srní Mravenčí stezku. Lesní procházka určená pro malé i velké milovníky přírody je zpestřena naučnými tabulemi s drobnými atrakcemi pro děti a s jednoduchými úkoly, takže na děti čeká doslova na každém kroku zábavná aktivita.:-)

Galerie Hrádek "Prostor her a inspirace"

Už jste někdy byli na zámku, který je pro děti jako stvořený? Součástí Zámku Hrádek u Sušice je Galerie Hrádek, která má tři patra vytvořena speciálně pro malé návštěvníky. První patro ocení určitě hlavně holčičky, které si zde mohou hrát na princezny, zkoušet šaty, posedět v královském trůnu nebo se pohoupat na houpačce.

Kluci se "vyřádí" v druhém patře, vyzkouší si střelbu z luku nebo kuše nebo si obléknou kostým vojáka či rytíře.

V posledním patře se nachází Dětská naučná herna, ve které si děti mohou hrát na přírodovědce, botaniky a v kupeckém krámu třeba na obchodníky.

V Galerii Hrádek se zabaví opravdu každý, nás dospělé nejvíce bavila dřevěná káča.:-)

A když jsem už zmínila princezny a rytíře, tak dalším výborným tipem je Pohádková chalupa Mlázovy.

 

Krásné prázdninové putování :-),

Lucka

4. 8. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře