Struny dětem chystají na příští sobotu dva mimořádné koncerty v La Fabrice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Struny dětem chystají na příští sobotu dva mimořádné koncerty v La Fabrice

Struny dětem chystají na příští sobotu dva mimořádné koncerty v La Fabrice - Ó, Ó, Ó vajíčko! a Poctu Duke Ellingtonovi

       

Struny dětem letos připravily dva výjimečné koncerty i na podzim v prostorách holešovické La Fabriky.
V sobotu 22. října se nejdříve nejmenší děti spolu s Marthou Issovou, Beatou Hlavenkovou a Patrikem Hlavenkou vydají na dobrodružnou pouť do hmyzí říše. V hudebním představení Ó, Ó, Ó vajíčko! pomohou najít lásku houseňákovi Pepíkovi. Následně v La Fabrice usednou za pultíky a chopí se nástrojů špičkoví muzikanti sdružení v Jazz Dock Orchestra, aby vysekli Poctu Duke Ellingtonovi. Děti mají mimořádnou příležitost seznámit se s ikonou americké hudby 20. století, která spoluvytvořila základy nejen jazzu, ale celé populární hudby. „Předposlední říjnová sobota bude patřit hned dvěma krásným projektům, které jsme v premiéře uvedli v loňském roce a zaslouženě sklidily velký posluchačský ohlas. Díky tomu s potěšením zveme všechny příznivce rodinných Strun dětem i v tento mimořádný termín na podzim, ” dodává ředitelka Strun dětem Dana Syrová.

 

Koncerty Ó, ó, ó, vajíčko! začnou v La Fabrice v 11.00 a ve 12.30. Vždy hodinu před začátkem se mou děti připravit na koncert na výtvarném workshopu s Ester Starou a ilustrátorem Milanem Starým, připravit si svou masku a stát se tak neodolatelným hmyzákem, připraveným k cestě za poznáním. Koncert Jazz Dock Orchestra – Pocta Duke Ellingtonovi začne v 17.00. Více informací a vstupenky na http://strunydetem.cz/cs/program.

 

Ó, ó, ó, vajíčko! je milostný příběh z hmyzí říše, vyprávění o velké lásce a odhodlání. Na cestě za poznáním a pravou láskou zažije hmyzí hrdina houseňák Pepík mezi stébly ševelící trávy plno nečekaných setkání a překvapivých proměn. Jimi děti provedou přímo oceňovaní autoři hudby, skladatelka, zpěvačka, pianistka a aranžérka Beata Hlavenková, kytarista, skladatel a producent Patrik Hlavenka a vynikající divadelní i filmová herečka Martha Issová. Autorkou knižní předlohy s ilustracemi Milana Starého i scénické adaptace je Ester Stará a doprovodnou animaci připravil Vojtěch Starý. Koncertní premiéra proběhla na Strunách dětem 2021 s velkým ohlasem, proto se pořadatelé rozhodli tento mimořádný zážitek přinést dětem znovu.

                   

Pocta Duke Ellingtonovi - to je dobrodružná výprava ke kořenům jazzu, kterou připravil jazzový big band Jazz Dock Orchestra, aby společně s posluchači vzdal hold ikoně americké hudby 20. století Duke Ellingtonovi. Hudebním světem tohoto charismatického tvůrce provede slovem Pavol Smolárik, herec divadla Minor. Přiblíží velikána, který významně ovlivnil nejen jazzovou hudbu předchozího století, ale dokázal přiblížit i populární a vážnou hudbu. Napsal přes 2000 skladeb, je mimo jiné držitelem ceny Grammy za celoživotní dílo, prezidentské medaile svobody či zvláštní Pulitzerovy ceny. Osou programu k poctě legendy americké hudby 20. století Duke Ellingtonovi bude jazzová suita Such Sweet Thunder, kterou originální tvůrce složil inspirován postavami Williama Shakespeara. Zazní však i další skladby, které tvoří základy nejen americké hudby 20. století.

 

Festival Struny dětem si klade již od roku 2010 za cíl přiblížit dětem umělecké prostředí takovou formou, aby jej přijaly za své, považovaly za přirozenou součást svého života a měly touhu se do něj vracet ~ ať již jako tvůrci či jako posluchači. Festival nabízí příležitost setkat se nablízko s osobnostmi české umělecké scény, nové zážitky a nečekané souvislosti.

 

Spolupořadatelé: Divadlo Minor, Novoměstská radnice

Za finanční podpory: hlavní město Praha, Ministerstvo kultury ČR

Hraví partneři: Centrum Sámovka, Centrální depozitář cenných papírů

Děkujeme za podporu: městská část Praha 1, městská část Praha 2, OSA

Partneři dílniček a workshopů: Aerosol Service a.s., školka Duhovka

Speciální poděkování: Centrum Pod Pekárnami, Emun Partners, Marek Fišer

 

Pod záštitou radní pro kulturu hlavního města Prahy Hany Třeštíkové.

16. 10. 2022



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře