Společný čas strávený s rodičem - důležitá potřeba dítěte | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Společný čas strávený s rodičem - důležitá potřeba dítěte

Společný čas strávený s rodičem

Všichni víme, že rodina má na dítě zásadní vliv. Už na úplném začátku dětského života je důležité, aby se dítě mělo na koho navázat. Aby cítilo oporu a vědělo, kde se bude cítit bezpečně. A přiznejme si, že na to často jako rodiče zapomínáme. Kolikrát řekneme, když něco děláme, počkej chvilku, teď ne, vydrž apod.

Ano, máme hodně práce, ale přesto všechno bychom na děti neměli zapomínat a trávit s nimi tolik času, kolik jen umíme, protože ony potřebují cítit, že je máme rádi a že jsme tu pro ně. A upřímně, ten čas tak letí… A čas zpět nevrátíme, zatímco práce bude vždy dostatek a určitě nám v životě neuteče, jako drahocenný čas strávený s našimi dětmi.

Zkuste se zamyslet, kolikrát si s dětmi hrajeme opravdu vědomě? Kdy si s dětmi opravdu hrajeme na pískovišti a nenecháme ho na pospas samostatnému hraní, když potřebujeme něco probrat s kamarádkou a když přijde, tak mu jen neřekneme, běž si ještě hrát. Nebo pokec kdesi v kavárně, hospodě či nákupy v krámě?

Pokud musíte opravdu trávit spoustu času v práci, nezapomeňte čas strávený s dětmi vyvážit alespoň společnými zážitky v podobě výletů v přírodě, společných chvilek strávených například v dětských centrech, společným vařením, prostě čímkoli, čím budete pouze „jejich“. Budou Vám vděčné. Mluvte s nimi o zážitky před spaním, ptejte se a uvidíte, jak budou Vaše děti spokojenější a tyhle zážitky Vám nikdo nesebere a navíc… budete na ně jednou s láskou v srdci vzpomínat.

Předejdete tím také problémům ve vývoji psychiky dítěte, posílíte mezi sebou důvěru a vůbec vzájemné pouto, a to je velký bonus nejen pro rodiče, ale zejména pro dítě samotné. Tahle investice nikdy nemůže tratit, to mi věřte. Ani sami netušíme, jak je to pro naše děti podstatné a důležité.

Tipy na to, kam s dětmi vyrazit za jakýmikoli zážitky najdete právě u nás, na našich webových stránkách

29. 7. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře