S dětmi za krásou a historií českého skla | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

S dětmi za krásou a historií českého skla

Sklárna Rückl, založená v roce 1846, v jejíchž výrobcích se snoubí vznešená krása ručně foukaného a broušeného křišťálu s jedinečným designem a dokonalými detaily, vás a vaše děti nechá exkluzivně nahlédnout  do toho nejlepšího z české historie, kultury a sklářského dědictví.

Sklárna se nachází v Nižboru, ve Středočeském kraji, v malebném údolí řeky Berounky jen 35 minut cesty z centra Prahy. Díky své lokalitě v těsné blízkosti hlavního města a dvou výjimečných hradů, Karlštejnu a Křivoklátu, je sklárna Rückl oblíbenou turistickou destinací.

 

 

Exkurzi do sklárny lze pojmout také jako celodenní výlet. 

A jak na to? Kam s dětmi vám přináší několik užitečných tipů, jak na to!

Pojedete-li autem, cesta bude jistě nejrychlejší a zaparkovat můžete pohodlně přímo v areálu sklárny. Vydáte-li se z autobusového nádraží Praha-Zličín autobusem, který vás zaveze do Berouna a tam přestoupíte na autobus či vlak, který vás zaveze přímo do Nižboru, vaše cesta již bude mít příchuť dobrodružství.

My však radíme vydat se vlakem již z Prahy z Hlavního nádraží a nastoupit na CityElefant, který vás zaveze do Berouna a pak přestoupit na klasický osobní vlak, který vás dopraví do Nižboru. Cesta vám nezabere více než hodinu, budete tak mít spoustu času projít si nejen sklárnu, ale také zámek Nižbor a na oběd se zastavte třeba v neotřelé restauraci Zastávka, kterou herec Tomáš Hanák před pár lety vybudoval z chátrajícího dřevěného železničního skladu z roku 1876.

 

 

 

Ti z vás, kteří se do sklárny nakonec přeci jen vydají autem, nesmí minout Karlštejn, až do konce prázdnin jsou pro vás připraveny speciální večerní prohlídky. Za návštěvu jistě stojí také nově otevřený Zoopark Karlštejn. Nebo si po prohlídce sklárny popojeďte vlakem ještě kousek dál na Křivoklát.

 

Ale zpět ke sklárně, protože do té jsme se přeci původně vydali a rozhodně to bude stát zato!

Pro dětské exkurze je připravený speciální výklad tak, aby si i malé děti naplno užily návštěvu a i když samotné foukání skla si z důvodu bezpečnosti vyzkoušet bohužel nemohou, nudit se jistě nebudou!

 

 

V areálu sklárny se nachází i prodejna s širokým sortimentem, který potěší skutečně všechny návštěvníky. Děti zde najdou drobné suvenýry (například figurky zvířátek), obstarat mohou i dárek pro maminku nebo babičku. V srpnu dojde k rozšíření sortimentu právě pro nejmenší návštěvníky o upomínkové předměty s logem sklárny čápa či logem Českého lva, jehož je Rückl hrdým výrobcem. Zmenšeninu této krásné sošky od Ronyho Plesla, kterou letos poprvé obdrželi ti nejlepší čeští herci a filmaři, si mohou návštěvníci také pořídit.

 

 

 

Otevírací doba

Květen-Září

Po-Pá: 9.15-16.00

So: 9.30-13.00

Říjen-Duben

Po-Pá: 9.15-13.00

So: dle domluvy předem

 

Rezervace

Markéta Rücklová

+420 605 229 205

+420 311 696 248

[email protected]

www.ruckl.cz

 

Vstupné

Dospělý 120,- Kč

Student 90,- Kč

Dítě do 6 let v doprovodu platící dospělé osoby vstup zdarma

 

 

Petra Kottová

27. 7. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře