S dětmi v Salzburgu aneb co se do videa nevešlo | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

S dětmi v Salzburgu aneb co se do videa nevešlo

e salzburgského výletu pro vás máme ještě spoustu informací, které se do naší srpnové videoreportáže nevešly a mohly by se vám při cestě do tohoto kouzelného města hodit. Pokud jste ještě video neviděli, koukněte, protože to, co je v něm, už zas v článku není :-)

Po odvysílání reportáže se nás hodně lidí ptalo na onu kouzelnou kartu – Salzburg Card. Dá se pořídit na 24, 48 a 72 hodin, v sezóně (květen – konec října) je malinko dražší než mimo sezónu. Ceník najdete zde.  Kartu si můžete objednat přímo on-line nebo ji získáte v recepci svého hotelu, u všech informačních stanovišť ve městě a v jeho okolí, v předprodejích vstupenek a u turistických informací na salcburském letišti. Možná se vám počáteční investice může znát vysoká, ale pokud plánujete navštívit aspoň 3 památky a cestovat mhd, pak rozhodně neváhejte! V ceně karty je i plavba lodí po Salzachu. To jsme bohužel už vyzkoušet nestihli.

Co se týče ubytování, my bydleli v hotelu na kraji města, trolejbusem jsme byli ve městě během 15ti minut. Samozřejmě že v centru je spousta nádherných hotelů, pro průměrného Čecha jsou ale nedostupné. Najít se dají však mnohem úspornější varianty, třeba v kempu.

Jet až do centra autem se moc nevyplácí. Parkování není nejlevnější. Doporučujeme využívat v maximální možné míře trolejbusy. Salzburg je také ideální město pro cykloturistiku. Do Zoo, která je na předměstí, vede cyklostezka. V centru města jsme viděli půjčovnu kol, která nabízela i dětská kola. Cyklostezky vedou až daleko za město, k jezerům, a to může být taky supr tip na výlet s dětmi. My měli vlastně jednou jedinkrát s místní dopravou problém, a to když jsme jeli do Zoo a do Hellbrunnu. Rakušani měli státní svátek (což jsme nevěděli) a trolejbus praskal ve švech.  

Restaurací je ve městě samozřejmě nespočet. My si často koupili jen bagetu, sýr a ovoce, sedli si na náměstí a udělali si malý piknik. Vyzkoušeli jsem ale jednu restauraci v samém centru a tu určitě nevynechejte. Jmenuje se Sternbräu, najdete ji na adrese Griesgasse 23. Má obrovskou zahrádku, dětský koutek, velký výběr a relativně příznivé ceny. Holky hned dostaly omalovánky a všichni jsme si moc pochutnali.

Kromě míst, které jsme ukázali ve videu, mě mrzí, že jsme nestihli navštívit Haus der Natur (Přírodovědecké a technické muzeum). Se staršími dětmi ho určitě zařaďte na program, možná namísto muzea hraček, protože to je spíše pro předškolní děti (a mladší). Holky ho proběhly rychle a zas tak nadšené nebyly. Budete-li mít na návštěvu více času, pak kromě nedalekých jezer určitě zajeďte do solných dolů v Bad Dürrnbergu. Já tam byla již před lety a pamatuji se, že to byla velká zábava jak pro děti, tak pro dospělé. Kamarádka, která bydlí v Salzburgu mi ještě doporučovala Gaisberg kousek za Salzburgem, kde je prý krasný výhled, možnost dobře se s dětmi najíst, hřiště atd. To jsme už také bohužel časově nezvládly, ale doporučení posíláme dál.

No a protože jsme si chtěli z výletu odvézt i něco šik, stavili jsme se cestou do Prahy v jednom outletovém nákupáku. Najdete ho hned u dálnice A1, takže ho nelze minout.

V Salzburgu jsme strávili dva dny, plus dva půldny na cestě, ale bylo to málo. Salzburg by si zasloužil min. 4 dny a další dny na prozkoumávání okolí, jezer atd.

Sečteno, podrtženo, Salzburg nás moc bavil a co je nejdůležitější, bavil i naše holky a odvezly si nejeden zážitek!

 

Za tým Tak děti kam? sepsala Vendula Dittrichová

Další info o Salzburgu najdete na: www.salzburg.info

 


 

19. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře