První květnový víkend je před námi a s ním i naše víkendové tipy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

První květnový víkend je před námi a s ním i naše víkendové tipy

První květnový víkend je před námi a právě na něj vám přinášíme naše tradiční víkendové tipy, kam s dětmi vyrazit. Počasí nebude zrovna přát pikniku na dece, ale tím se určitě nenechte rozhodit. Braňte se smíchem a vydejte se ven. :-)

 

Praha a Střední Čechy

Jarní hrnčířské trhy v Berouně

Trhy v Berouně se konají dvakrát do roka, na jaře a na podzim. Ke dvoudenní přehlídce hrnčířů a řemeslníků patří také dobré jídlo a pití, stejně tak jako pohodová hudební vystoupení. Berounští hrnčíři patřili k váženým a uznávaným řemeslníkům již ve středověku. V širší povědomí vešli zejména tzv. berounským zbožím, červeně zbarvenou keramikou, zdobenou bílými přírodními motivy, z níž se pilo při korunovaci krále Matyáše v roce 1611 a oblíbil si ji i císař Rudolf II. či Vilém z Rožmberka. 

 

Festival Medvědárium                                                                                                                                        

Třetí ročník unikátního mezinárodního medvědího festivalu, na kterém najdete stánky českých a zahraničních originálních uměleckých medvídků z různých materiálů - mohéru, plyše, kůže nebo dřeva, a materiály na jejich tvoření. Kromě medvídků si budete moci zakoupit pochutiny (nejen) pro své medvídky - med, čokoládu či marmeládu. Stánek pořadatele Medvědária Praha zase nabídne medvídky s příběhem a představí služby ojedinělé medvědí nemocnice. Návštěvníci budou hlasovat a soutěžit o ceny v anketě "O nejhezčí stánek výstavy". Pro malé návštěvníky a rodiny je připraven doplňkový program - soutěže, promítání pohádek a výtvarné medvědí dílny.

 

Nymburský Majáles

Tradiční Nymburský Majáles opět v parku Pod Hradbami. Pořádá Studentský parlament Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce. Jedinečná kulturní a společenská událost představující oslavu studentského života, pořádaná pro širokou veřejnost. Čeká vás bohatý hudební a doprovodný program pro děti i dospělé. Vstup je zdarma.

 

Výstava Loutkové divadlo

Hrad a muzeum Týnec nad Sázavou si pro rodiny s dětmi připravil výstavu s názvem Loutkové divadlo. Kromě rozsáhlých sbírek loutek a kulis bratří Daňků, se můžete těšit i na výběr se sbírky klubu Panenky ČR. Na své si tedy přijdou holky i kluci, dámy i páni!

 

Ústecký a Liberecký kraj

Českolipský majáles

Odpoledne plné zábavy vás čeká v sobotu v České Lípě, v zahradě Vlastivědného muzea. Koná se zde majáles. Oslavte lásky čas hudbou a pohodou. Na své si přijdou jak děti, tak dospělí. Děti potěší zejména hraná pohádka Karlík a továrna na čokoládu.

 

Štístko a Poupěnka v Děčíně

Sobotní odpoledne v Děčíně bude patřit dětem. Kulturní dům Střelnice navštíví populární duo Štístko a Poupěnka. Zazpívají nejnovější písničky z prvního dvd filmu Jedeme na výlet a nebude chybět ani autogramiáda a focení. Vyrazte si s dětmi užít spoustu zábavy a protancovat střevíce.

 

Májový jarmark v Bílině

Město Bílina v sobotu ožije májovým jarmarkem a vy si tuto akci určitě nenechte ujít. Čeká vás den plný koncertů, vystoupení a zábavy pro celou rodinu. Svézt se můžete i výletním vláčkem, který bude jezdit z náměstí na Kyselku a zpět. Vystoupí hvězdy jako např. Marta Jandová, Tři Sestry a mnoho dalších interpretů.

 

První volnočasový EKOpark Liberec

Své brány otevřel Ekopark v Liberci a pokud jste toto místo ještě nenavštívili, můžete třeba tento víkend. Téměř v centru Liberce vyrostla oáza klidu a zeleně, EKOpark, který je zaměřený na ekologii, kulturu, životní prostředí, sport a volnočasové aktivity pro všechny věkové kategorie. Na rozloze více jak 5000m2 najdete mnoho originálních přírodních prvků, piknikové paloučky, dětské bludiště, bosochodníky, dřevěné sochy a mnoho dalšího. Přijďte si užít pohodové rodinné odpoledne do EKOparku Liberec.

 

Pardubický kraj

Zahájení sezóny na Mladějovské úzkorozchodné dráze

V sobotu 4. května slavnostně zahájí novou turistickou sezónu na Mladějovské dráze – a letos je opravdu co slavit! Po náročné rekonstrukci realizované v letech 2005 až 2018 vlastními silami v mladějovských dílnách se do provozu zapojí další parní lokomotiva – dvounápravová BS 80 z roku 1951. Osobní výletní vlaky pro veřejnost budou v sobotu vedeny podle zvláštního jízdního řádu a v jejich čele se bude nově zprovozněná lokomotiva BS 80 střídat s Krausskou č. 1.

 

Hradní jarmark na Svojanově

Hrad Svojanov se o víkendu 4. a 5. května promění ve velké tržiště. Na jarmarku si budete moci vybrat z nabídky dřevěných hraček nebo třeba originálních šperků, nebudou chybět ani všelijaké dobroty. Budete mít možnost vidět řemeslníky přímo při práci, a nebo si rovnou vyzkoušet, jak se vyřezává ze dřeva, či jak se vyrábí svíčky. Děti si užijí velký nafukovací hrad.Připravený je také doprovodný program na nádvoří.  Průvod účinkujících projde hradní branou v deset hodin. Představí se šermířské skupiny i sokolník. Sukně rozvlní olomoucké tanečnice Jahanara a Perchty von Bladen z Mladoňova. Samozřejmostí jsou komentované prohlídky empírového paláce z 19. století s unikátní kopií pohřební koruny Přemysla Otakara II., středověkého sklepení opředeného legendami, mučírny a domu zbrojnošů. 

 

Královéhradecký kraj

Noční koloběžkování v Hradci Králové

V sobotu si můžete užít noční dobrodružství v areálu kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové. Pro děti je připravená koloběžková trasa v délce do 4 kilometrů na lesním asfaltovém okruhu. Dětská projížďka s plněním úkolů je připravena pro tým 1 dítě a 1 rodič (doprovod), kdy každý má svou koloběžku. Za splněné úkoly dostanou děti odměnu. Rodiče jsou pro děti pouze podporou a doprovází je při jízdě na koloběžce, ale ne při plnění úkolů (ovšem podle věku dětí). Start závodu je v 18 hodin!

 

Čiperkové v Jičíně

Sobotní program v jičínském Masarykově divadle bude hlavně pro nejmenší. Své vystoupení totiž předvedou Čiperkové, oblíbená dětská kapela. A ti nejmenší určitě ocení, že s Čiperky se nemusí sedět v klidu na místě a mlčet, právě naopak! Těší se na vás škodolibé vosy, které schválně popichují opičku Olu, ale nikdy nezkazí žádnou legraci. Usměvavé Sluníčko, které každému rádo poradí a vyčaruje úsměv na tváři, i věčně zasněná kytička Jasmínka. Pořadem provází puntíkatá moderátorka Mína, známá z mnoha muzikálů. Čiperkové – to je prima parta, která ráda zpívá a tancuje!

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Slavnostní zahájení lázeňské sezóny 2019

První květnový víkend  bude v Karlových Varech opět ve znamení zahájení lázeňské sezóny. Třídenní program, v rámci kterého oslavujeme přírodní léčivé zdroje a děkujeme Karlovi IV. za založení města. V ulicích, parcích, na kolonádách i v lázeňských lesích se představí hudebníci, divadelníci a další umělci. Chybět nebudou tradiční prvky jako žehnání pramenům a slavnostní mše, průvod družiny Karla IV. nebo řemeslný trh s dobovými atrakcemi pro děti zdarma.


Smejko a Tanculienka v Karlových Varech

Smejko a Tanculienka se vám představí v pátek ve svém novém představení Hip, hip, hurá!, ve kterém se dozvíte, jak se Smejko a Tanculienka, poznali, skamarádili a možná prozradí i mnohem více ve svých nových písničkách a pohádkách. Nebude chybět autogramiáda a oblíbené společné focení.

 

Muzejní úzkorozchodná dráha Kateřina

Patříte-li k milovníkům vláčků, přijdete si na své v Národní přírodní rezervaci Soos nedaleko Františkových Lázní, kde nyní zahajují novou sezónu. Čeká tu na vás jízda důlní úzkorozchodnou dráhou Kateřina. Vagony, které dřív vozily vytěžený jíl, dnes slouží jako turistická atrakce. Vězte, že jde o opravdový unikát.  Dráha o rozchodu 600 milimetrů je jedním z mála dochovaných systémů na našem území.


Slavnosti svobody Plzeň 2019

Neobyčejnou slavnostní atmosféru s všudypřítomnými americkými vlajkami a dobovými uniformami, historickými vozidly a mnoha kulturními akcemi zažijete tento víkend pouze v Plzni - proběhnou zde Oslavy osvobození  americkou armádou. Neodmyslitelně k tomu patří dobové vojenské kempy, setkání s válečnými veterány a vzpomínkové akty. Vojensko-historický program doplní civilní část s kapelami hrajícími dobovou hudbu, zajímavými interprety, módní přehlídkou nebo promítáním tehdejších filmů či týdeníků. Jedním z vrcholů akce bude nedělní konvoj s více než 220 kusy historické vojenské techniky Convoy of Liberty, nad nímž přeletí nejen současné víceúčelové bojové letouny, ale i historická výcviková jednomotorová dvoumístná letadla.

 

Oslavy osvobození budou probíhat i v dalších městech Plzeňského kraje - například v Holýšově, v Dobřanech, v Domažlicích, v Rokycanech nebo v Nýřanech.

 

Jižní Čechy

Jak se rodí chleba – Zeměráj

Přijďte si vlastnoručně vyzkoušet, kolik úsilí museli vynaložit naši slovanští předkové, aby získali jediný bochník chleba. Spolu s obyvateli vesnice z raného středověku si můžete umlít mouku, připravit těsto a upéct chleba v hliněné peci. A samozřejmě - užít si všechny další atrakce Zeměráje. Zeměráj je přírodní park plný zážitků pro děti i dospělé u Orlické přehrady. Více než sto různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů na ploše devíti hektarů je vytvořeno tak, aby se do hry a řešení mohla zapojit celé rodina. Najdete zde i několik skutečně výjimečných atrakcí.

 

Toulava fest aneb zahájení turistické sezóny v Táboře

Cyklovýlety, pěší pochody pro rodiče s dětmi a bohatý kulturní program - to vše vás čeká v rámci tradičního otevření sezóny v Táboře. Pochod pro rodiny s dětmi Putování za písničkou (3 km) odstartuje z Žižkova náměstí, těšit se můžete také na písničkový pořad pro děti a další hudební vystoupení. Součástí programu bude trh místních regionálních výrobků, program pro děti, turistické zajímavosti z měst - Soběslav, Sedlčany, Bechyně, Milevska a obcí turistické oblasti Toulava..

 

Vysočina

Den otevřeného letiště aeroklubu Přibyslav

Aeroklub Přibyslav srdečně zve všechny na nedělní Den otevřeného letiště. Uvidíte akrobatická vystoupení, válečnou air show, seskok parašutistů nebo si budete moci vyzkoušet RC simulátor. Pro děti je připraven i skákací hrad a vyhlídkové lety pro všechny.

 

Zámek Dukovany slaví 3. narozeniny

Zámek Dukovany slaví 3. narozeniny a tak je pro všechny děti i dospělé připravena zámecká oslava. Těšit se můžete na divadlo, kejkle, jarmark a mnoho dalšího. 

 

Jihomoravský kraj

Nedělníček – Den matek 

V neděli se v Avionu koná další Nedělníček. Tentokráte bude věnován maminkám a děti jim tak mohou vyrobit malý dáreček ke Dni matek. Na děti čekají výtvarné a tvořivé dílničky a sportovní kroužek. Akce jako vždy startuje v 10 hodin.

 

Festival Ochutnej Česko na hradě Veveří 

V sobotu jste zváni na hrad Veveří, kde se koná festival pro celou rodinu, festival Ochutnej Česko. Čeká Vás 1 hrad, desítky chutí, jídel, nápojů a program pro děti. Připravena je dětská škola vaření, divadlo, opékání špekáčků, dětský koutek či šifrovací hra. Děti si také vyzkouší pískování či výrobu svíček. A tradiční sladkosti jako jsou domácí buchty a trubičky určitě také chybět nebudou.

 

Zlínský kraj

Na trhu Moravanů – Den pratura

V Archeoskanzenu Modrá se v sobotu koná akce, která se ponese v duchu tradic od Velké Moravy po současnost. Na návštěvníky čeká jarmark, přednášky, pěvecké sbory, aktivity na Stezce praturů či sokolnické ukázky.

 

Den Země Uherský Brod

Ani v Uherském Brodě nezapomněli na Den Země a v sobotu tak tento svátek oslaví pestrým programem a spoustou atrakcí. Můžete se těšit na zajímavou ekostezku, mobilní planetárium, pohádku "O zakleté Elektrolhotě" nebo "Barevný svět skřítka Vítka". O pořádnou zábavu se postará i kouzelník a bublinová show. Pro děti bude navíc připravena farmářská stezka s trenažérem dojící kravičky, děti se naučí poznávat bylinky, obiloviny, třídit ovoce a zeleninu a další zajímavé věci z farmářského prostředí.

 

Moravskoslezský kraj

Frýdek-Místek na kole

Minulý týden jsme vám přinesli víkendový cyklistický tip z Ostravy a dnes vás pro změnu pozveme na cyklistickou událost do Frýdku-Místku, kde se v sobotu koná již šestý ročník oblíbené sportovní akce Frýdek-Místek na kole. Ta se koná u oblíbené přehrady Olešná, kolem níž čeká cyklisty 4,5 kilometrový okruh, na kterém bude zábavnou formou představen Moravskoslezský kraj ze světa cyklistiky. Pro rodiny s dětmi je připraven bohatý doprovodný program, jehož součástí budou různé soutěže, testování kol nebo dětský koutek. Nejmenší závodníci si mohou užít závodní atmosféru také, součástí akce je i závod na odrážedlech a minikolech.

 

Dobývání hradu Sovinec

První květnový víkend ožije také hrad Sovinec, kde se milovníci historie (ale určitě nejen ti) mohou těšit na akci Dobývání hradu. K vidění bude vojenská historie, vývoj palných zbraní nebo se návštěvníci mohou podívat na nefalšovaný rytířský turnaj Liga výjimečných. Nejuznávanější kejklíř v Česku Vojta Vrtek zve na velkolepou kejklířskou show. Víkendový program nese název Tajemství střelného prachu.

 

Olomoucký kraj

Barvám neutečeš – Olomouc 2019

V sobotu se Olomouc promění v nejbarevnější město v republice. Bude zde totiž probíhat proslulá barevná show Barvám Neutečeš! Hlavní program je běh na 5 kilometrů, ve kterém však nejde o rychlost, ale hlavně o zábavu. Běhu se mohou účastnit děti, teenageři i dospělí, jednotlivci, skupiny i rodiny s dětmi. Během běhu budou závodníci zasypáni v pěti barevných zónách barvami. Na závodníky čeká nejen tento barevný běh, ale také pestrý doprovodný program včetně tradičního hromadného výhozu barev.

 

Šmoulení

V neděli do Olomouce dorazí oblíbené modré postavičky – šmoulové! Divadlo na Šantovce přivítá Taťku Šmoulu, Šmoulinku i Nešiku. Interaktivní show začne v 16:00 a malí i velcí diváci se mohou těšit na oblíbené šmoulí hity, melodické písničky, balónky, bublinky, kouzlíčka pravá i popletená a samozřejmě na spoustu legrace.

 

Spoustu dalších lákavých tipů kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com.

 

 


1. 5. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře