První adventní víkend už je za dveřmi a my víme kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

První adventní víkend už je za dveřmi a my víme kam s dětmi

Tolik očekávaný první adventní víkend už je tady. A samozřejmě se o něm koná spoustu krásných a pro děti atraktivních akcí. Tak si vyberte, na kterou s nimi vyrazíte. Uvidíte, že jejich očíčka budou jen zářit.

 

Praha a Střední Čechy 

Novoměstský advent v Novoměstské radnici

Novoměstský advent letos naváže na úspěšnou koncepci, kdy návštěvníkům nabídne na nádvoří Francouzský adventní trh, plný francouzských delikates, nápojů a dalších vánočních dárků. Těšit se můžete na stánky adventního trhu, které nabídnou hračky, regionální i řemeslné výrobky a originály od designérů. Uvidíte divadelní vystoupení, dětské pěvecké sbory a bubnovou performanci, které se můžete zúčastnit nejen jako diváci.

 

Staročeský Mikulášský advent v Toulcově dvoře

Tradiční předvánoční setkání, při kterém budete mít možnost si zakoupit malé dárečky, zpříjemnit si chvíle se starými řemesly, v dílničkách vyrobit drobné předměty vztahující se k Mikuláši a předvánočnímu času. V podvečer se potkáte s postavami, které se na vsi v adventu pohybovaly – Martinem počínaje a Perchtou konče. Společně si zazpíváme vánoční písně.


Adventní neděle na zámku Kačina

Druhý ročník této obnovené akce vám to připomene v jedinečných prostorech kačinského podzámčí. V tvůrčích dílnách si připomenete některé známé i méně známé adventní zvyky. Poznáníchtivé návštěvníky potěší výstava betlémů nebo výstava předmětů se zimní tématikou z našich zámeckých depozitářů. Těšit se můžete i na různé vánoční (i všelijaké jiné) dobroty. A ani domů neodejdete s prázdnou, v tematických obchůdcích si vybere i ten, kdo si v dílničkách dárek nevyrobí. 

 

Čertovské jízdy na Kolínské řepařské drážce v Sendražicích 

Čertovské jízdy, které se konají na kolínské řepařské drážce pro všechny vláčkomily. Ve vlaku budou zapojeny vytápěné vagóny.Těšit se můžete na prodej řepánků, perníčků s vánoční tématikou a dřevěných hraček. Ale hlavně také na čerta, Mikuláše a anděla, kteří dětem nadělí mikulášskou nadílku.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Vánoční trhy v Liberci

Nastal čas vánoční a tak se i Liberec balí do vánočního kabátu. V pátek startují vánoční trhy na náměstí Dr. E. Beneše a v ulici 5. května a potrvají až do neděle 23.12.2018. Přijďte nasát vánoční atmosféru, zakoupit vánoční zboží, cukroví, dekoraci a zhlédnout vánoční program nejen pro děti.

 

Rozsvícení vánočního stromu v ZOO

Ústecká zoologická zahrada se v předvečer 1. adventní neděle zahalí také do vánočního kabátku. Přijďte se s dětmi podívat do zoo a spojit procházku se slavnostním rozsvícením vánoční výzdoby.

 

Vánoční trhy

Po celý prosinec se v Teplicích v Zahradnictví Dvořák a syn konají vánoční trhy a kreativní dílny, vždy každou středu, sobotu a neděli. Každý víkend na vás čeká spousta zábavy a tvoření pro děti i dospělé. Vezměte celou rodinu a přijďte si o prvním adventním víkendu vyrobit tradiční adventní výrobky.

 

Adventní jarmark řemesel a dovedností na hradě Litoměřice

Ve vánočním duchu se, jako tradičně, ponese již 5. ročník adventního jarmarku na Hradě Litoměřice, který proběhne již tuto sobotu. Jarmark letos opět nabídne české tradice, vánoční zboží, ukázky řemesel, dětské výtvarné dílničky i hudební a divadelní program. Můžete se těšit také na ukázky řemesel a výrobu ručního papíru, ručně malované hedvábné šátky a ručně pletené zimní plédy a na mnoho dalšího.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Tradiční rozsvícení stromečku

Počátek adventu je charakteristický rozsvěcováním vánočních stromů v jednotlivých městech na náměstích a Hradec Králové jej rozsvítí o den dříve. Přijďte již tradičně s Amátkou rozsvítit smrček, který roste na zahradě.
Akce proběhne za doprovodu vánočně laděné živé hudby, lahodných nápojů i dobrot.

 

Tvoření - Andělíčci ochránci aneb Andělé mezi námi

Regionální muzeum v Litomyšli vás a vaše děti zve na výtvarné tvoření Andělíčků ochránců. Přijďte si vyrobit hezký dárek, který potěší Vás i Vaše blízké.

 

Zámecké sklepení v moci pekelné

I náš další tip zve tentokrát k návštěvě Litomyšle. Od 2. do 5. prosince 2018 ovládne Zámecké sklepení v Litomyšli totiž ještě navíc moc pekelná. I tento rok se děti činily, vytrvale zlobily a kniha hříchů se úspěšně plnila.

 

Rozsvícení vánočního stromu v Letohradě

Vánočních tradic není nikdy dost a každoročně ožívají v různých městech. My Vás tentokrát zveme k návštěvě Letohradu, kde na vás kromě rozsvěcení vánočního stromu čeká i vánoční výstava s betlémy Stanislava Vacka. jarmark, vystoupení dětí ze škol, jako třešinka vystoupení Chantal Poullain s její skupinou a na závěr nebude chybět rozsvícení vánočního stromu a ohňostroj.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Advent v muzeu Cheb

Bohatý program si na první adventní sobotu připravilo Muzeum Cheb. Po celý den bude probíhat adventní trh s doprovodným programem, při němž si na své přijdou děti i dospělí. V muzeu se opět bude péct, bude vonět koření a návštěvníci jako každoročně ochutnají něco z tradičních vánočních jídel. Pro děti budou připraveny Adventní hrátky s knihovnou či divadelní představení. A to vše doplní dětské zpívání a recitace.

 

Mikulášská jízda na hrad Hartenberg

Přidejte se ke každoroční akci spojenou s rejem a dováděním čertů andělů a Mikulášů, kdy je ze Sokolova vypravována parní lokomotiva, ale i motorové vlaky. V Hřebenech pak začíná cca 2 km pekelná stezka lesem v údolí pod hradní zříceninou hradu a zámku Hartenberg až na jeho nádvoří, kde vše vyvrcholí. Během celého denního programu je nachystáno mnoho kulturních vystoupení, kapely, divadla, sbory, představení, stejně jako mnoho obchůdků se vším možným.

 

Adventní dílny v Pivovarském muzeu

Vánoce už klepou na dveře a tak přijďte zahájit první adventní týden do Pivovarského muzea v Plzni na vánoční kreativní dílny. Vyrobíte si drobnosti z voňavého včelího vosku a lucerničku ze zavařovací sklenice a voskového plátu.



Jižní Čechy

Čertovský rej – krampus ve Strakonicích

V pořadí již třetí Krampus se uskuteční o první prosincové sobotě ve Strakonicích. V letošním roce se ve Strakonicích představí na 150 čertů z Horního a Dolního Rakouska.

 

Zahájení adventu v Prachaticích

Adventní čas a nejkrásnější dobu v roce, dobu vánoční, přivítáme společně na Velkém náměstí v neděli 2. prosince za hudebního a tanečního doprovodu folklorního souboru Libín S. V tento den bude slavnostně rozsvícen vánoční strom, požehnáno adventnímu věnci a zapálena první svíce.

 

Vysočina

Vánoce na Zámku Žirovnice

Zámek Žirovnice v neděli ožije vánoční atmosférou. Na děti čeká představení Peklo s Ježibabou, vánočně vyzdobené expozice zámku, adventní trhy na nádvořích a pak se rozsvítí vánoční strom na žirovnickém Havlíčkově náměstí.

 

Mikulášské legohrátky

Pokud vaše děti patří mezi milovníky Lega, pak je sobotní akce v Jemnici, určena právě pro ně. V místním kulturním domě se konají Mikulášské legohrátky. Děti si vyzkouší více jak 200 stavebnic Lega, a to od těch nejjednodušších až po ty opravdu složité. Pro úplně nejmenší děti bude připraven dětský koutek s Lego Duplo.

 

Jihomoravský kraj

Fenomén Igráček

V Muzeu Blanenska můžete až do 25.1. shlédnout výstavu, věnovanou legendární figurce na hraní, Igráčkovi. Kdo přijde na výstavu s názvem Fenomén Igráček, dozví se, jak šel s Igráčkem čas a jak se měnila v průběhu let jeho podoba. Návštěvníci si prohlédnou desítky figurek nejrůznějších povolání a charakterů v historických i moderních variantách, seznámí se s výrobou oblíbené figurky a také si s Igráčky pohrají.

 

Bitva tří císařů – Austerlitz

O víkendu se ve Slavkově u Brna a jeho okolí bude slavit, a připomínat 213. výročí bitvy tří císařů, Austerlitz 2018. Můžete se těšit na bitevní ukázku pod kopcem Santon u obce Tvarožná. Čeká Vás až 1000 vojáků v dobových uniformách, 60 koní a 15 děl.

 

 

 

Zlínský kraj

Výstava betlémů ve Hvozdné

O prvním adventním víkendu můžete v divadle Hvozdná vidět betlémy všech velikostí, tvarů, barev, materiálů, technik, vůní i chutí. Nebudou chybět ukázky řemesel, výrobky chráněných dílen, adventní a vánoční dekorace a také něco dobrého k občerstvení.

 

Valašský Mikulášský jarmek

Na vědomost se dává, že v sobotu ve Valašských Kloboukách opět vykročí na svou tradiční jarmekovou obchůzku svatý Mikuláš, kterému budou v patách i jeho všudypřítomní rohatí společníci. K tomu návštěvníky bude čekat řemeslný trh, bohatý kulturní program s ukázkami adventních zvyků, jarmekové soutěže a regionální speciality. Na jarmek se můžete vypravit i z Valašského Meziříčí, a to historickým vlakem s parní lokomotivou „Matěj“! Dětem budou ve vlaku dělat společnost Mikuláš a jeho družina.

 

Moravskoslezský kraj

Čertovská show s Mikulášskou nadílkou

V neděli je v kulturním domě K-Trio v Ostravě připraven pro děti zábavný pořad s oblíbeným klaunem Hopsalínem, nebude chybět ani mikulášská nadílka.

 

Rozsvícení vánočního stromu ve Frýdku-Místku

Jako každoročně i letos můžete odstartovat advent rozsvícením vánočního stromu na náměstí Svobody ve Frýdku-Místku. Celý program začíná v pátek, tak si nenechte nic ujít. Odpolednem nás hudebně provedou DFS Ostravička, René Souček & spol. a po rozsvícení vánočního stromu večer završí David Stypka & Bandjeez. V zóně pro děti u křížového podchodu bude pro děti vláček, na náměstí adventní dílny a Ježíškova pošta.

 

Olomoucký kraj

Dětský vánoční jarmark na hradě Šternberk

Vrcholem adventu na hradě Šternberk bude tradiční dětský vánoční jarmark,  který se uskuteční v sobotu 1. prosince. Připraveny budou tvořivé dílničky pro děti i rodiče zaměřené na výrobu vánočních ozdob a dekorací, svícnů, svíček, malování na sklo, zdobení perníčků a mnoho dalších aktivit. Program ve vnitřních prostorách hradu doplní dřevěný betlém v životní velikosti instalovaný na dolním nádvoří.

 

Hurá divadlo!

Přijďte v neděli odpoledne do Divadla na Cucky v Olomouci poznat, co obnáší proces vzniku divadla! Děti se stanou diváky i aktéry zároveň, vyzkouší si, co to znamená vstoupit do role, jednat v ní a ještě navíc se budou učit porozumět tomu, co mohou na jevišti v divadle vidět.

 

Spoustu dalších pěkných a pro děti zajímavých akcí pak najdete na www.kamsdetmi.com

 


28. 11. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře