První adventní a mikulášský víkend je tady! Už víte, kam s dětmi? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

První adventní a mikulášský víkend je tady! Už víte, kam s dětmi?

Je před námi první adventní a zároveň mikulášský víkend. Akcí je tolik, že ani nebudete vědět, kam dřív. My jsme pro vás vybrali nejzajímavější z celé republiky. Spoustu dalších najdete na www.kamsdetmi.com.

 

Dětský prodejní festival mini aneb vítejte v pohádkovém světě

Letošní ročník, který začíná už v pátek, se přesunul do centra města, v OD Kotva si to rozhodně užije celá rodina. Vystavovatelé nabídnou originální a hlavně kvalitní sortiment, který se vymyká běžné komerční nabídce. Hračky, knížky, móda dětská i pro maminky, doplňky do pokojíku, šperky a mnohem více budou určitě inspirací pod stromeček. Děti si tady zase užijí poutavý doprovodný program. A nezapomeňte - vchod je z Pasáže Kotva, odkud vás výtahy dovezou přímo do 5 a 6. patra.

Mikulášské jízdy vlakem

Celý víkend si můžete vyjet parními vlaky po pražských nádražích nebo k Berounce a užít si tak setkání s Mikulášem a jeho družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy. Zároveň bude na Smíchovském nádraží připravený bohatý doprovodný program plný zábavy pro děti i dospělé.

Dobročinná sbírka pro Vánoční Bazáár

Vánoční bazááár v Divadle Semafor, který pořádá Nadační fond Šestý smysl, se pomalu blíží. Tento víkend bude probíhat dobročinná sbírka, takže pokud chcete pomoct dobré věci, porozhlédněte se doma. Určitě najdete spoustu věcí, hraček, knížek nebo oblečení, které už nepotřebuje. Pomůžete tak třem klukům, kteří to v životě nemají lehké.

Mikulášská v Království železnic

Čeká na vás nejen úžasný malý svět mašinek, ale tentokrát i Mikuláš, čert a anděl. Každé dítě obdrží sladký dáreček a překvapení.

Mikulášská nadílka a rozsvícení vánočního stromu v Muzeu Karla Zemana

Nechte letošní Vánoce plynout na kouzelné vlně fantaskního a dobrodružného světa Barona Prášila a zažijte neobyčejnou atmosféru pohádkové cesty na Měsíc v oblíbeném rodinném Muzeu Karla Zemana!

Staročeský mikulášský jarmark v Toulcově dvoře

Tradiční předvánoční setkání, při kterém budete mít možnost si zakoupit malé dárečky, zpříjemnit si chvíle se starými řemesly, v dílničkách vyrobit drobné předměty vztahující se k Mikuláši a předvánočnímu času, zazpívat si vánoční písně, zahřát se medovinou.

Čertovské jízdy na Kolínské řepařské drážce

Potkáte se s čertem, Mikulášem a andělem. Děti se mohou těšit na mikulášskou nadílku. Můžete využít i možnost malování na obličej a nakoupit si perníčky s vánoční nebo vláčkovou tématikou.

Advent na zámku Kačina

O první neděli adventní budete mít jedinečnou příležitost navštívit zimní zámek Kačina. Při kostýmovaných prohlídkách můžete ochutnat vánoční cukroví a vyzkoušet si pečení perníčků. Pro milovníky divadla je připraveno divadelní vystoupení. Celý tento sváteční den se ponese v duchu vánočních zvyků a poslechu lidových koled. Uvidíte, jak se vyřezávají betlémy a nakonec společně rozsvítíte adventní věnec.

Mikulášská nadílka se zvonkovým průvodem na zámku Berchold

Na zámku uskuteční tradiční Mikulášská nadílka, která je spojena se zvonkovým průvodem v zámeckém parku a vyháněním nezbedných čertíků z opravdového pekla! Přijde také Mikuláš s pekelnou Knihou hříchů a andělíčci mu budou pomáhat rozdávat dobrůtky hodným dětem.

Muzejní vánoční trh v Hradci Králové

Tradiční třídenní Muzejní adventní trh v neopakovatelné atmosféře ojedinělé stavby. Letošní trh v Muzeu východních Čech v Hradci Králové bude výjimečný prodlouženou otevírací dobou a větším prostorem pro prezentaci výrobků a ukázek poctivé řemeslné práce. Chybět nebude ani živý betlém s oslíkem, vánoční fotoateliér, dílna pro děti a občerstvení ve vyhlášené muzejní kavárně.

Vánoce na Grabštejně

Na prohlídkách s kostýmovanými průvodci si můžete připomenout vánoční zvyky a obyčeje, prohlédnout vyzdobené interiéry a načerpat adventní atmosféru. Při slavnosti se setkáte se svatou Barborou, patronkou renesanční hradní kaple, budete také moci ochutnat renesanční speciality připravené přímo na ohni! Připraveny budou i výtvarné dílničky.

Mikulášský trolejbus v Pardubicích

Jízda historického trolejbusu městem s čertem a Mikulášem. Kdo byl hodný, dostane malý dárek, kdo zlobil, skončí v pytli.

Čerovský rej v Zoo Děčín

Děčínská zoo se opět po roce promění v peklo. Tradiční mikulášská nadílka pod názvem Čertovský rej v zoo čeká návštěvníky již tuto sobotu. Děti se mohou těšit na cestu peklem plnou pekelných bytostí, které je zasvětí do čertovského řemesla.

Advent v Kadani

Na náměstí budou zahájeny vánoční trhy s ukázkami řemesel. Pro děti se otevřou brány výrobny Domu dětí a mládeže. Vyzkoušet si můžete vánoční zvyky a tradice s divadlem, vhodit vánoční přání do Ježíškovy poštovny nebo si prohlédnout domácí minizoo.

Vánoční pohádková kovárna

Že nevíte, jaký vánoční stromeček si zdobí čerti, jaký se líbí vlkovi nebo medvědici Máše a co mají ke štědrovečerní večeři nejraději hastrmánci? Tak tohle všechno se dozvíte, když navštívíte Pohádkovou kovárnu o letošních Vánocích.

Mikulášská v Zoo Ohrada

Zajímavou mikulášskou připravili v Zoo Ohrada v Hluboké nad Vltavou. Zapojit se můžete spolu s čerty, anděly a kočárem taženým koňmi do čertovského průvodu z centra Hluboké až do zoo. Ve skutečném pekle na nádvoří loveckého zámku Ohrada uvidíte čertovskou pohádku, ale i kouzelnickou show s mnoha pyrotechnickými a světelnými efekty.

Čertovnské jízdy na hrad Hartenberg

Tradiční mikulášské jízdy na Hartenberg, se vždy zúčastní nespočetné množství různorodých čertisek a pekelníků, očekávajících návštěvníky z lidského světa, aby v několika čertovských doupatech hrála maryáš či kostky a změřila své síly s pozemšťany.

Nebíčko a peklíčko na hradě Rabí

V nebi plném andílků si pohrajete a zasoutěžíte v několika andělských zastaveních. U nebeské brány pak můžete pošeptat do ucha sv. Mikuláši svá tajná vánoční přání. Pro malé i velké zlobivce bude připraveno začouzené peklíčko v hradním sklepení. Již nyní si Lucifer s čertíky připravuje malá šibalská překvapení a také pilně zapisuje do Knihy hříchů všechny špatné skutky.

Tradiční Mikuláš v Pohádkové vesničce

Přijďte se podívat jak se čertům na Podlesíčku daří a jak tady andělé s Mikulášem hospodaří. Těšit se můžete na velkou čertovskou pohádku, ohňovou show nebo vážení hříchů.

Mikulášský parní vlak

V sobotu se můžete svézt mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan a zpět. Během jízdy budou děti plnit čertovské úkoly, za které budou na zpáteční cestě odměněny. Na oslavanském zámku se bude konat tradiční jarmark a pro děti budou připraveny čertovské úkoly, za jejichž splnění dostanou od Mikuláše nadílku. 

Pohádkový advent v Technickém muzeu

Technické muzeum v Brně se promění v pohádkovou říši, kde můžete potkat princezny, čerta, vodníka a další pohádkové postavy. Děti budou sbírat lístečky s omalovánkami z pohádek a vytvářet si vlastní „pohádkovou knížku“. A jako speciální tečka za programem vás čeká zajímavost – promítání starých pohádek na diaprojektoru. 

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu ve Zlíně

V neděli se ve Zlíně zahájí adventní čas a Vánoční jarmark slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Pro děti bude připraveno vánoční malování na obličej, adventní zpívání s dětmi a bude zahájena také Ježíškova pošta.

Mikulášským parním vlakem za nadílkou do Osoblahy 

V sobotu na Osoblažskou úzkokolejku vyrazí Mikulášský parní vlaky s čerty a anděly, který vás zaveze z Třemešné do Osoblahy. Zde bude na děti čekat Mikuláš a za tzv. čertovskou přirážku budou pro děti připraveny sladkosti, Ale ani rodiče nemusejí zahálet. Ve vlaku nebude chybět Pivní vagón, ve kterém bude k dostání svařák, grog nebo klobásky, řízek či guláš. 

 

Za celý tým Kam s dětmi přejeme krásný první adventní víkend. 

29. 11. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře