Přinášíme vám přehled nejzajímavějších akcí kam o víkendu s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přinášíme vám přehled nejzajímavějších akcí kam o víkendu s dětmi

Další víkend je před námi a vy stále nevíte kam s dětmi? Tak v tom vám umíme poradit. Máme pro vás přehled nejzajímavějších akcí z celé České republiky.

 

Praha a Střední Čechy

Šípková Růženka a O Marušce a 12 měsíčkách

Že je venku ošklivo? Nevadí! Vezměte děti do Hálkova divadla, kde divadelní soubor Hálek uvádí hudební pohádky Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře na motivy filmu Tři bratři. Děti si zazpívají, zasmějí se a celá rodina se skvěle pobaví.

 

Kbelský masopust

Letos již 9. ročník Kbelského masopustu slibuje opět skvělou zábavu. Již tradičně bude pro návštěvníky připraven bohatý program, soutěže o hodnotné ceny i tvořivá dílna. Nestyďte se obléknout si masky, aby byl masopustní průvod co nejbohatší. 

 

Ferda mravenec aneb škola jízdy na kolečkových bruslích

V Mělníce se můžete s dětmi vypravit na jedno z představení v rámci 47. ročníku přehlídky amatérských divadelních souborů Divadlo dětem. Pro děti je tradičně připraven také doprovodný program včetně výtvarné soutěže. Pohádku s písničkami o Ferdovi a jeho škole jízdy na kolečkových bruslích, během které se se svým kamarádem broukem Pytlíkem vydává zachránit berušku k obávanému pavoukovi hrají členové DS Hálek Nymburk.

 

Závody na horolezecké stěně v Toboga Fantasy                                                      

Největší dětský zábavní park v České republice pravidelně pořádá spousty akcí pro děti každého věku. Tentokráte je určená dětem i dospělým "šplhounům", co se nebojí výšek. Registrace na recepci (kategorie děti a dospělí). Nejrychlejší “lezec” získá volnou vstupenku do Tobogy a sladkou odměnu.

 


Ústecký a Liberecký kraj

MINI JIZERSKÁ POJIŠŤOVNY VZP

Letos se uskuteční už 52. ČEZ Jizerská 50, která je součástí seriálů závodů Skitour.

Seriál SkiTour není určený jen dospělým, má také svou dětskou variantu „Mini SkiTour“. Ta se koná již tento pátek a je pro všechny děti do patnácti let, které běhají klasickou technikou. Dětské závody jsou na jednotlivých závodech SkiTour rok od roku populárnější a lákají stále více malých nadšenců. Náš portál je již tradičně partnerem seriálu v běhu na lyžích pro celou rodinu, a proto vás do Jizerských hor srdečně zveme.

V Bedřichově si vaše děti můžou děti zajet trasy na 300 m, 500 m,
1 km, 2 a 3 km klasicky.

 

Děti a zvířata v Litoměřicích

Od čtvrtka do soboty bude na litoměřickém výstavišti probíhat propagačně naučná výstava s názvem Děti a zvířata. K vidění budou kožešinová zvířata, kočky, akvarijní rybičky, plazi, okrasné ptactvo, dravci, koně, ovce, kozy. Přichystány budou také doprovodné akce pro děti.

 

Masopust Litoměřice

Další krásná akce se koná také v Litoměřicích a to v sobotu v divadle K.H.Máchy a na Mírovém náměstí. Masopustní veselí plné zábavy, jídla, zpěvu a pohádek pro děti je tu. V divadle K.H.Máchy si děti dopoledne mohou vyrobit masky a poté se s nimi vydat v průvodu po náměstí za doprovodu harmonikáře.  Součástí programu budou opět oblíbené stánky s pestrým sortimentem. Nebude chybět zabíjačková, polní kuchyně včetně prodeje zabijačkových specialit a řeznických ukázek. I zvířátka k pomazlení, koníci k povození, tanec a rej a bude vám hej.

 

Klenečský masopust

Masopustní období je tu a my vás zveme na první ročník obnoveného klenečského masopustu, který se koná v sobotu odpoledne v Klenči. Sraz je před budovou obecního úřadu, odkud vyrazí tradiční masopustní průvod za doprovodu roudnické kapely Pozdní sběr. Můžete se těšit na typické masopustní masky a zvyky, ukázku hasičské techniky a vepřové hody. Masky jsou srdečně vítány.

 

Pardubický kraj

Půvab dřevěné hračky

Stovky dřevěných hraček na jednom místě? Ještě do 24. února je můžete shlédnout v Ústí nad Orlicí. K vidění jsou hračky bývalé ústecké firmy Blank, jedlinské hračky a mnoho dalších. Na své si přijdou všechny věkové kategorie – rodiče a prarodiče si mohou zavzpomínat na hračky, se kterými si hráli jako malí, a pro děti je připraven i hrací koutek. Nepropásněte posledních pár dní k návštěvě výstavy.

 

 

Vojenské muzeum a opevnění Králíky

Míříte v únoru za lyžováním do Orlických hor nebo Jeseníků? Pokud nevydržíte celé dny na svahu, můžete si dovolenou zpestřit návštěvou celoročně otevřeného Vojenského muzea Králíky a pevnostní soustavy v okolí, například Tvrze Hůrka nebo Pěchotního srubu K-S 14 „U Cihelny“. V zimě mají expozice jinou atmosféru než v létě, tak se přijeďte podívat na těžkou bojovou techniku, vojenská vozidla, výstroj a výzbroj, nebo rovnou na vojenské opevnění.

 

Královéhradecký kraj

Dětská představení v Divadle Drak

Hned dvě zajímavá představení si na tento víkend připravilo Divadlo Drak v Hradci Králové. V sobotu je na programu Medová královna, představení nejen o tom, kde se bere med, ale také o odvaze a trpělivosti. V neděli večer pak představení A na noze pevnina, něžnědravý a hravý příběh o tanci, který sahá na svět snů. Příběh je vhodný pro všechny děti, které se rády hýbou a dospělé, kteří si radost z pohybu rádi oživí.

 

Karneval pro děti v tanečním studiu

V sobotu můžete v Hradci Králové vyrazit s dětmi na karneval pořádaný tanečním studiem T-Bass. Těšit se můžete na taneční mini workshop, soutěže a hry, tanečky, diskotéku i barmana Tomína se speciálními koktejly. K dispozici bude i kreslící koutek.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Čučudejské pohádky

Jeníček a Mařenka čili Ahajúte a Šavenis ve spárech lidožroutů, Smolíček pacholíček aneb ztracený chlapec Čikaja ohrožený kojoty a Šípková Růženka neboli Pípsil, po píchnutí šípem sedmdesát sedm let spící - to jsou tři klasické pohádky v indiánském provedení, které můžete shlédnout v neděli v Karlových Varech. 

 

Muzikálová divadelní pohádka Princezna ze mlejna

Na neděli si pro vás připravilo Divadlo v Mariánských Lázních muzikálovou divadelní pohádku Princezna ze mlejna - příběh o tom jak v jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu, ale ne vše je tak jednoduché... 

 

Pochod Zimní Bludníček

V sobotu se můžete protáhnout a projít se zimním Blovickem spolu s klubem českých turistů na pochodu "Zimní Bludníček. Připraveny jsou trasy různých délek již od 4 kilometrů a v cíli budou děti odměněny pamětním listem.

 

Masopust a zabijačka na Výsluní

Je to tady! Letošní ročník Masopustu pojmeme opravdu ve velkém a pro všechny. A zakončíme ho pořádnou zabijačkou. Připravte kostýmy, oprašte nástroje a těšte se! Vyrazíme na pochod skrz plzeňské Výsluní za doprovodu hudby a veselí. A nakonec dorazíme do Luftovy zahrady, kde započne ta pravá zabíjačka.

 

Jižní Čechy

O princezně která rrrrrrráčkovala

Na první pohled se zdá, že je to obyčejné království. Ale opak je pravdou. Princezna je rozmazlená, rádce je vychytralý a zrádný, a královnu sužuje hypochondrie. To však není nejpodivnější. Všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znak urozenosti a vznešenosti. A tak nezbývá, aby syn chůvy vzal rozum do hrsti a napravil princezně hlavu.Přijďte s dětmi v do Divadla J. K. Tyla v Třeboni na pohádkový muzikál O princezně, která rrrrráčkovala. Těšit se můžete na velkou scénu, krásné kostýmy a chytlavé písničky.

 

Pohádkový muzikál Pyšná princezna ve Strakonicích

V Půlnočním království žije pyšná princezna Krasomila. Když odmítne ruku krále Miroslava, ten se za ní vydá do jejího království v přestrojení za zahradníka. Vypěstuje zpívající květinu a najde si cestu k srdci pyšné princezny...Vezměte děti na divadelní zpracování pohádkové klasiky, na které mnozí z nás vyrůstali, ale naše děti už nebaví, protože ji dávají jen černo-bílou.

 

Vysočina

Karnevalová tour Kraje Vysočina – aneb karneval s mašinkou

V neděli, v obci Havlíčkova Borová, startuje karnevalová tour Kraje Vysočina. Kromě toho, že je pro děti připraveno spoustu soutěží, her a vystoupení, se děti mohou těšit na skupinu Maxim Turbulenc.

 

Výstava Leonardo

Zámek Žďár nad Sázavou navštívil geniální vynálezce Leonardo da Vinci! Velkolepá interaktivní výstava pro všechny generace, to je svět objevů, vynálezů, umění a vědecké práce, ale nejen to. Je to svět, který vás naplno pohltí a nepustí.

 

Jihomoravský kraj

Svět kostiček SEVA

Návštěvníci Jihomoravského muzea ve Znojmě se mohou do 17. března těšit na světově unikátní expozici z české stavebnice SEVA. Uvidíte zvířata v životní velikosti, společenské hry, modely vozidel a další zajímavé stavby. Velkým lákadlem je např. detailně propracovaný model ulice, se silnicí, zahradami, budovami a vozidly či budova hasičárny s detailně propracovanými interiéry i exteriéry.

 

Dětský muzikál Ferda Mravenec

Vydejte se do hodonínského Domu kultury na dětský muzikál Ferda Mravenec. Kdo by neznal toho šviháka s puntíkovaným motýlkem pod krkem a nezapomenutelným humorem.

 

Zlínský kraj

Rodinné závody v přesnosti hodu na koš

V zábavním centru Galaxie Zlín se můžete v sobotu zapojit do rodinného, sportovního odpoledne. Závodit se bude v hodu na koš a odměna čeká na všechny zúčastněné. Vítěz získává rodinnou vstupenku do GALAXIE. 

 

Sokolské šibřinky

V neděli se v Sokolském domě v Kroměříži konají Sokolské šibřinky. S dětmi se můžete těšit na karneval plný hudby, tance, her a překvapení.

 

Moravskoslezský kraj

Ostravský sraz s Youtubery

Tuto sobotu se v Ostravě před OC Forum Nová Karolina bude konat už třetí ročník tradičního srazu s YouTubery. Tento rok se osobně setkáte s Ondrou Vlčkem, Nevídaným Kořenem a snad také Attackem. Přijďte se třeba jen podívat, popovídat si, vyfotit se anebo si nechat podepsat jakoukoli věc.

 

Odpoledne s legem

Sobotní odpoledne v Karviné bude plná lega. Nenechte si ujít v kině Centrum premiéru animované komedie Lego příběh 2 s doprovodným programem pro děti a všechny příznivce nejslavnější stavebnice na světě. V zábavném předprogramu se můžete těšit na tematické hry, soutěže, stavění a plackování. Součástí akce je také charitativní DUPLO SBÍRKA, takže pokud máte doma kostky stavebnice Lego Duplo, se kterými si už nehrajete, přineste je do kina a věnujte je dětem z Azylového domu v Karviné.

 

Olomoucký kraj

Čokoládový den v Galerii Přerov

Prohlédněte si nejúžasnější výtvory z čokolády na Čokoládovém dni v Galerii Přerov a pořiďte originální valentýnský dárek. Čeká vás cukrářská show, soutěž ve zdobení dortů, losování o sladké ceny a také dílničky pro děti i dospělé, během kterých si vyrobíte čokoládový dárek dle vlastní fantazie.

 

Dětský maškarní karneval

Oblékněte kostýmy a přijďte s námi v neděli oslavit 20. výročí fungování rodinného centra Sluníčko v Přerově! Akce se koná v Divadelním klubu Véčko, programem bude provázet známý Šašek Viky se svou show. Součástí bude také tvoření s mamutíkem Čendou. Na každého účastníka v masce čeká taška s překvapením, nebude chybět ani tombola o krásné ceny.

 

Pokud vás zrovna z tohoto nic nezaujalo, pak spoustu dalších tipů kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com.

 

 


6. 2. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře