Přemýšlíte, jak zabavit vaše děti o víkendu? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Přemýšlíte, jak zabavit vaše děti o víkendu?

Zima je v plném proudu, sněhu na horách dostatek, ale kdybyste i přesto nevěděli kam s dětmi vyrazit o víkendu... pak pro vás máme naše nejzajímavější tipy. A jako vždy jsou z celé České republiky.

 

Praha a Střední Čechy

Až na dřeň - rodinná fantasy pro děti od 8 let

K životu potřebujeme ty druhé. Tobiáš měří sotva půl druhého milimetru, což na jeho věk není nic moc. Ale i přes to jde proti němu celý svět. Tedy téměř celý. Dokáže Tobiáš zjistit, kdo ve skutečnosti je? Zachránit sebe? Své rodiče? A především, uvidí ještě někdy Elíšu? Představení Až na dřeň vás zve do mikrosvěta jednoho Stromu. Malý vesmír je také vesmír, vesmír se vším všudy. Vezměte své děti na představení do Divadla X10 v prostoru DUP39 a čekejte skvělou zábavu i pro dospělé. Hraje se od 10 a 15 hodin.

 

Poslední trik Georgese Méliése - Divadlo pro děti

Inscenace Divadla Drak je inspirována pozoruhodným životním příběhem a dílem průkopníka kinematografie George Méliése. Zavede diváky do lákavého prostředí kouzelníků, triků a magie. Kouzelnické triky, které Meliés dokázal jako první neuvěřitelně nápaditým způsobem využít ve filmovém médiu, si dodnes zachovávají svou výtvarnou poezii. A především mají mnoho pokračovatelů.

 

Zimní motoráček z Noutonic do Slaného

Vlak Cyklohráček, oblíbená dětská herna na kolejích, vás odveze na výlet zase až v březnu. To ale není důvod odkládat víkendovou návštěvu zříceniny hradu Okoř, Budče nebo města Slaný. Stačí využít motoráčky, které jezdí místo Cyklohráčku přes zimu z Hostivice do Noutonic a Slaného každý víkend.

 

Rákosníček a hvězdy v Divadle v Počernicích

Ve chvíli, kdy na rybník Brčálník padá tma tmoucí a na hladině se zatřpytí první hvězdy, vydává se veselý, neposedný skřítek Rákosníček na své nebeské dobrodružství... Pokud se chystáte s dětmi do divadla, zkuste třeba představení Rákosníček a hvězdy, tentokráte v Divadle v Horních Počernicích.

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Kurz Mermaidingu

Pokud se vaše děti touží stát mořskou pannou, máte jedinečnou možnost je přihlásit na kurz mermaidingu. Kurz začíná již tuto sobotu v Centrum Babylon v Liberci. Děti se naučí plavat s monoploutví, správné techniky dýchání, různé variace stylů plavání a užijí si spoustu zábavy.

 

Vyhlídkové lety horkovzdušným balónem

Létání v jakékoliv formě je bezpochyby jeden z nejsilnějších zážitků, které člověk může prožít. Horkovzdušný balón byl prvním "strojem", který byl schopen vznést se s posádkou volně do výšky a tím odstartoval éru létání člověka. Proto je let balonem v dnešní době považován za návrat k historickým kořenům letectví a i vy si nyní můžete tento neobyčejný zážitek vyzkoušet na vlastní kůži. Domluvte si let v okolí Českého Ráje, Liberecka či Lužických hor a vzneste se s rodinou do oblak.

 

Jungle Arena

Pokud zavítáte o víkendu do Mostu, určitě s dětmi navštivte Jungle arénu, jedno z největších rodinných center Ústeckého kraje. Na děti všech věkových kategorií tu čeká nepřeberné množství atrakcí a možností. Zařádit si mohou na horolezecké stěně, bobové dráze, dopravním hřišti, houpačkách nebo na fotbalovém hřišti. Arena je také vybavena kavárnou či místností pro oslavu narozenin.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Labyrint divadla Drak - muzeum loutek

Určitě si se svými dětmi nenechte ujít unikátní loutkářský labyrint s výstavou loutek, interaktivním prostorem pro dětskou tvorbu a studiovou scénou. Muzeum loutek se nachází v těsném sousedství Divadla DRAK a je koncipováno jako labyrint, který je provázán s expozicí loutek. Zde se nudit určitě nebudete.

 

Půvab dřevěné hračky

Výstava dřevěných hraček a dalších drobných užitkových předmětů, jejichž výroba je spjata s městem Ústí nad Orlicí a okolím.

 

Muzeum a světnička Járy Cimrmana

Muzeum je umístěno ve sklepních prostorách zámku a bylo slavnostně otevřeno v roce 2010 za účasti členů Divadla Járy Cimrmana. Seznamuje s vynálezy, cestovatelskou a výtvarnou činností tohoto velikána. K vidění je i Mistrova světnička dovezená z Vídně. Část expozice je věnována činnosti Divadla J. C. Cimrman má ve městě svůj pomník, který se nachází na malé zámecké terase a poblíž náměstí je ulička nesoucí jeho jméno. 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Výtvarný ateliér „Zima“

Akce pro všechny co mají rádi tvoření, modelování, vyrábění, lepení a trhání. Zveme všechny zájemce, kteří si chtějí užít bezva sobotní dopoledne v DDM Sova Cheb. Budeme tvořit a vyrábět. Děti si mohou vyzkoušet netradiční techniky a odnesou si domů mnoho výrobků.

 

Hroznatův běh Zima 2019

Pojďte si v novém roce trochu protáhnout tělo pod Krušné hory. Zimní Hroznatův běh má délku 10 či 15 kilometrů, pro děti od 9 let je pak připravena kratší varianta. A vy ostatní přijďte do Hroznětína alespoň povzbudit malé i velké sportovce.

 

Pohádka o třech námořnících

Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Avšak díky nešťastným shodám okolností, kapitán ztrácí muže za mužem, z celé posádky už zbývá jen lodní kuchařka Marmeládka a on sám….. A jak to vše dopadne?

 

Výstava Krása brdských polodrahokamů

Ještě poslední týden můžete navštívit Výstavu Krása brdských polodrahokamů v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech. Spatřit zde můžete krásu železitých křemenů a achátů, významných svědků geologických procesů ve starších prvohorách v této oblasti. A je se na co dívat  - vynikají totiž velkou barevností spojenou se zajímavými ornamenty, které odrážejí chemismus a strukturu těchto kamenů.  

 

Jižní Čechy

Nenuďme se doma: Rok ptactva

Vyrazte na procházku, přednášku a dílnu pro šikovné dětské ruce v jednom! Sněhová pokrývka znesnadňuje ptáčkům přístup k potravě, a proto se naučíte vyrobit jim krmítko z přírodních materiálů. Seznámíte se s ptačími druhy, kteří přilétají na vaše krmítka a dozvíte se čím je přikrmovat, abyste jim neuškodili.

 

Vyrobte si vlastní svíčku nebo voskovky

Vezměte děti do Svíčkárny Rodas v Písku. Můžete si zde vlastnoručně ozdobit svíčky, vykrojit a odlévat glycerinová mýdla, nasypat koupelové soli či odlévat voskové pastelky dle svých představ a fantazie. V dílně je k dispozici kromě zdobení svíček také výroba voskových pastelek. Ty jsou vyrobeny ze včelího vosku, potravinářských barev a olivového oleje, tudíž jsou netoxické a vhodné i pro malé děti. Vstup je zdarma, platí se pouze to, co si budete chtít vyrobit ve výrobní dílně.

 

Vysočina

Karneval v Jihlavě

Karnevalová sezóna začíná. Na jeden takový se můžete v neděli těšit i v Jihlavě. V prostorách DDM se koná odpoledne plné zábavy. Na děti čeká zábavný program s karnevalovým divadlem Ježek, soutěže, tancování, odměny pro děti v masce a dětská tombola.

 

Expozice Zlaté české ručičky

V pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit se můžete podívat i na expozici Zlaté české ručičky. Naleznete zde světově ojedinělou kolekci více než 90 unikátů ze zápalek a zápalkových hlaviček, která je nejrozsáhlejší svého druhu na světě. Součástí expozice je volně přístupná zahrada, kde na vás čeká třeba obří mamut z proutí nebo obří trychtýř a spousta dalších exponátů.

 

Jihomoravský kraj

Umění loutky

Zimní výstavy na brněnském hradě Špilberk už tradičně patří dětem. Ta letošní představuje sbírku překrásných historických loutek Marie a Pavla Jiráskových z Brna. Uvidíte loutky veselé i strašidelné, od kašpárků až po Spejbla s Hurvínkem. Rozsáhlá sbírka zahrnuje loutky od loutek potulných marionetářů přes loutky inspirované tvorbou Mikoláše Alše až po moderní loutky první republiky. Součástí výstavy je i dílna, kde si můžete vyrobit vlastní loutku či si zahrát loutkové divadlo.

 

Historické hračky

Na zámku v Miroslavi právě probíhá výstava Historické hračky. Určitě každý zde najde tu svoji oblíbenou, na které může svým dětem ukázat s čím si hrála minulá generace. Naleznete zde hračky od roku 1880 až po 1. polovinu 20. století. Přijďte se podívat, jak se změnila hračka za poslední roky.

 

Zlínský kraj

Hračky moje nejmilejší, aneb jak jsme si hráli

Ve Valašském Muzeu v přírodě, v Rožnově pod Radhoštěm, máte možnost až do června shlédnout výstavu s názvem Hračky moje nejmilejší, aneb jak jsem si hráli. Výstava představuje již okolo 700 kusů různorodých hraček a dalších herních předmětů. Při prohlídce se tak alespoň na chvíli můžete přenést do svého dětství a třeba zde objevíte právě tu svou, hračku nejmilejší…

 

Karneval s Lollipopz

V neděli si s dětmi můžete užít zábavné odpoledne se skupinou Lollipopz. V Hulíně se koná karneval, na kterém na děti čeká spousta zábavy, tance, her a soutěží. Součástí akce bude i autogramiáda Lollipopz.

 

Moravskoslezský kraj

Karneval na ledě s klaunem Hopsalínem

Karneval na ledě s klaunem Hopsalínem, který se koná  v neděli na kluzišti za úřadem v Ostravě Hrabové. Čeká Vás ledový program na kluzišti plný soutěží, her a oblíbených písniček.

 

Dobrodružná cesta k planetám

Nenechte si v neděli odpoledne ujít dobrodružnou výpravu plnou vzrušení a nových objevů v Planetáriu v Ostravě. Planety Sluneční soustavy budou nabízet pozemšťanům spoustu vzrušujících zážitků. Horolezci na Marsu budou zdolávat strmé svahy údolí Valles Marineris a největší sopky Olympus Mons. Výzkumníci Saturnu budou prohledávat balvany v jeho prstencích, zkoumat metanová moře na Titanu a doletí až do mrazivého království trpasličí planety Pluto.

 

Olomoucký kraj

Pirátský dětský karneval

V neděli se koná Pirátský dětský karneval, na kterém maska piráta není podmínkou. Programem bude provázet Ivo Opletal a chybět nebudou originální soutěže, stylové písničky, akční program a pirátská diskotéka. Během odpoledne můžete vidět i vystoupení taneční skupiny Kaster. U vchodu na vás budou čekat opičky Fifi a Ola.

 

Malí a příběhy

V neděli v Divadle na cucky v Olomouci je pro vás a vaše děti připravená oblíbená Dílna pro děti, kde se seznámí s uměním vyprávět příběhy (storytellingem). Hravými metodami se děti promění ve vypravěče, který dokáže diváky vtáhnout do světa minulých i budoucích časů, smyšlených i reálných prostředí, hrdinů, kterými se stanou předměty, které nás denně obklopují.

 

Více zajímavých tipů pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

 


9. 1. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře