Před námi je horký víkend a dávka nejzajímavějších tipů kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Před námi je horký víkend a dávka nejzajímavějších tipů kam s dětmi

Čeká nás parádně horký víkend, ale pokud ho zrovna nechcete strávit někde u vody, máme pro vás spoustu zajímavých tipů, kam se s dětmi vydat. Můžete se zchladit v prostorách hradů a zámků či v pohádkovém lese nebo třeba v technickém muzeu. Tak vybírejte a nezapomeňte na tatínky, v sobotu totiž slaví svůj svátek – Den otců.

 

Praha a Střední Čechy

Berounské hradby

Tradiční letní akce pořádaná na třech místech v Berouně současně, přinese například divadla pro děti a rodiče v šapitó v Hradební ulici nebo přehlídku místních umělců a řemeslníků Berounská promenáda na Náměstí Joachima Barranda. Tatínky jistě potěší Pivní slavnosti s přehlídkou malých pivovarů, a celou rodinu pak hudební vystoupení a trh na Husově náměstí,.

 

Pohádkový hrad Točník

Na krásném středočeském hradě Točníku se bude i letos konat akce Pohádkový hrad. 14 ročník oblíbené akce opět slibuje pestrý program pro celou rodinu. Těšit se můžete například na divadelní, kouzelnické či šermířské vystoupení. Dále také řemeslné stánky a kejklíře. Děti jistě potěší jízda na ponících a soutěžní stanoviště. Budou mít samozřejmě příležitost potkat se i se spoustou pohádkových bytostí.

 

Svatojánský bál princezen a rytířů na Chvalském zámku

Letos se již poosmé otevře brána Chvalského zámku všem princeznám i rytířům. Konat se tu totiž bude Svatojánský bál na nádvoří zámku, na kterém se královsky baví celá dvorní družina! Budete tančit a soutěžit na krytém zámeckém nádvoří. Setkáte se s princeznami i rytíři – Šípkovou Růženkou, Popelkou, Zlatovláskou i Koloběžkou I., vílami, královnou i rytíři. K tanci budou hrát nejkrásnější písničky z českých filmových pohádek. Proběhne i rytířské klání a volba nejkrásnější princezny a rytíře bálu. 

 

Historické slavnosti mračení v Jílovém u Prahy

10. ročník historických slavností Mračení, aneb za dva zlaté z Jílového proběhne ve venkovních prostorách Regionálního muzea v Jílovém u Prahy. Jde o festival baroka a steampunku. Čeká vás skutečně bohatý program za doprovodu živé hudby, divadla, módní přehlídky a ukázek různých řemesel. Nebude chybět ani bitva, vojenský tábor, tržiště a dobová kuchyně.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Den otevřených dveří s lázeňskými prameny

Chcete si prohlédnout budovu stáčírny Bílinské kyselky a Zaječické hořké? Ochutnat limonády připravené právě z Bílinské kyselky, zažít živou knihovnu nebo se zkusit udržet se na rodeo láhvi? Navštivte v sobotu stáčírnu léčivých pramenů na Bílinské kyselce. Pro děti jsou přichystané různé hry a aktivity.

 

Seminář o autismu

Tato akce je určena především pro rodiče, kteří se chtějí dozvědět něco o autismu, tedy o posuše autistického spektra (PAS), chtějí poznat druhy a příčiny vzniku tohoto onemocnění, diagnostiku, projevy a symptomatika a mnoho dalšího. 

 

Krajské slavnosti

V pátek budou v budově Krajského úřadu Libereckého kraje otevřeny všechny sály a kanceláře členů rady, budou připraveny aktivity pro přiblížení práce jednotlivých odborů i otevřena vyhlídka v 17. patře. Venkovní program se bude odehrávat před Evropským domem. Na podiu se vystřídají regionální uskupení, kapely, taneční soubory apod. Chybět nebude regionální občerstvení a tržnice se sortimentem Mistrů tradiční rukodělné výroby Libereckého kraje.

 

Slavnosti řeky Nisy

Poselstvo skautů a vodáků s vílou Nisou letos už po dvacáté poputuje od města k městu, aby ukázalo, že naše řeka už není průmyslovou stokou, ale opět důležitým prvkem krajiny i měst. Poselství letos poputuje od pramene Nisy, tedy z obce Nová Ves u Jablonce nad Nisou, až k soutoku s Odrou, aby postupně českým, německým i polským obcím předalo své pozdravy a přijalo od nich stuhu na znak vzájemného spojení.

Víla NISA je symbolickou patronkou řeky a na svých zastaveních děkuje zástupcům obce za celoroční péči o řeku. Po předání svého poselství vždy převezme stuhu každé obce a putuje dál. Každé zastavení poselství a víly Nisy je zpestřeno doprovodným programem.

 

Pardubický kraj

Fresh festival Pardubice

Ve znamení nových gastronomických zážitků, pestřejšího programu i lepšího zázemí pro návštěvníky, takový bude Beko Fresh festival, který zavítá třetí červnový víkend do východních Čech a představí to nejlepší ze současné gastronomie. Tradiční místo konání, Dostihové závodiště Pardubice, se stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Díky celé řadě osobností spojených s jídlem nejvyšší kvality se můžete těšit na spoustu nových receptů a další gastronomické zážitky s neopakovatelnou atmosférou. Program budou tradičně provázet oblíbená kuchařská show v čele se Zdeňkem Pohlreichem a kulinářské workshopy s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří zábavnou formou spolupracují s diváky přímo z pódia. Na festivalu se Vám představí TOP restaurace z okolí Pardubic, které vynikají moderní a nevšední přípravou jak české, mezinárodní, zážitkové a v neposlední řadě stále více žádané extrémní gastronomie. Pro děti je připravena dětská zóna se zajímavými aktivitami a pořadatelé mysleli i na zázemí pro miminka a maminky.

 

Historie v pohybu

Jeden den v roce, při akci zvané Historie v pohybu, opouštějí vybrané stroje ze sbírek stabilních motorů, motocyklů a stavební a zemědělské techniky Průmyslového muzea Mladějov svá místa v expozicích, aby se všem návštěvníkům předvedly v provozu a dokázaly, že se poctivá práce při konstrukcích starých strojů vyplatila. Tak využijte jedinečné příležitosti a přijeďte se na ně podívat! 

 

Královéhradecký kraj

Dny živé archeologie – Římané na okraji Impéria v Archeoparku Všestary

I když známku z dějepisu si vaše dítka už asi zlepšit nestihnou, dozvědět se něco z dějin zábavnou formou nemůže nikdy škodit. V Archeoparku ve Všestarech si na tuto sobotu připravili program na téma života římských legií. Budete mít možnost nahlédnout do legionářského tábora, vyzkoušet si výzbroj a výstroj, ale třeba i římský oděv, nebo si vyzkoušet, jak se pečovalo o zevnějšek před mnoha staletími. Zatímco děti si mohou vyrobit mozaikovou dlaždici, vy určitě oceníte ochutnávku římského vína a pečiva. 

 

Aeronautica - Létající stroje Leonarda da Vinciho

Celé léto máte možnost zpestřit si návštěvu zámku v Novém Městě nad Metují výstavou Aeronautica. Tvorba Leonarda da Vinciho je fascinující i po několika stoletích a dětem se budou předchůdci dnešních rogal, vrtulníků, padáků a dalších létajících strojů sestrojených podle plánů z tajných da Vinciho deníků určitě líbit. Všechny exponáty jsou pohyblivé, takže si ji můžete nejen prohlédnout, ale také rozhýbat svou vlastní silou. 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Zámecké slavnosti na zámku Kynžvart

V sobotu ožije zámecké nádvoří Kynžvartu na celý den stánky, hudbou, vystoupeními i workshopy. Přijďte nasát atmosféru historických jarmarků, kde nechybí tance, divadlo ani hudba. V kapli svatého Antonína z Padovy je v tento den také sloužena poutní mše. Děti se mohou těšit na projížďky na koních pro děti, na divadelní  pohádky (O neposlušném kůzlátku, Červená Karkulka) nebo na speciální dětské prohlídky s pohádkovou bytostí.

 

Chebské dvorky 2019

Historické jádro města Chebu se stane centrem setkání umělců a příznivců umění z Čech i ze zahraničí. Na zdech, plotech i zábradlích, ve vzduchu a na zemi se ocitnou fotografie, malby, grafické práce, kresby, prostorové instalace, plastiky i sochy. Představíme výtvarné a fotografické projekty, obrazy a fotografie profesionálů i nadaných amatérů, divadelní představení, filmové projekce či koncerty, prezentace nezávislých designerů a módních návrhářů, pro malé i velké příznivce výtvarného umění budou připraveny tvůrčí dílny, kde si vyzkoušíte svůj um či zručnost.

 

Den Ždírecké ZOO

Už jste zažili zoo, ve která byste si mohli pohladit všechna zvířata? Pokud ne, tak jedna taková zoo se nachází kousek od Plzně, konkrétně ve Ždírci u Blovic. A nebojte, zvířata Vám neublíží, jsou totiž ze dřeva a kovu. Procházka přírodou, zábava pro děti, poznání a klid. Děti si mohou vyzkoušet, jak daleko doskočí blecha nebo žába a také mají možnost hmatem poznávat zvířata, která se ukrývají v kůlu. 

 

III. TGS Parostrojní Festival

V sobotu si bude moci užít i III. TGS Parostrojní Festival, který byl přeložen z května kvůli nepřízni počasí. Přenesete se do dob, kdy dámy nosily krásné klobouky, pánové šavli a kolem se proháněli báječní muži na parních strojích. Během festivalu se můžete seznámit s vývojem strojů od těch poháněných párou až po současné. Uvidíte přes 120 exponátů: parní stroje, expozici nákladních a osobních historických i současných vozidel, motocyklů, historických i nejmodernějších traktorů, expozici stabilních motorů, historické bicykly, vojenskou techniku. Pro děti je připravena festivalová hra inspirovaná knihami Julese Verna se stanovištěmi s rozličnými úkoly po celém areálu.

 

Jižní Čechy

Mirotické setkání loutek a hudby

Tradiční festival letos mění termín! Pohádkový ostrov v jihočeských Miroticích letos ožije již 14. a 15. června! Fanoušci divadla, hudby a všemožných uměleckých a sportovních aktivit si opět přijdou na své. V šapitó se vystřídá 10 divadelních souborů a na venkovních scénách postupně zahraje 7 hudebních skupin. Chybět nebude ani baletní představení. Doprovodný program zahrnuje mimo jiné osvěžující vodní fontánu, výtvarné a umělecké dílny, výrobu fotoplacek, řezbářskou a loutkařskou dílnu, didgeridoo workshop a také stanování "na divoko" nebo plavbu na lodičkách.

 

Truck Show – Lužnice

Jihočeská Lužnice opět ožije díky ojedinělé akci, která je jednou z nejstarších show svého druhu. Letos již po dvaadvacáté! Program začíná v pátek ve večerních hodinách, jeho hlavní část vhodná pro rodiny s dětmi pak začíná v sobotu 15. června tradiční spanilou jízdou Třeboňskem, a poté následuje bohatý program v areálu kempu Lužnice. Těšit se můžete mimo jiné na prohlídky kamionů, odtahové i další techniky, historické či vojenské, stánky vystavovatelů a soutěže.

 

Vysočina

Dětský den a letecká show v Chotěboři

V neděli se v Chotěboři koná dětský den spojený s leteckou show. S dětmi se tak můžete těšit na den plný zábavy. Čekají vás exhibice a ukázky Gripenů, vrtulníků a dalších letounů. Těšte se na dech beroucí akrobacii, obří model letadla či seskok parašutistů. V rámci dětského dne na děti čeká divadlo, skupina Maxim Turbulenc, simulátor letového přetížení pro děti, kolotoče a atrakce, skákací hrady i malování na obličej.  

 

Dětský westernový den

Westernové městečko Stonetown v Herálci vás zve na dětský westernový den. Ve strhujícím programu uvidíte napínavý příběh z Divokého západu v akční hře "Zatracená mapa" či westernové a traperské dovednosti. Pro nejmenší jsou připraveny krátké zábavné hry. Mimo hlavní program bude také možné si vyzkoušet westernové dovednosti na řadě atrakcí.

 

Jihomoravský kraj

Dětský den s Technickým muzeem aneb aby první pomoc nebyla poslední

Během dětského dne si budete moci s dětmi připomenout důležité vynálezy ve zdravotnictví, seznámit  se se slavnými osobnostmi z oboru, naučíte se poskytovat první pomoc a volat záchranné složky. Také si procvičíte znalosti anatomie, nahlédnete do lékárny, a mnoho dalšího. 

 

Znojmo v pohybu

Festival Znojmo v pohybu je sportovně-zábavní akce, kterou si užijí všechny věkové kategorie. Hlavním bodem programu je modifikovaný orientační běh, na kterém vás čeká překonávání záludných překážek.  Můžete tak prokázat nejen své dovednosti a znalosti, ale i schopnost spolupracovat jako tým. Festivalová část nabídne vystoupení oblíbených hudebních interpretů, možnost vyzkoušet si jednotlivé sporty a prožít super fesťákový den s celou rodinou. 

 

Zlínský kraj

Tátafest Zlín

Stejně jako je Den matek a dětí, tak i tátové si zaslouží svůj den. Při této příležitosti se koná v několika městech České republiky Tátafest. Ve Zlíně tato slavnost ožije v sobotu na Zlínském zámku, a tak si s rodinou budete moci užít den plný zábavy. Nebude chybět ani soutěž Táta roku 2019, malování na obličej, divadlo pro děti, SLACKSHOW s workshopy, ukázka RC aut a spousta dalších aktivit, které propojují celé generace.

 

Zahradní slavnost v Hostětíně

Přijďte se v sobotu podívat do Centra Veronica Hostětín. Koná se tu velká oslava přírodního zahradničení spojená s exkurzí a hrami pro děti. Přijďte zažít příjemné odpoledne v přírodní zahradě, prohlédnout si interaktivní zážitkové prvky (nejen) pro děti, dozvědět se něco nového nebo jen tak posedět pod stromy. K poslechu vám bude hrát kapela nevidomých hudebníků, kávu si můžete dát v kavárně po tmě a zahradu si můžete prohlédnout i poslepu. Pro děti je navíc připravena žížalí stezka, stloukání ptačích budek, výroba škvořích domečků a děti si mohou i zařádit v potůčku.

 

Moravskoslezský kraj

Street Game Festival Opava

V Opavě v sobotu proběhne jedinečný festival sportu, hudby i zábavy nazvaný Street Game Festival Opava. Pod širým nebem se utkají profíci i amatéři ve sportovních turnajích, připravena bude zábavná zóna se sportem a kulturními zážitky, nebudou chybět ani workshopy. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet tolik sportů, kolik jen dokážou, od známých až k takovým, o kterých třeba ještě ani neslyšeli. Festival je určen všem, kteří mají rádi zábavu a hlavně nové zážitky. 

 

Pohádkový les 2019

Den otců můžete oslavit v lesoparku v Třinci tradiční akcí Pohádkový les 2019. Připraveno bude 8 pohádkových zastavení a během procházky se děti potkají s roztodivnými postavičkami. Na děti čeká doprovodný program, např. stan plný nejnovějších technologických novinek pro malé i velké, prodej hraček, drobného občerstvení, lanové centrum a mnoho dalšího. 

 

Olomoucký kraj

Tátafest

Ve Smetanových sadech v Olomouci se v neděli koná neformální happening konaný u příležitosti Dne otců. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, například Cirkus Levitare, lukostřelbu, curling, slalom na koloběžkách, jízdu na koni nebo třeba mini festival IQ Play hry.

 

Funfest

V olomoucké Korunní pevnůstce je na neděli připravena zábava pro celou rodinu, neboť zde bude probíhat rodinný festival Funfest. Program zaujme všechny věkové kategorie – nejmenší děti potěší pohádková divadelní představení, starší děti určitě ocení parkourové exhibice a některé prvky se dokonce budou moci samy naučit. Na akci vystoupí i dívčí hudební skupina Lollipopz. 

 

Další dávku zajímavých tipů kam se s dětmi vydat najdete samozřejmě na www.kamsdetmi.com.

 


12. 6. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře