Poslední zimní víkend před námi. Už víte, kam s dětmi vyrazíte? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poslední zimní víkend před námi. Už víte, kam s dětmi vyrazíte?

Poslední zimní víkend je před námi. A opět přináší spoustu akcí, kam můžete vyrazit s dětmi. Vybírejte z našich tradičních víkendových tipů a hlavně si užívejte volno s dětmi.

Den Vltavy

Co si udělat výlet lodí po Vltavě? Tradiční Den Vltavy nabídne zdarma plavby velkými i malými loděmi, nezapomenutelné vodnické hrátky nad hladinou nebo volný vstup do Muzea Karlova mostu.

Jarní den otevřených dveří v Podolské vodárně

V rámci oslav Světového dne vody se veřejnosti otevře atraktivní Muzeum pražského vodárenství. Je zde mimo jiné vystaven originál čerpacího stroje klatovské vodárny z roku 1830, vodovodní potrubí z antického období, část hradního vodovodu z doby Rudolfa II. a další exponáty.

Otevření rozhledny Obora v Zoo Praha

V pražské zoologické zahradě dostanete až do oblak. Ještě předtím, než se na konci března slavnostně otevře nová sezóna, již tuto sobotu se můžete zajít podívat na otevření rozhledny Obora. Dokáží návštěvníci dohromady zdolat Petřín, Sněžku, Ararat nebo se snad dostanou až vrchol světa – Mount Everest? Přijde si také vyběhnou "do oblak".

Jaro na vsi ve Skanzenu Přerov nad Labem

Již tradičně se Skanzen v Přerově nad Labem chystá na otevření sezóny zajímavou výstavou. Tradiční velikonoční výstava „Jaro na vsi“ představuje v celém areálu muzea v přírodě, jak v minulosti na předci prožívali období od masopustu po letnice. Každý víkend bude navíc připravený doprovodný program. Tento víkend si můžete vyzkoušet třeba práce na kolovrátku, zdobení perníčků nebo výrobu pomlázek.

Barevné Velikonoce na zámku v Kolči

V Kolči toho bude připraveno opravdu hodně. Zdobení velikonočních perníčků, malování vajíček, nebo pletení pomlázky a další zábava pro děti i dospělé. Určitě si užijete velikonoční trhy s domácími výrobky, děti se můžou těšit na  živá zvířátka.

Vítání jara s Krakonošem v Harrachově

V sobotu přijede se svou početnou družinou přivítat do Harrachova jaro sám pán hor Krakonoš. Můžete se těšit na samotného jemnostpána, ale i jeho policii, čertiska, která nenechají bez povšimnutí žádného hříšníka a mnoho dalších roztodivných bytostí. V cíli Krakonošova příjezdu čeká na všechny bohatý celoodpolední zábavný program.

Vítání jara na zámku Horní Libchava

Zámek Horní Libchava zahajuje sezónu vítáním jara. Bude na vás čekat spousta pohádkových bytostí, které si pro vás připravily den plný zábavy. Po celý den budete moci také navštívit dětskou dílnu a zahrát si jarní hry.

Oslava jara a rovnodennosti v Nasavrkách

V Keltském skanzenu se bude vítat jako a zároveň slavit jarní rovnodennost. Z oppida bude odnesena Smrt a přineseno Léto. Vyzkoušíte si tradiční barvení a zdobení vajíček a můžete i pomoc s orbou místních polí. Jaro je tady a nezbývá, než ho řádně oslavit.

Festival Blik Blik v Plzni

Pátek a sobota bude v Plzni ve znamení světla. Festival světla Blik Blík již počtvrté přinese ojedinělý zážitek přímo v ulicích města. Celkově bude na programu festivalu 16 zastavení a velká výtvarná dílna pro děti v DEPO2015.

Probouzení medvědů v Zooparku Chomutov

V Podkrušnohorském zooparku se budou probouzet medvědi ze zimního spánku. Po tři měsíce trvajícím odpočinku čeká Nera, Michala, Míšu a Noru nejen sladké probuzení. Přijďte je přivítat a těšit se na jaro, přijde i Jakub Kohák.  

Velikonoční jarmark v Litoměřicích

Prostory hradu i nádvoří v Litoměřicích budou zaplněny prodejci velikonočního zboží, malovaných kraslic, pletených košíků i květinových vazeb. A samozřejmě nebude chybět doprovodný kulturní program.

Dny mozku v Pevnosti poznání

Chcete porozumět řeči neuronů anebo zjistit, co by psaly na facebook největší mozky historie Newton nebo Einstein? Lákají vás interaktivní hry, optické klamy nebo záhadné rostliny, které dokáží ovlivnit lidské vnímání? Pokud ano, navštivte Pevnost poznání v Olomouci.

Výstava Merku v Kyjově

Fenomén stavebnice Merkur představí ve Vlastivědném muzeu Kyjov nová výstava, která prezentuje historii stavebnice Merkur a dalších českých kovových stavebnic. Nejen pro dětské návštěvníky bude také připravena kreativní dílna, kde si bude možné vybrané modely vyzkoušet nebo něco vlastního ze stavebnic postavit.

Sobotní ateliér: barevné odpoledne

Proč slavíme Velikonoce? Co to znamená, když je Černá neděle, Šedivé úterý, Zelený čtvrtek nebo Červené pondělí? Příběh o Kristově ukřižování a zmrtvýchvstání patří mezi hlavní náměty středověkého umění a v expozici Moravské galerie v Brně jej nalezneme na obrazech Mistra Rajhradského oltáře. Potom vyrobíte něco velikonočního.

Jarní sázení s dětmi v Úvalnu

Každý malý zahradník dostane jarní kytičku, kterou si s námi zasadí do barevného květináčku, a kterou si pak odnese domů a budou se sestavovat a aranžovat truhlíky.

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com. Užijte si poslední pár astronomicky zimních dní. 

14. 3. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře