Poslední únorový víkend a naše tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poslední únorový víkend a naše tipy kam s dětmi

Před námi je poslední únorový víkend a i na něj máme pro vás přichystány nejzajímavější tipy, kam zajít s dětmi. Vybere si jistě každý, čekají vás totiž karnevaly, masopustní veselí nebo třeba pohádky.

 

Praha a Střední Čechy

Masopust v Hornickém skanzenu Mayrau

Masopust na Mayrovce se všemi tradicemi! Na co se můžete těšit? Setkání průvodů z okolních obcí, udělení masopustních práv - korunovace královny masopustu, vystoupení Krušnohorské dudácké muziky, masopustní taškařice nebi vystoupení flašinetáře Honzy z Ostrova.   

 

Princezna ze mlejna

Divadelní zpracování oblíbené filmové pohádky Zdeňka Trošky Princezna ze mlejna ožívá na divadelních prknech! Kdo by neznal příběh o krásné mlynářské dcerce, do které se kromě švarného Jindry a bohatého knížepána, zamiluje také čert a vodník?  

 

Po stopách Pražských pověstí ve Žlutých Lázních

Nově otevřená areálová hra ve Žlutých lázních, která se jmenuje "Po stopách pražských pověstí" slibuje zábavnou a vzdělávací společenskou hru v přírodním areálu. Přijďte si prožít dobrodružnou dvouhodinovou cestu pražskou historií, jejími příběhy a pověstmi a seznámit se s postavami legend i pohádek staré Prahy. Velká mapa a indicie v krásném přírodním areálu Žlutých lázní vám budou dobrými průvodci a společníky.

 

Včelí medvídci zpívají

Bráškové Brumda s Čmeldou se probudí po dlouhém zimním spánku a hned se mají do zpěvu, a tak zpívají a zpívají! Když poprvé spatří diváky v publiku, snaží se zjistit, co je to za podivný druh hmyzu. Kromě Roháčka, Kvapníka, Čmelinky a loupežníka Čmelobuba, se v našem příběhu objeví také neviditelný brouk Bubeníček a neviditelná čmeláčí tanečnice Medovinka.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Karneval na ledě

Tak jako každý, i letos pořádá obec Povrly karneval na ledě. Přijďte s dětmi v neděli na zimní stadion Povrly a nezapomeňte na masky a brusle!  Každá maska dostane malou pozornost a ty nejhezčí maska budou vyhodnoceny a odměněny.

 

Masopust Zubrnice

Tradiční masopustní zábava se chystá v sobotu v Zubrnicích. Sraz masek bude u domu z Loubí, poté starosta obce propůjčí obec maskám, které se zaváží vrátit obec po průvodu v dobrém stavu. Zábava tento den zaručena. Těšit se můžete také na výstavu o masopustu, tradiční pečení s Aničkou a výrobu masek.

 

Karneval pro děti

Nedělní odpoledne bude patřit v České Lípě jak jinak než dětem. Dům dětí a mládeže Libertin si pro děti přichystal karnevalovou diskotéku plnou písníček a soutěží.

 

Liberecký masopust

V neděli se v Liberci na náměstí Dr. E. Beneše koná první ročník libereckého masopustu. Zapojte se do průvodu masek nebo se přiďte jen tak pobavit u dobré muziky, dobrého jídla a pití, okusit pravou krkonošskou zabíjačku nebo prohlédnout bohatý masopustní trh.

 

Pardubický kraj

Hudební představení pro nejmenší

Nadcházející víkend bude v Pardubickém kraji bohatý na hudební vystoupení pro nejmenší. V sobotu od vystoupí v Chrudimi Štístko a Poupěnka se svým pořadem k prvnímu DVD filmu Jedeme na výlet. Také v sobotu, ale v Lanškrouně Míša Růžičková bude zpívat pro nejmenší. A v Litomyšli Míšu Růžičkovou potkáte v neděli. Můžete si s ní zatančit a zazpívat její největší dětské hity. Pokud vaše děti rády zpívají a tančí, můžete si tento víkend opravdu vybírat.

 

Dětský karneval ve Svitavách

Multifunkční centrum Fabrika ve Svitavách ožije v neděli tradičním karnevalem, který pořádá Mateřské centrum Krůček. Děti si mohou zařádit v rytmu karnevalové diskotéky, zapojit si do společných soutěží nebo si vyzkoušet zábavná stanoviště. Karnevalová sezóna se nám blíží ke konci, tak ještě provětrejte masky.

 

Královéhradecký kraj

Nedělní ateliér v Labyrintu Divadla Drak: Masky a maškary

Vaše děti ještě nemají svou karnevalovou masku, nebo mají, ale nejsou s ní spokojeni? Vezměte je na nedělní ateliér do Labyrintu Divadla Drak v Hradci Králové, tentokrát na téma Masky a maškary. Děti se nejen dozví více o tradicích spojených s masopustem, ale také budou mít možnost si vyrobit masku vlastní.

 

V sobotu za kulturou v Královéhradeckém kraji

V Hradci Králové můžete vzít v sobotu starší děti do Klicperova divadla na představení Čtyřlístek. Spolu s nimi můžete fandit legendárnímu Myšpulínovi, Bobíkovi, Pinďovi a Fifince v jejich zbrusu novém dobrodružství s detektivní zápletkou. Pokud to máte blíže do Chlumce nad Cidlinou, můžete s dětmi vyrazit do kina v Klicperově domě na pásmo krátkých českých filmů pro děti nazvané podle nejvýraznějšího z nich Přírodopis v cylindru. Bude to pěkná zvířecí mela.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Štístko a Poupěnka - Jedeme na výlet

Vezměte své nejmenší broučky a pojďte si s nimi užít spoustu legrace na představení dvojice Štístko a Poupěnka - v neděli dopoledne v Plzni a odpoledne v Klatovech. Společně si zazpíváte známé hity jako Stonožka ponožka, Jojojo nenene, Vlk a kůzlátka, Letí, letí, pomůžete Budulínkovi a samozřejmě budete tančit.

 

Dny otevřené expozice Karlovarské lokálky

Železniční modelářský klub při DDM Karlovy Vary vás zve na Dny otevřené expozice Karlovarské lokálky. Opět po roce čeká nejen na příznivce modelové železnice, ale i širokou veřejnost ukázka práce karlovarských modelářů. Nejen stálá expozice s modely a předměty skutečné železnice, ale především 9 kolejišť různých měřítek nabídne o víkendu v konci jarních prázdnin Karlovarského kraje zajímavou podívanou. 

 

Myší pohádka

Co je to špajska? Jak se v ní Myšta s Myšulínou zabydleli a desítky, stovky dětiček a vnoučat měli? A víte vy, co vše se myším do myších bříšek vešlo? A že tak to věru dál už nešlo? Kdo vyzraje na chytré myši, myšičky? Babička, kocour, anebo pastičky? To vše se dozvíte v Myší pohádce v plzeňské Měšťanské besedě.

 

Masopustní veselice

Že jste ještě nebyli na tradičním Masopustu? Máte šanci to dohnat. Na další nedělní trh do Tržnice DEPO zavítá Plzeňský lidový soubor MLADINA se svým průvodem i veselicí. Na trzích koupíte tematické jídlo i další produkty a na nádvoří na vás čeká také prase na rožni. Celý den budeme vyrábět spolu se Sdílené dílny Makerspace tradiční masopustní masky.

 

Jižní Čechy

Čokoládový festival v Českých Budějovicích 

Pro všechny velké i malé milovníky čokolády máme skvělou zprávu: Putovní čokoládový festival dorazí také do Českých Budějovic, kde kromě degustací, stánkového prodeje, nejrůznějších čokoládových workshopů a vaření s čokoládou nabídne zábavný program pro celou rodinu.

 

Třeboňský masopust

Masopustní průvod Třeboní letos připadá na sobotu. Přidá se k němu ještě místní loutkáři a ochotníci. Ochutnat bude možné i pravé masopustní koblihy, boží milosti nebo speciality z domácí zabijačky. Doba masopustní se na Masarykově náměstí naposledy veřejně slavila v padesátých letech minulého století. Pokus o návrat masopustu, i když importovaného, začal v roce 2012, kdy do Třeboně přijela růžičková koleda z Nových Hradů. Začíná se tradičně úderem desáté hodiny žádostí o povolení koledovat před Turistickým informačním centrem.

 

Vysočina

Žďárský masopust

V sobotu, ve Žďáru nad Sázavou, se u Staré radnice koná Žďárský masopust. Buďte součástí této krásné tradice. Připravte si masku a pojďte si užít masopustní veselí.

 

Karneval v Předzámčí

Na třebíčském zámku, v Expozici Cesty Časem, se v sobotu koná dětský karneval. Děti se mohou těšit na dětskou diskotéku, soutěže, výrobu masek, fotokoutek či malování na obličej.

 

Jihomoravský kraj

Princezny a hrdinové – výstava originálních pohádkových kostýmů

Letohrádek Mitrovských zve na barevnou a hravou výstavu Princezny a hrdinové. Výstava nabídne 50 legendárních kostýmů princezen, princů i padouchů z nejznámějších českých filmových pohádek. Na děti čeká Ladovské peklo s váhou hříšníků, mluvící zrcadlo a další interaktivní zábava.

 

Dětský karneval s Divadlem Koráb

Všechny velké i malé děti jsou zvány na karneval do Letovic. Na děti čeká odpoledne plné zábavy, tance, soutěžení a chybět nebude ani bublinový klaun. Těšit se můžete i na vystoupení taneční skupiny a hlavně na oblíbené divadlo Koráb.

 

Zlínský kraj

Dětský karneval

Ve vsetínském clubu Beseda se v sobotu koná dětský karneval. Odpolednem bude děti provázet klaun Bailo. Můžete se těšit na jeho akrobacie na žebříku, žonglování, balancování, soutěže a mnoho dalšího.

 

Výstava marionet

Až do 7.3. se v luhačovické galerii Elektra koná výstava marionet. Na výstavě jsou k vidění desítky nitkami voděných loutek, ale nejen to. Můžete si prohlédnout i loutková divadla a kulisy.

 

Moravskoslezský kraj

Karneval na ledě

V sobotu se v Bruntále na zimním stadionu můžete těšit na karneval na ledě. Pro děti jsou připraveny soutěže, volné bruslení a skotačení na hudbu. Každý účastník s maskou obdrží sladkou odměnu a nejhezčí masky budou odměněny.

 

Karneval s myškou Klárkou a veverkou Terkou

V Ostravě v kulturním domě Akord se tuto neděli koná karneval s oblíbenou dvojící myškou Klárkou a veverkou Terkou. Děti čeká odpoledne plné zábavy, soutěží a tance.

 

Olomoucký kraj

Masopustní jarmark ve Šternberku

Velký masopustní jarmark propukne v sobotu na šternberském Hlavním náměstí. Náměstí se bude hemžit maskami, k poslechu i tanci zahraje harmonikář, flašinetář a další hudební doprovod. O zábavu se postarají kejklíři a pro děti budou připraveny mimo jiné i pohádky a krásný dobový kolotoč.

 

Čert a Káča

Oblíbená pohádka Boženy Němcové - Čert a Káča, ožije na divadelních prknech v neděli v Kulturním domě ve Šternberku. Pohádka plná humoru pojednává o hloupém čertovi, který do pekla unese prostořekou vesnickou Káču.

 

Více zajímavých tipů kam o víkendu s dětmi vyrazit samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

 

 


20. 2. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře