Poslední lednový víkend je tady. Už víte, kam vyrazíte? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poslední lednový víkend je tady. Už víte, kam vyrazíte?

Je tady poslední lednový víkend. Počasí si s námi opět hraje, takže pokud nevyrážíte na hory, určitě přemýšlíte, kam s dětmi! Proto jsme pro vás opět připravili naše tradiční víkendové tipy.

 

Masopust v Toulcově dvoře

Jeden z prvních pražských masopustů se odehraje v Toulcově dvoře v Hostivaři. Letošní téma je Masopust za První republiky. Těšit se můžete na představení tradičních masek, průvod starou Hostivaří, tanec, scénky, masopustní občerstvení, ocenění zajímavých masek z řad návštěvníků. Samozřejmostí bude zpěv při harmonice nebo tradiční masopustní jarmark.

Eurokarneval v Praze

Eurokarneval a XXV. festival Guggemusik souborů se po velkém úspěchu v roce 2010 vrací opět do Prahy. Celkem dorazí téměř 1200 hudebníků, tanečníků, bláznů a šašků! Soubory se představí na vystoupeních na Náměstí Republiky a Alšově nábřeží (U Rudolfina) a dalších místech v centru Prahy. V sobotu se chystají na velkolepý průvod městem.  

„Masa pustý“ Den s techniky

Stanice Techniků zve na masa pustou žranici, kde budeme podávat jízdy na autodráze, dále si budete moct pochutnat na železničním kolejišti či na MHD panelu. Zakousnout se do práce v dřevodílně nebo do masopustní dílničky a jako desert nabídnou herničku pro nejmenší. Třešničkou na dortu pak bude divadelní šou(let) s několika efektními přílohami.

Bruslení pod střechou v Europarku

Již tradičně si můžete zabruslit zdarma, v teple pod středou v Europarku. Tentokrát bude kluzište a doprovodný program připomínat legendárního koníka My Little Pony a úspešný seriál, který o něm byl natočen, a také akční film Transformers s jeho hrdiny.

Po stopách Sněhové královny ve Smečně

Pohádkový les Po stopách Sněhové královny na motivy známé pohádky H.Ch. Andersena se odehraje v zámeckém parku. Děti pomůžou zasytit hrachem starou vránu a princi pochytat splašené koně. Dokáží čarodějnici nasbírat dost pavouků na polévku a hodné babičce rozpustit zakleté rampouchy? 

Masopust na Veselém kopci

Skanzen Veselý Kopec u Hlinska se již tradičně chystá na jednu z největších událostí roku. Můžete tady prožít tradiční slavnost – Masopust, který je od roku 2010 součástí světového kulturního dědictví UNESCO. Masopustní obchůzku na letos nepřevedou žádní herci, ale obyvatelé ze Studnice u Hlinska. Zblízka uvidíte všechny tradiční masky a v místním hospodě bude moct ochutnat tradiční masopustní dobroty.  

Dětský den ve Skiareálu Hodonín u Kunštátu

Skiareál přichystal na sobotu Dětský den na sněhu. Děti se můžou těšit na spoustu her a zábavy, malování na obličej, slevy na jízdného nebo speciality z grilu.

Zimní království Vida science centru v Brně

Všichni můžete třeba rozpoutat sněhovou bouři v obyčejné sklenici, nebo poodhalit tajemství tání ledu. Můžete také ochutnat speciální zimní zmrzlinu a seznámit se s látkou, která je studenější než sníh a doslova „mizí“ před očima! A abyste nezmrzli, tak si pomocí horkého drátku vyrobíte sněhovou vločku.  

Vesmírný karneval na Kraví hoře

Leden je obdobím plesů i karnevalů, a proto není divu, že se v sobotu odpoledne již tradičně koná karneval přímo vesmírný. Na Hvězdárně a planetáriu Brno bude připravena veselá hudba, spousta soutěží – například vesmírná chůze, pošli Slunce, vysávání černé díry, tombola s bláznivými cenami a soutěž o „nej“ masku. Možná nás navštíví i pár zajímavých – v pravdě vesmírných hostů. Kromě karnevalu můžete navštívit i některé z představení digitária.

Pískohrátky ve Vratimově

Děti čeká "Sand art", suché techniky, při nichž díky písku a představivosti člověka vznikají obrázky. Vyzkoušíte pískování, malování pískem, hraní s pískem, sypání obrázků. Pro zachování obrázku budou děti pracovat se samolepící šablonou. Postupným odlepováním jednotlivých částí a vysypáváním barevnými písky získáme hotový obrázek, který si děti odnesou domů.  Děti se mohou těžit i na zajímavé hry.

Zimní přírodou- program pro děti a jejich (pra)rodiče

Co děláme my lidé v zimě? A co se děje v přírodě? Vydáte se po stopách do zimní přírody v Horce nad Moravou a prozkoumáte, jestli je v ní živo, i když vypadá, že spí. Vyrobíte si ptačí krmítko a povíte si, kdo si na něj přilétne pochutnat.

 

Chcete raději s dětmi vyrazit třeba na výstavu? U nás na webu již najdete spoustu. I některé hrady a zámky jsou přes zimu otevřené.

 

Užijte si víkend.

24. 1. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře