Poslední lednový víkend a s ním naše tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poslední lednový víkend a s ním naše tipy kam s dětmi

Je před námi poslední lednový víkend a s ním i naše tradiční tipy kam s dětmi vyrazit o víkendu. Akcí je spoustu, tak si pojďte vybrat.

 

Praha

Svět programování scratche – Praha

Registrace na jarní pololetí kurzy programování pro děti od make IT today jsou již v plném proudu a my pro vás máme jeden skvělý tip. Zveme vás na ukázkovou hodinu Scratche, (vhodná pro 8-12 let), kde si děti interaktivním a zábavným způsobem vyzkouší, jak vlastně programování vypadá. Pokud vás to nadchlo stejně jako nás, tak přihlaste vaše dítě na ukázkovou hodinu ZDARMA?

 

Letenské prase a masopust – Praha

Národní zemědělské muzeum ve spolupráci s Galerií Scarabeus přináší dvě – letos propojené tradiční zimní akce – Letenské prase aneb zabijačka v muzeu (13. ročník) a Letenský masopust (7. ročník). Kromě tradičního masopustního programu a dobrot se můžete těšit na dětské výtvarné dílny a workshopy v muzeu, divadlo či taneční a hudební vystoupení.

 

Festival ledových soch - Praha
Festival ledových soch je největší akcí svého druhu pořádanou v České republice a na střeše nákupního centra Galerie Harfa se letos pořádá už podeváté. Letošním tématem je království čar a kouzel. Sochy budou na střeše nákupní galerie k vidění pouze o tomto víkendu.

 

Návštěvní den na modelovém kolejišti – Praha

Pokud máte rádi vlaky, nádraží a železnici, můžete se těšit, že si odsud odnesete jedinečný zážitek. Jde totiž o největší modelové kolejiště velikosti 0 v České republice. Najdete zde funkční historické modely, malosériové modely i současné modelové výrobky. Za unikátní stavbou tohoto kolejiště stojí občanské sdružení Prag0klub, jehož členové jsou fanoušci železnice, zejména železničních miniatur.

 

Středočeský kraj

Čokoládový festival – Lysá nad Labem

Všichni milovníci čokolády, zbystřete! Přijďte ochutnat fantastickou čokoládu na festival, který se koná od pátku do neděle na výstavišti v Lysé nad Labem. Kromě spousty sladkých dobrot se můžete těšit na kvízy, soutěže nebo si můžete si vyzkoušet vaření s čokoládou. Samozřejmostí bude degustace a stánkový prodej.

 

Ústecký kraj 

Hračky a hra dětí ze šlechtických rodin – Litvínov                                      

Dlouhodobá výstava historických hraček situovaná do interiéru barokního zámku Valdštejnů v Litvínově představuje unikátní hračky, s nimiž si hrály děti šlechtických rodin především v době Rakouského císařství a Rakousko-uherské monarchie, ale i první Československé republiky. Nejstarší hračky pocházejí z 18. století, z období vlády Marie Terezie a Jozefa II. Nejrůznější druhy hraček, jako jsou panenky, hry, stavebnice, postavičky na klíček, parní strojky, promítačky, vláčky a další zajímavosti, dokreslují atmosféru zámeckých pokojů.

 

Svět kostiček - Teplice

Po nedávných velmi úspěšných výstavách stavebnice LEGO zavítá do teplického zámku další herní výstava Svět kostiček, tentokrát z české stavebnice SEVA. Velkým lákadlem k návštěvě výstavy je například detailně propracovaný model ulice periferie města, se silnicí, zahradami, budovami a vozidly. Nebo dvoupohledová budova hasičárny, sestavená dle skutečné požární stanice z roku 1923. Výstava nabídne také velkou dětskou hernu o pěti herních zónách s kostičkami Seva®, BLOK®, Mosaic Maxi, Combi Car a Disco.

 

Liberecký kraj 

Večerní lyžovačka s Kubíkem – Liberec

Večerní lyžovačka s Kubíkem, to je zimní zábava na plný plyn byť při umělém osvětlení. Děti čekají dvě hodiny intenzivní výuky s profesionálními instruktory v Kubík Maxilandu, svačinka i pitný režim (i pro zmrzlé rodiče) v ceně. Nenechte si ujít jedinečnou sportovně-zábavní akci pro celou rodinu!

 

Čmelák brundibár – Železný Brod

Pokud nemáte plán na neděli, vezměte děti na pohádku! Pohádka o Čmeláku Brundibárovi bude uvedena v Městském divadle v rámci Železnobrodských divadelních her konaných při příležitosti 160. výročí DS Tyl Železný Brod.

 

Pardubický kraj 

Podzemní pochod Hůrka – Králíky

Kam na výlet v zimě při tak nestálém počasí? V podzemí vám bude jedno, jak je zrovna venku! Vydejte se na podzemní pochod Dělostřeleckou tvrzí Hůrka u Králík. Trasa není dlouhá, ale čeká na vás spousta schodů a také špatně osvětlená místa, proto svítilny a čelovky s sebou. Bude to opravdové dobrodružství a to děti milují!

 

Bradavický karneval čar a kouzel – Česká Třebová

Karneval pro všechny milovníky Harryho Pottera! Pořádá ho Dům dětí a mládeže Kamarád a vše se bude odehrávat ve velkém sále Hostince Na Horách. Takže pokud se u vás čtou knížky o partě malých čarodějů z Bradavic stále dokola a slova jako „famfrpál“, „pamatováček“ nebo „vrba mlátička“ u vás už dávno zdomácněla, pak na této akci určitě nesmíte chybět!

 

Královéhradecký kraj 

Historický závod rohaček – Malá Úpa

Historický závod rohaček je již tradiční zimní zábavou, která baví nejen soutěžící, ale také diváky. V roce 2020 se pojede poprvé jako Memoriál Josefa Tylše - otce rohaček v Krkonoších. I letos se budete moci zúčastnit historického závodu. Závod se skládá ze sjezdu na rohačkách, svozu slámy, přeříznutí polínka starou pilou, ale také z hodnocení nejhezčího historického kostýmu celého týmu. Tradiční kostýmy, krásné historické rohačky, hudba, místní krkonošské pokrmy a spousta další zábavy! Malá Úpa - VELKÁ zábava!

 

Dětské lezecké závody – Nová Paka

Jestli jste si také dali novoroční předsevzetí, že se s rodinou začnete víc hýbat, zkuste bouldering! V Nové Pace pořádají v sobotu závody pro amatérské dětské lezce, takže si mohou zasoutěžit všichni, které to na stěně baví. A zatímco budete dětem fandit, možná zjistíte, že máte chuť to zkusit také… Lezecké stěny dnes najdete v každém městě!

 

Karlovarský kraj

Dobrodružný muzikál Sněhová královna - Karlovy Vary

Karlovarské městské divadlo uvádí dobrodružný muzikál pro celou rodinu - muzikál na motivy klasického pohádkového příběhu o chlapci Kajovi a dívce Gerdě, která se svého kamaráda pokusí zachránit z moci Sněhové královny a střepů kouzelného zrcadla, jež mu vnikly do srdce a do očí. Strastiplné putování přes zahradu věčného léta i loupežnické doupě zavede Gerdu až do královnina ledového paláce...

 

Maškarní karneval pro děti - Chodov

Všechny princezny, prince, víly, berušky, kosmonauty, vodníky, skřítky i piráty, ... zveme na Maškarní karneval do Chodova. Čeká na vás karnevalové řádění a tancování, hry a soutěže a určitě pěkně strávené dopoledne i s rodiči.

 

Plzeňský kraj

Zpíváme a tančíme s Míšou: Cestujeme za zvířátky - Klatovy

Míša Růžičková se svojí písničkovou show přináší zábavu pro nejmenší děti v Klatovech. V hodinovém programu si zazpívají její nejznámější dětské hity a zatančí si na nejoblíbenější písničky Sloník Toník, Hasičská, Popeláři, Tanec princezen a spoustu dalších.  A po představení se mají možnost  všechny děti se s Míšou setkat na autogramiádě, vyfotit se, nebo si nechat podepsat plakát  či tričko!

 

Ať žijí pohádky! - Hrádek u Rokycan

Štístko a Poupěnka se na vás budou těšit v Hrádku u Rokycan. V novém představení se tentokrát společně s broučky dostanou do pohádkového lesa. Pomohou tam Karkulce, aby jí nesežral vlk a také potkají Jeníčka a Mařenku na cestě k perníkové chaloupce. Naučí se hodiny s písničkou Tik ťak i kouzelná slůvka s Pyšnou princeznou. Zazní taneční hity Hejbni kostrou a Jájájá, ale nebudou chybět ani známé, osvědčené písničky.

 

Jihočeský kraj

Zimní plavby po Malši a Vltavě – České Budějovice

Dvanáctimístná loď Sv. Rozálie s průvodcem vyplouvá i o zimních víkendech. Obsazenost Vám na místě nebo telefonicky sdělí v Kavárně VLNNA, která je i nástupním místem. Přibližně 4 km/45 minut dlouhá plavba začíná naloděním u romantického slepého ramene řeky Malše. V průběhu plavby uvidíte nejstarší dochované památky – městské hradby, včetně hradebních věží a bašt. Proplujete soutokem Malše s Vltavou, pod pěti architektonicky zajímavými mosty a mezi významnými historickými budovami.

 

Třeboň v marcipánu

Třeboň v marcipánu je jedinečné spojení muzea, čokolaterie a prostoru pro tvoření z marcipánu.. Kromě expozice na Vás čeká velice příjemná čokolaterie a dílny, které jsou určené pro všechny věkové kategorie, ale nejvíce asi zaujmou děti. Můžete si v dílnách vyzkoušet práci s marcipánem a vymodelovat si svůj vlastní suvenýr. Malé děti použijí vykrajovátka, větší se mohou pustit i do 3D figurek.

 

Vysočina

Velký dětský karneval - Havlíčkův Brod

Fotokoutek - balónky - taneční vystoupení - cukrová vata - palačinky - a další ... Každá dětská maska obdrží při zakoupení vstupenky dáreček. Děti se mohou těšit na hry, soutěže, diskotéku, zkrátka velkou dávku zábavy a legrace.

 

Listování.cz – Bláznivá teta a já - Nové Město na Moravě

Listování speciálně pro děti. Nenechte si ujít ! Sára má skvělou tetu. Je sice trochu pomatená, ale rozhodně s ní není nuda. A na rozdíl od jiných dospělých poslouchá, co jí Sára říká. Mamince se ovšem nelíbí, že Sára za tetou každou středu jezdí na návštěvu. Měla by se prý chovat normálně a kamarádit se radši se stejně starými dětmi. Navíc prý teta potřebuje klid, takže by se měla odstěhovat na venkov. Sára ani teta s tím samozřejmě nesouhlasí. Jenže rodiče mají vždycky pravdu. Anebo ne? Sára s tetou musí něco podniknout. A tak se vydají na cestu do neznáma, aby zjistily, že není všechno takové, jak se na první pohled zdá.

 

Jihomoravský kraj

Brnohraní v tržnici - Brno

Brnohraní je série akcí pořádaná fanoušky deskových her pro všechny, kdo mají chuť si nějakou deskovou či karetní hru vyzkoušet. Akce se bude konat v Tržnici na Zelňáku, která je spolu s obchodem Planeta Her pořadatelem akce. V Tržnici jsme už potřetí a minulé akce byly velmi vyvedené, tak doufáme, že se to povede zase. Na místě bude spousta her k vyzkoušení a spousta hermanů, kteří vám rádi vysvětlí pravidla. Hry máme pro malé i dospělé, pro každého se prostě něco najde! K dispozici bude přes 100 různých titulů, starších her i novinek. Hlavně přijďte!

 

Kostýmové prohlídky v punkevních jeskyních - Brno

Další z (vámi tolik žádaných) kostýmových prohlídek jsou tu! Tentokrát na motivy jedné z nejoblíbenějších českých pohádek "S čerty nejsou žerty"! Průvodci v převlečení za pohádkové postavy vás žádají o pomoc při pátrání po uprchlé hříšnici Dorotě Máchalové a moc se na vás těší!

 

Zlínský kraj

Ze světa robotů – dílna animace – Uherské Hradiště

Animace dává věcem kolem nás nový život. V lednové dílně oživíme, formou ploškové a objektové animace, různé charaktery figur technického rázu. Můžete si přinést různá ozubená kolečka, šroubky, matičky, uzávěry, spínací špendlíky, řetězy, krabičky či drobnosti technického i netechnického rázu nebo jejich fotografie k vystřihnutí, které pak využijeme jako zajímavé detaily při tvorbě vlastních malých jednoduchých figurek s různým posláním a funkcemi. Našim hlavním úkolem bude malým robotům vytvořit reklamní spot, který si, v případě dostatku času, sami na konci dílny ozvučíme.

 

Sněhová královna v ledovém království - Luhačovice

Muzikálová pohádka…V ledovém království na konci světa žije zlá Sněhová královna, která má srdce z ledu. Jednoho dne, když se prohání, jako mrazivá meluzína nad Královstvím slunce, zahlédne prince Gaje, který si ze sněhu staví sněhuláka. Jeho mladší sestřičky Ela a Any si z bratrovi nešikovnosti dělají legraci…a tak, když mu Sněhová královna nabídne náruč stříbrného prachu a celé království z ledu, očarovaný Gaj se nechá unést do jejího království. Jeho náhlé zmizení trápí obě sestřičky, které se ho vydají se sněhulákem Olíkem hledat. Cestou zažijí mnohá dobrodružství a potkají se s pohádkovými bytostmi, které nikdy předtím neviděly…

 

Moravskoslezský kraj 

Festival IQ Play - Ostrava

Akce plná zajímavých her a hraček – to je Festival IQ Play, který bude probíhat od pátku do neděle ve Středisku volného času v Ostravě – Zábřehu. K vidění a hlavně k vyzkoušení budou hry a hračky edukačního charakteru, smyslové hračky, logické hry, stavebnice a Montessori pomůcky. Středisko se promění v jednu velkou hernu, která bude rozdělena do několika zón podle druhu her. O zábavu zde určitě nebude nouze.

 

O Budulínkovi - Karviná

Příběh o Budulínkovi, který neposlouchal babičku a nedal na rady, co mu dával dědeček, je oblíbený již mnoho generací. V Karviné si tuto klasickou pohádku můžete připomenout již tuto neděli. A určitě uvidíte, jak se Budulínek dostal do pěkné šlamastyky, protože vpustil do domu proradnou lišku, která nelenila a unesla Budulínka do své nory. Naštěstí babička s dědečkem vyrazí na záchrannou výpravu
a vše dobře dopadne.

 

Olomoucký kraj

Pohádkový karneval v OC Haná - Olomouc

Připravte si kostýmy, další dětský pohádkový karneval je tady! V neděli se na děti v OC Haná těší Sněhurka, myška Minnie nebo rybka Nemo. Během celého odpoledne si děti užijí pestrý program plný zábavných tanečků, pohybových cvičení a soutěží. Chybět nebude ani dětmi oblíbené malování na obličej.

 

O pračlovíčkovi + výtvarné dílničky - Olomouc

Vydejte se s dětmi na výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek! Veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit, k čemu je dobrý oheň, jak vyzrál nad tyranosaurem a pak jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp – to je pohádka O pračlovíčkovi, kterou dětem zahraje Divadlo Tramtarie v Olomouci. Po představení bude pro děti přichystán fotokoutek a výtvarné dílničky.

 

Spoustu jiných zajímavých tipů kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

22. 1. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře