Poradíme vám, kam se s dětmi vydat o víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poradíme vám, kam se s dětmi vydat o víkendu

První týden byl pro všechny školní i školkové děti určitě náročný. A co teprve pro rodiče. Tak pojďte načerpat inspiraci, kde se s dětmi rozptýlit o nadcházejícím víkendu.

 

Praha a Střední Čechy

Pohádkový les - Stochov

Letos již po 16. se můžete vydat do Pohádkového lesa. Známá trasa po okolí Stochova, na které si děti i dospělí cestu zpříjemní úkoly i soutěžemi, které jim budou zadávat pohádkové postavy. Startuje se na Mírovém náměstí a v cíli je pro děti připravena sladká odměna a diplom. 

 

Dožínky na Letné

Letenská pláň se již třetím rokem promění v místo oslavy zemědělství a folklórních tradic. Letošní ročník bude zaměřen především na farmáře, kteří se Vám představí na jednom z největších farmářských trhů, vystoupí folklórní soubory a mnoho dalšího. Pro děti je připraven bohatý doprovodný program v podobě divadla, skákacího kombajnu a několika různých soutěží. 

 

Pražský železniční den a regionální den PID

Bohatý doprovodný program čeká na všechny malé i velké návštěvníky nejen na smíchovském či hostivickém nádraží, ale také přímo na Husově náměstí v Hostivici při příležitosti konání Městských pivních slavností. V sobotu proběhnou dvě velkolepé dopravní akce, které budou vzájemně propojeny historickými i moderními vlaky, tramvajemi a autobusy. Na vlakovém nádraží Praha-Smíchov se uskuteční další ročník Pražského železničního dne, v Hostivici se pak odehraje další z Regionálních dnů PID, a to při příležitosti 25 let od integrace veřejné dopravy v oblasti Hostivice do systému Pražské integrované dopravy.

 

Pohádkový les v Černošicích

Máte rádi pohádky? Chcete si hrát a dobře se pobavit? Vstupte alespoň na jeden den do zakleté říše plné čarokrásných rusalek do začarovaného lesa v Černošicích. Na kilometrové trase lesem na vás i vaše děti budou čekat pohádkové postavy a zvířátka ze začarovaného lesa. Děti budou u každého z nich muset plnit úkoly. Dokáží vylovit larvy z mraveniště a donést zrnka máku ke staré makovici? Pomůžou vranímu skřetovi postavit domeček a hastrmánkovi rozpoznat jedovaté bylinky? 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Létofest Liberec

Pojďme si o víkendu užít jeden z posledních festivalů této sezóny! Na letišti v Liberci se o víkendu koná Létofest. Festival nabitý hudbou a zábavou pro celou rodinu. Těšit se můžete na MIG 21, Mandrage, Tomáše Kluse a mnoho dalších hudebních hvězd. 

 

Veletrh Sport Live Liberec 2019

Na 14. ročníku největšího sportovního veletrhu v severních Čechách se představí více než 70 sportovních klubů z celého Libereckého kraje, někteří zde zahájí i nábor nových členů. Je to tedy ta nejlepší příležitost, kde můžete vybrat nový sport pro sebe nebo svoje děti. Nemohou chybět ani závody a soutěže pro nejmenší. Děti se mohou těšit na oblíbený Sportovní víceboj, ve kterém si vyzkouší nejrůznější sporty od hokeje po šerm a vyhrají hezké ceny, ale i na orientační běh celým Sport Parkem. 

 

Mezinárodní den supů v ZOO Ústí nad Labem

Sobotní odpoledne v ústecké zoologické zahradě bude věnovano těmto dravým ptákům. Těšte se na den plný zábavy. Na děti čekají soutěže a aktivity, letové ukázky dravců, enrichment u supů a také výtvarná a tvořivá dílna.

 

Klášterecké promenády

Hudební festival Klášterecké promenády se koná v sobotu v Klášterci nad Ohří. Mlžete se těšit na den plný hudby a zábavy. Vystoupí např. Jaroslav Uhlíř, David Kraus nebo Mirai. Děti jistě potěší různé atrakce a kolotoče.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Šestý tatínkův úžasný dětský den a narozeniny ekocentra Pasíčka

Záchranná stanice volně žijících živočichů a ekocentrum "Pasíčka" slaví letos 20 let své činnosti. Přijďte to také oslavit v rámci akce "Tatínkův úžasný dětský den". Připraveny jsou ukázky práce a techniky složek Integrovaného záchranného systému a celní správy, městské policie, svou prezentaci připraví i Besip. Pro děti jsou připraveny soutěže a bude otevřena i expozice zachráněných živočichů. Odváženější se mohou projet i obrněným autem! Občerstvení a skvělá zábava zajištěna, tak pokud jste ještě „na Pasíčkách“ nebyli, využijte příležitost!

 

Posvícení na Veselém Kopci u Hlinska

V sobotu 7. září se na Veselém Kopci u Hlinska koná program s příjemným názvem i obsahem Posvícení. Ve všech roubených objektech to bude vonět přípravou tradičního posvícenského pečiva, někde budou moci návštěvníci i ochutnávat. Například ve statku z Mokré Lhoty zavoní chléb a placky z chlebového těsta upečené ve zdejší chlebové peci. K posvícení vždy patřila veselá muzika, tanec a zpěv, bude tomu tak i na Veselém Kopci. Program doplní malý Posvícenský jarmark, jehož se zúčastní pozvaní lidoví výrobci nabízející především tradiční dobroty. Pro pobavení si budete moci vyzkoušet hru představující stínání kohouta, což byl obyčej provázející v minulosti posvícenské veselí.

 

Slavnosti královny Elišky 2019 v Hradci Králové

Tradiční historické slavnosti, kterými si město připomene významnou epochu v dějinách královského věnného města, kdy si jej za své sídlo zvolila královna Eliška Rejčka. Po oba dny budou diváky na několika scénách bavit středověcí muzikanti, tanečnice, kejklíři a další komedianti. Dětská scéna v Žižkových sadech nabídne malým i velkým divákům nejen netradiční hry a klání, ale též mnoho zábavy a poučení. Uskuteční se zde mimo jiné i ukázky jezdeckého umění a sokolnictví. Program zpestří vystoupení pouličních divadel a ukázky šermířského umění středověkých rytířů nebo řemeslný jarmark.

 

Hospodaření na vsi v Podorlickém skanzenu v Krňovicích

Přijďte se podívat, jak se dříve hospodařilo na venkově, jaká byla běžná řemesla a jakým způsobem se zpracovávalo obilí od vymlácení, mletí až po pečení chleba v historické peci. V provozu bude obnovený vodní mlýn z Bělče nad Orlicí. Poběží válcová stolice, povříslovačka, mlátičky a další historické zemědělské stroje. Některé dovednosti si budete moci sami vyzkoušet.

 

Den horníků / Hornická pouť 2019

Město Sokolov uctí tuto sobotu hornickou historii a oslaví Den horníků. Oslavy budou probíhat po celém městě. Hornickou pouť, jako již tradičně, zahájí hornický průvod městem. Hlavními hudebními hosty jsou Poetika, Lucie revival, No Name, Xindl . Součástí oslav bude Den s Armádou ČR, včetně vyznamenání válečných veteránů a uctění padlých vojáků, Světový den shybu a přehlídka integrovaných záchranných složek. Těšit se můžete na  videomapping na Městský dům kultury. Zpřístupněny budou zrekonstruované prostory sokolovského zámku a měl by být vystaven sokolovský poklad. Samozřejmostí jsou trhy, vystoupení sokolovských kroužků a další bohatý doprovodný program.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Hrdinové Plzně

Plzeňské DEPO2015 obsadí v sobotu 7. září Hrdinové Plzně! Záchranáři, hasiči a policisté předvedou statické i dynamické ukázky techniky, kterou dennodenně používají. Již tradiční akce bude atraktivní podívanou se spoustou zážitků, ve které si na své přijdou jak dospělí, tak děti. Na návštěvníky čekají ukázky zásahů všech složek integrovaného záchranného systému při podezření na výskyt vysoce infekční látky, při dopravní nehodě nebo zákroku pořádkové jednotky proti agresivní skupině osob. Součástí celodenní akce budou atrakce pro děti, stezka úkolů a her, výstavy historických vozů a techniky hasičů, zdravotníků i policie.

 

Citické kilometry 2019

Živé Sokolovsko z.s. a obec Citice Vás srdečně zvou na 4. ročník závodu pro pěší, běžce, canicrossaře a dogtrekaře. Přijďte si protáhnout tělo do okolí jezera Medard. Každý závodník obdrží  button na památku a perníkovou medaili. Pro malé závodníky jsou připraveny dětské trasy.

 

Den českého lesa na Zlatém potoce

V sobotu 7. září se již tradičně uskuteční Den Českého lesa, tentokrát na Zlatém Potoce nedaleko Staré Knížecí Huti u Tachova. Letošním tématem jsou „stromy a lidé“ a v tomto duchu se ponese i celý program. V průběhu celého dne budou návštěvníci pozorovat a částečně si i vyzkouší práci šindeláře, řezbáře nebo tesaře, dozvědí se, co obnáší práce sekerníka. Pro děti bude připravena soutěž na téma „Stromy všemi smysly“, kde si budou moci vyzkoušet poznávání stromů pomocí hmatu, sluchu nebo čichu. Jako každoročně se mohou děti i dospělí těšit na lanové hrátky v korunách stromů. Program kulturně obohatí i divadelní a hudební představení.

 

Jižní Čechy a Vysočina

Trocnovské slavnosti v Borovanech

Jihočeské muzeum Vás srdečně zve na 6. ročník Trocnovských slavností v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova v Borovanech. Připraven je bohatý program: Historické souboje, zbraně a zbroje. Řemeslný jarmark a ukázky lidových tvůrců. Živá hudba a divadlo pro děti. Lukostřelba pro děti i dospělé na louce pod mohylou Jana Žižky. Středověký tábor a hry a chybět nebude také speciální dětský program: výroba odznaků, házení míčků na cíl, omalovánky, chůdy, jízda na dřevěných konících s meči, ruční hasičská stříkačka a kuželník aj.

 

Jak se rodí chleby – Zeměráj Kovářov

„Není taková hrouda zlata, která by vyvážila skývu chleba“ – tímto úslovím naši slovanští předkové vyjadřovali svou úctu ke chlebu. Kolik úsilí museli vynaložit, aby získali jeho jediný bochník, si vyzkoušíte spolu s obyvateli vesnice z raného středověku. Umelete mouku na kamenném mlýnku, připravíte těsto a upečete chleba v hliněné peci. Zjistíte, že chleba nebýval každodenní samozřejmostí, byl považován za „duši" domu a podle toho se k němu lidé chovali. Své znalosti o chlebu si ověříte řešením zábavného kvízu, dozvíte se také, kolik přísloví, zvyků a lidových pověr se ke chlebu váže, a samozřejmě si můžete užít více než 100 stálých hlavolamů a her, které se v jedinečném přírodním zážitkovém parku nedaleko Orlické přehrady, nachází.

 

Mrkvancová pouť v Polné

Mrkvancová pouť na Husově náměstí v Polné to nejsou jen pochoutky z mrkve, ale i samotná pouť, výstavy, koncerty a další hudební vystoupení. Při této tradiční události máte možnost ochutnat tradiční pokrmy z Vysočiny a sebe i děti zabavit pouťovými atrakcemi. Nejdůležitější ovšem je, ochutnat tradiční sladký pokrm – Mrkvance.

 

Císařské manévry

Vojenské ležení, polní kuchyně, ale také dobová módní přehlídka či bojová operace. O víkendu 7. a 8. září se areál velkomeziříčského zámku opět přenese do roku 1909 a připomene si 110. výročí konání císařských manévrů. Po oba dva dny bude pro návštěvníky připraven bohatý program, který nabídne i hudební vystoupení či divadelní představení pro děti. Chybět nebude oblíbená vzduchovková střelnice, lazaret, ukázky polních kuchyní či dobový fotoateliér. Na zámeckém nádvoří budou moci návštěvníci obdivovat práci zručných řemeslníků, jako jsou mýdlář, voskař či perníkář.

 

Jihomoravský a Zlínský kraj

Festival vědy s Jihomoravským krajem

Máte doma malého koumáka? Anebo vy sami rádi louskáte tajemství kolem nás? Pak neváhejte a přijďte v pátek nebo v sobotu do areálu Dopravního hřiště Riviéra Brno. Opět se totiž vydáte za báječným dobrodružstvím vědy, techniky a historie. Zač je toho loket, předvedou dvě desítky institucí, které jsou sice vědecké, technické nebo historické, ale které se neberou příliš vážně. Místa je dost, vstup je zdarma, zábava je to pro malé i velké.

 

Dobývání hradu Holštejna

Přeneste se do středověku, zažijte tvrdý souboj hradních pánů, zúčastněte se soutěže o nejlepšího lukostřelce a celé odpoledne budete mít spoustu nevšedních zážitků. Až se setmí, zažijete dech beroucí ohňovou show. To vše vás čeká v sobotu na louce pod zříceninou hradu Holštejn.

 

Píše se rok 1863

Pojďte okusit hrdinství, romantiku, bolest i zklamání Americké občanské války. Píše se rok 1863 a Konfederace se doposud třpytí leskem úspěšného tažení ve Virginii. Navštivte vojenský tábor, prohlédněte si pušky i děla a načerpejte energii ze síly ušlechtilých koní jednotky kavalerie. Od patnácti hodin prožijete střet jednotek Unie a Konfederace na bitevním poli. To vše na louce za Muzeem J.A.Komenského v Uherském Brodě.

 

Stará řemesla na hradě

Přijďte se v sobotu podívat na zlínský hrad Malenovice na ukázky starých řemesel. Uvidíte pečení chleba v chlebové peci, tavbu železné rudy v replice pece z 11. století, zpracování železa, tkaní, plstění, vyšívání. Pro děti jsou připraveny i dílničky.

 

Moravskoslezský a Olomoucký kraj

Hornické slavnosti

Kdo o víkendu navštíví rodinný areál Skalka Family Park Ostrava, užije si nejen spoustu zábavných atrakcí pro děti, ale také akci Hornické slavnosti. Program bude nabitý – v sobotu své umění předvedou mažoretky nebo kouzelník pro děti Ondřej Sládeček, mistr ČR. Dále zazní písničky Věry Špinarové v podání Veras Band revival a večer bude pódium patřit kapele Katapult revival. V neděli bude pro návštěvníky připraveno HORNÍKování s VŠB a vystoupí hlavní účinkující – oblíbení Čiperkové, popová houslistka Lucie Klasek, vtipný Zdeněk Izer a Upír Krejčí nebo populární písničkář František Nedvěd.

 

Veletrh Kam s dětmi nejen na Ostravsku

V jeden den, na jednom místě - obrovské množství informací užitečných pro každou akční rodinu. Veletrh Kam s dětmi nejen na Ostravsku nabídne tipy, kam s dětmi za sportem, za kulturou, do zájmových kroužků, do dětského koutku, na výlet, pro oblečení nebo boty, za zábavou a mnoho dalšího. Pro děti budou připraveny dětské dílny.

 

Letecký den Olomouc 2019

Milovníci letadel zbystřete! Tradiční rodinná akce s doprovodným programem Letecký den Olomouc bude v sobotu probíhat v areálu letiště Olomouc. V dětské zóně budou na děti čekat interaktivní dílničky, tvorba a vymalovávání letadýlek, stavebnice, trefování do terče nebo animátorky. Děti si dále užijí dětskou diskotéku, čtení pohádek nebo cvičení. Hlavní komentovaný letecký program začne na letecké ploše ve 13 hodin.

 

Dny Olomouckého kraje 2019

Obyvatelé Olomouce a okolí se mohou těšit na dva dny plné zábavy pro všechny bez rozdílu věku. Dny Olomouckého kraje proběhnou v pátek a v sobotu a nabídnou koncerty, programy pro děti a otevřena bude budova hejtmanství. Děti určitě potěší klauni z Balonkova nebo populární pořad Pejskování. Dětská zóna bude připravena v přízemí Regionálního centra Olomouc. Na akci vystoupí také spousta kapel, např. písničkář Voxel, Buty nebo Queen Symphonic.

 

Další zajímavé tipy samozřejmě najdete na našem webu www.kamsdetmi.com.

4. 9. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře