Poradíme vám kam se dětmi vypravit o prodlouženém víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poradíme vám kam se dětmi vypravit o prodlouženém víkendu

Pololetní prázdniny a s nimi prodloužený víkend, to je to, co nás nyní čeká. Tak vyrazte s dětmi za dobrodružstvím, pohádkami nebo sportem.

 

Praha a Střední Čechy

Ledová Praha
Chcete se o pololetních prázdninách nejen bavit, ale také se něco dozvědět, navštívit zajímavá místa, projít se historickými částmi Prahy? Ledová Praha vám otevírá dveře muzeí, památek a dalších zajímavostí zdarma nebo za výrazně zlevněné vstupy. Ten, kdo by chtěl Ledovou Prahu obejít celou, si udělá přes 40 zastávek. 

 

Červená Karkulka a Budulínek

Zimní počasí přímo vybízí k zábavě uvnitř. Možností může být návštěva divadla, a to například Hálkova městského divadla v Nymburce, kde se v sobotu hraje hudební pohádka z pera oblíbených tvůrců Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. 

 

Princezna ze mlejna

Kdo by neznal slavnou pohádku Zdeňka Trošky? Tentokrát si ji můžete přijít s dětmi užít v divadelní podobě, a to v divadle A. Dvořáka v Příbrami. Samozřejmě se můžete těšit na známé písničky a díky kostýmům z Národního divadla také na výpravnou a krásnou podívanou.

 

Svět kostiček na zámku Chvaly

Lego město s kolejištěm, přístavem a letištěm o rozloze jednoho zámeckého sálu i vláček jezdící na minutu přesně podle jízdního řádu. Největší sbírka edice modelů Lego Technic v ČR a také exkluzivními exponáty z limitovaných edicí. Expozice ve dvou patrech zahrnuje část rozsáhlé sbírky továrních setů z posledních téměř čtyř desetiletí produkce společnosti Lego a část vlastní tvorby Ing. arch. Petra Šimra a dalších stavitelů. Nová výstava ve Chvalském zámku Svět kostiček slibuje zábavu pro všechny generace. Na děti čekají herny určené pro vlastní tvorbu z legodílků.

 

Ústecký a Liberecký kraj

360 Challenge winter kids

Bežecký závod pro dospělé i děti, to je challenge winter kids. Jelikož děti jednou půjdou v našich stopách....ty sportovní jsou nejlepší. Naučí se férovosti, soběstašnosti a chování. Hlavní je radost z pohybu, ne čas. Přijďte s dětmi v sobotu do Liberce a užijte si společně sportovní den.

 

Sváťovo divadlo v Plaze

Jednou za tři týdny se v obchodním centru Plaza v Liberci hrají pohádky v podání známého Sváťova divadla. Takže pokud máte rádi Sváťu a jeho loutky, dorazte v sobotu do obchodního centra. Tentokráte uvidíte pohádku O Smolíčkovi.

 

Milada winter run

Běžeckou sezónu na severu Čech odstartuje závod Milada winter run, který se koná již tuto sobotu. Nově se v tomto roce budou moci zapojit i děti v dětských závodech. Čeká vás skvělý závodní servis, zajímavý doprovodný program, soutěže a mnoho dalšího. Přijďte tedy v sobotu k jezeru Milada, které se nachází u Ústí nad labem a prožijte s dětmi sportovní den.

 

Snowtubing Rokytnice nad Jizerou

Snowtubing je nevšední adrenalinový zážitek pro celou rodinu a vy ho můžete prožít o víkendu v Rokytnici nad Jizerou! Jedná se o bezpečný sjezd ve snowtubingovém člunu uměle vytvořeným sněhovým korytem. Letošní zima nám přeje a tak vyrazte s dětmi za zábavou.

 

Pardubický kraj

Masopust na Veselém Kopci

V sobotu 2. února ožije areál skanzenu na Veselém Kopci již tradičním masopustním veselím. Masopustní obchůzky a masky na Hlinecku patří k pradávným zvykům tradovaným obyvateli po generace, od roku 2010 patří také do světového kulturního dědictví UNESCO. Masopustní obchůzku na Veselém Kopci letos předvedou obyvatelé Vortové u Hlinska. Protože letos Veselý Kopec otevře své brány návštěvníkům až 19. dubna, neváhejte využít příležitosti pro netradiční zimní návštěvu areálu.

 

V pololetí koně letí

U příležitosti pololetních prázdnin zve Národní hřebčín Kladruby nad Labem své příznivce na první mimořádné prohlídky letošního roku. Otevřen bude areál hřebčína v Kladrubech nad Labem i ve Slatiňanech. V obou hřebčínech si budou návštěvníci moci prohlédnout expozici historických kočárů i hlavní stáje. V Kladrubech nad Labem bude veřejnosti zpřístupněn i zámek, jehož expozice je věnovaná především Františku Josefu I. a Alžbětě Bavorské řečené Sissi. V obou areálech je také připraven speciální doprovodný program. 

 

Královéhradecký kraj

Orlický maraton – rodinný závod a Mini Orlický maraton

Za čerstvým vzduchem a zdravým pohybem! Vyrazte se svými ratolestmi na běžkařské závody seriálu ČEZ SkiTour. Právě pro vás a vaše děti je připraven rodinný závod na 10 km, kterého se můžete společně zúčastnit v rámci již 35. Orlického maratonu.Vydejte se spolu s námi do krásného prostředí závodu, který se koná v Deštné v Orlických horách, a dopřejte si atraktivní trasy i příjemnou atmosféru po boku svých dětí. Součástí závodů jsou samozřejmě i závody na dlouhé distance pro samotné rodiče, a to jak klasickou, tak volnou technikou. Každý si proto přijde na své.

 

Pololetní prázdniny v Safari Parku Dvůr Králové

Nevíte, kam s dětmi vyrazit o pololetních prázdninách nebo nadcházejícím víkendu? Safari Park Dvůr Králové zve všechny děti na návštěvu během pololetních prázdnin. Přestože je v zimní sezóně Africké i Lví safari uzavřeno, v zoologické zahradě je toho i tak spousta k vidění. Mimo jiné třeba v prosinci narozená mláďata nosorožce a hrocha, nebo právě probíhající unikátní výstava Velká pětka Afriky aneb Jít s kůží na trh rakouského umělce Bernharda Cocianciga. Věděli jste, že dvorská ZOO je jediná ve střední Evropě, kde můžete všechna zvířata tzv. Velké africké pětky – lva, levharta, nosorožce, slona a buvola – spatřit na jednom místě?

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Období dětských maškarních karnevalů pokračuje, a tuto neděli můžete navštívit karneval napříkladv Chebu nebo v Plzni - KřimicíchV sobotu se pak koná maškarní bál v Mariánských Lázních.

 

O pejskovi a kočičce

Pohádku pro děti od tří let si na neděli připravila Měšťanská beseda v Plzni. Děti i dospělé pobaví známé příběhy o pečení dortu, mytí podlahy, žížale, kterou se nedají zašít kalhoty, a panence, co tence plakala. 

 

Krmení motýlů v Zoo Plzeň

Víte jak se krmí motýli? Na netradiční podívanou zve od prosince plzeňská zoologická zahrada. Kdo zavítá do nově otevřeného tropického pavilonu, může se zúčastnit komentovaného krmení motýlů. Exotičtí různobarevní krasavci z Indonésie nebo Malajsie létají návštěvníkům přímo nad hlavami.

 

Pochod Zimním krajem léčivých vod

Klub českých turistů Mariánské Lázně pořádá lyžařský přejezd a turistický pochod "Zimním krajem léčivých vod". Už 39. ročník akce Vás provede Mariánskými Lázněmi a okolím. 

 

Jižní Čechy

Karneval v Táboře

Dorazte s dětmi do Spolkového domu Střelnice na velký dětský karneval, který se tu koná již poněkolikáté. Vyberte dětem tu nejlepší masku, která by měla být nápaditá, ale především pohodlná. Děti v ní totiž budou tancovat, soutěžit… Těšit se můžete také na divadélko a sladké překvapení. 

 

Dětský karneval - Námořnický bál v Dačicích

Dvouhodinový zábavný program pro celou rodinu slibuje karneval v Dačicích. Tématem karnevalu je Maškarní námořnický bál. Tématické masky vítány, těšit se můžete na písničky, hry, soutěže, tancování a spoustu další skvělé zábavy. 

 

Vysočina

Svět kostiček v Náměšti nad Oslavou

Vstupte do světa kostiček, do světa tvořivosti, zábavy a objevování. Výstava je na Staré radnici k vidění až do 24.2. a její součástí je i malý dětský koutek. V rámci této výstavy je navíc vyhlášena i soutěž. Děti mohou namalovat obrázek toho, co je nejvíce na výstavě zaujalo a po jejím ukončení bude vybrán nejzajímavější obrázek, který bude odměněn stavebnicí LEGO.

 

Muzeum Vysočiny v Jihlavě

Kam s dětmi na Vysočině? Vydejte se třeba do Muzea Vysočiny v Jihlavě. Muzeum je otevřeno celý rok a děti zajisté nadchne expozice Živá příroda Českomoravské vrchoviny. Ta nabízí zajímavou a bohatou kolekci exponátů z přírody. Kdy jindy se děti mohou zblízka podívat na obrovité prase divoké, jelena evropského, srnce, muflona či dokonce model mláděte mamuta? 

 

Jihomoravský kraj

Zimní bitva – Budapešť 1945

V sobotu se v Army Parku Ořechov koná tradiční zimní bojová ukázka, tentokrát na téma Budapešť 1945. Uvidíte více jak 200 účinkujících v dobových uniformách, tisíce vystřílených nábojů, pyrotechnické efekty, dobovou vojenskou techniku v čele s tankem T34. 

 

Den otevřených dveří u koní

V sobotu jste všichni zváni na Den otevřených dveří do jízdárny ve Vyškově. Těšit se můžete na dopolední program pro celou rodinu. Na děti venku čekají hry, aktivity ve stáji u koní či výtvarné dílničky. Na návštěvu může přijít kdokoli, jízdu na koni je však nutné objednat předem. 

 

Zlínský kraj

Lukovský víceboj

V sobotu se přijďte pobavit na hrad Lukov u Zlína. V rámci programu Lukovského zimního víceboje zde budou připraveny netradiční sportovní disciplíny pro všechny věkové kategorie. Čeká vás tažení břemene, trefování cíle, hod kládou do dálky, běh do vrchu či běh se sudem. Probíhat budou i dvě další soutěže, a to soutěž o nejlepší sochu ze sněhu a soutěž o retro oblečení a SKI. 

 

Betlém Horní Lideč

Pokud jste se o svátcích s dětmi nestihli pokochat krásou betlémů, v Horní Lidči máte možnost to napravit. Expozice betlémů je tu otevřena celoročně. Její součástí je kromě vyřezávaných dřevěných postaviček a architektur i filmový snímek, který návštěvníkům přibližuje nejzajímavější historické momenty, události, zvyky i stará původní řemesla. 

 

Moravskoslezský kraj

Jaroslav Uhlíř

V pátek vystoupí v Garage clubu v Ostravě na samostaném koncertě Jaroslav Uhlíř s kapelou. Uslyšíte všechny nejslavnější písně dvojice Svěrák/Uhlíř i další hity z 50. leté kariéry Jaroslava Uhlíře.

 

Nezbedná čarodějnice

V neděli v Městském domě kultury Karviná vás čeká divadelní představení Nezbedná čarodějnice. Představení je vhodné pro děti od tří let.

 

Olomoucký kraj

Kouzelný karneval s Jirkou Hadašem

Kouzelný karneval s Jirkou Hadašem se uskuteční v neděli v kulturním domě Rapotín. Pro děti a jejich doprovod bude opět připraven krásný odpolední program, tentokrát  v námořnickém stylu. Dovednostní soutěže s námořnickou tematikou skvěle doplní odpoledne plné písniček, tance a dobré zábavy.

 

O pejskovi a kočičce

V městském domě v Přerově se koná v neděli humorně pojaté představení, které má působit na rozvoj dětského chápání etiky mezilidských vztahů a podněcovat fantazii. Příběh pejska a kočičky o tom, jak láska dvou zvířátek muže být stejná jako láska dvou lidí.

 

Spoustu dalších nejen víkendových tipů pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com


30. 1. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře