Pojďte si v Praze užít jaro | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pojďte si v Praze užít jaro

Taky máte rádi jaro? Patří mezi nejoblíbenější roční období.
Škoda, že je tak krátké. Proto jej pojďte využít a užít si Prahu jako kvetoucí nevěstu. Prozradíme vám, kde z ní uvidíte ty nejhezčí výhledy.

 

Botanická zahrada v Tróji

Botanická zahrada má pro návštěvníky otevřeny venkovní expozice, které v současné době přímo hýří pestrými barvami jarních květin. Jednou s unikátních sbírek zahrady jsou dřevité i bylinné pivoňky.

V Ornamentální zahradě je k vidění bohatá sbírka jarních cibulovin. Můžete obdivovat širokou škálu barev tulipánů, pestré narcisy, ale i řebčíky či bledule letní. Nedaleko skalničkového skleníku vás jistě zaujmou suchomilné a půdopokryvné rostliny. K nejvýraznějším poslům časného jara zde patří především tařičky, koniklece a plamenky, vytvářející zářivé koberce stovek drobných kvítků.

                                    

Královská obora – Stromovka

Říkají vám něco jména Rozínek, Šestáček, Srpeček nebo Slunečnice? Že ne? Spousta i místních rodáků tato jména nezná. A přitom jsou to rybníčky ve Stromovce. Právě touto dobou ve Stromovce všechno kvete a pučí.

Stromovka, obklopená rušným městem, si přesto žije svým poklidným tempem. Je to místo s jedinečnou atmosférou, kde zapomenete na všechny stresy. Najdete zde několik dětských i fitness hřišť, můžete jezdit na bruslích či běhat nebo se prostě jen procházet a kochat.

                                    

Vrtbovská zahrada

Na svahu Petřína můžete navštívit jednu z nejkrásnějších a nejvýznamnějších barokních zahrad v Praze, Vrtbovskou zahradu. Tvrdí se o ní dokonce, že je jednou z nejkrásnějších zahrad svého druhu na sever od Alp.

                                   

Zahrada Kinských pod Petřínem

Smíchovská část vrchu Petřína je oddělena od malostranské Hladovou zdí. A právě tam naleznete zahradu, řečenou Kinská, podle bývalého majitele knížete Rudolfa Kinského.

Najdete zde nově vybudované i historické trasy, dětské hřiště nad jezírkem s vodopádem s novými herními prvky.

                                    

28. 4. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře