Pojďte si užít nadcházející víkend s našimi tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pojďte si užít nadcházející víkend s našimi tipy kam s dětmi

Již jen 4 víkendy nás čekají do začátku školního roku, tak si je pojďte ještě pořádně užít. Přinášíme vám naše tradiční víkendové tipy kam s dětmi po celé republice.

 

Praha a Střední Čechy

Dožínky hraběte Chotka na zámku Veltrusy

Přeneste se do dob našich prarodičů a pojďte oslavit konec žní v zámecké kuchyňské zahradě. Můžete přijít v krojích či v dobovém oblečení a zapojit se k dožínkovému průvodu. Vyzkoušejte si tradiční dožínková řemesla jako sečení obilí. Z umletého obílí ze získaných zrn si pak budete moci upéct chlebovou placku. Děti si užijí brouzdaliště, dospělí zas stánky včetně rodinných pivovarů. Celé žně pak zakončí průvod, který slavnostně předá panu hraběti dožínkový věnec.Nebude samozřejmě chybět ani doprovodný program v podobě hudebních vystoupení, divadelního představení či ukázek lidových tanců. Těšit se můžete i na módní přehlídku a tematické dílny.

 

Výstava stavebnice Merkur v Brandýse nad Labem 

Legendární stavebnici Merkur zná snad každý. Možná je načase, abyste ji představili také svým dětem. Přijďte do Regionálního muzea v Brandýse nad Labem na výstavu pro malé i velké. Můžete shlédnout, vše, co se dá ze stavebnice postavit a samozřejmě si i něco malého vyzkoušet sami. Nudit se rozhodně nebudete!

 

Den otevřených dveří hangáru letiště Točná 

Letiště Točná zve rodiny s dětmi na Dny otevřených dveří hangáru s historickými letadly, které se konají každou druhou sobotu. Prohlédněte si prostory, které nejsou veřejnosti běžně přístupné, "osahejte si" historická letadla. Vyzkoušejte si, jak se sedí v kabině legendární Anduly. Při hezkém počasí uvidíte vzlety a přistání letadel včetně Electry a Harvarda. V blízkosti letiště se nachází i krásné dětské hřiště, takže si to tu děti opravdu užijí!

 

MODEL AIR SHOW v Rakovníku

Model Air Show Rakovník slaví již 12. ročník své show.  Jedna z největších modelářských událostí v ČR představila v posledních ročnících více než 160 modelářů s 250 modely. Celá událost je koncipována jako ukázka co největšího množství modelářských disciplín. Představují se zde nejen letecké modely, ale i modely kamionů (s celým logistickým parkem), velké makety tanků s vojenským ležením, buginy, ale i bazén s maketami válečných lodí. Prostor pro diváky je uprostřed a celá show probíhá kolem. Tímto si každý může vybírat, na co má chuť se právě dívat. V areálu bude zajištěno celodenní občerstvení a děti mohou využít dětský koutek.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Oživlý hrad Bezděz

Hrad Bezděz navštíví o víkendu opět šermířská skupina a vy se můžete těšit na jejich vystoupení a ukázky zbraní. Ochutnáte dobroty ze středověké kuchyně a nahlédnete do mučírny ve středověku. Čekají vás také speciální prohlídky hradu v dobových kostýmech. Na I. nádvoří můžete také vidět ukázky kovářského řemesla.

 

Podvečerní dětská prohlídka Liberce

Liberecké náměstí Dr. E. Beneše každoročně v červenci a srpnu ožívá kulturními a společenskými akcemi. Nejinak je tomu i tento víkend! Páteční večer si můžete s dětmi užít komentovanou podvečerní prohlídku centra Liberce, na které se děti i jejich rodiče dozví zajímavosti z dějin města. 

 

Bitva Budyně

Tak jako každý rok i letos v sobotu se střetnou vojska Burgundského vévody s vojsky Švýcarského příseženstva u Budyně. A letos dokonce ve dvou bitvách. Čeká vás také dobový trh s ukázky řemesel, muzikanti, šermíři, tanečníci. Program je velmi pestrý a na své si přijdou i děti, pro které je připravena stezka rytířských dovedností s disciplínami, které prověří jejich schopnosti stát se malými zbrojnoši či dvorními dámami.

 

Sychrovské slavnosti

Státní zámek Sychrov zve v sobotu na zámecké slavnosti. Připraven je bohatý program, vystoupí kejklíři, šeřmíři, sokolník, tanečnice a nebo třeba kat. Těšte se na bubenickou show nebo šermířské etudy. Na závěr slavností proběhne vystoupení Zloděj sokolů, které ukáže divákům drsnou tvář práva v oblasti sokolnictví.

 

Pardubický kraj

BUKOVKA FEST 2019 – Festival pro celou rodinu v přírodě

V sobotu se připravte na 3. ročník rodinného open air festivalu Bukovka, který přináší kreativní činnosti i hudební zážitky v jedinečném prostředí horského střediska tak, jak ho ze zimy neznáte! Festiválek nabízí opravdu bohatý program napříč zábavou pro děti i rodiče, tvořením, ale i uměleckými tématy společně s pestrým hudebním obsazením na velkém pódiu. Těšit se můžete kromě koncertů na pohádku, workshopy - jóga pro děti, slackline nebo třeba didgeridoo, tvořivou i keramickou dílnu, pro nejmenší je připraven koutek se čtením do ouška. 

 

Festival chutí, vůní a řemesel na pardubickém zámku

Destinační společnost Východní Čechy si na sobotu připravila již 4. ročník Festivalu chutí, vůní a řemesel na pardubickém zámku. Regionální producenti, výrobci i řemeslníci předvedou na festivalu to nejlepší ze své úrody a dílny. Prezentovat budou nejen sebe, ale i své značky regionálních produktů – Kraj Pernštejnů, Železné hory, Polabí, Orlické hory a Krkonoše a další. Těšit se můžete na bohatou nabídku regionálních specialit, ochutnávky i ukázky zručnosti. Zajímavosti o značce regionálních produktů i producentech se dozvíte v rámci stánkových workshopů. Samozřejmostí je program pro děti i dílničky.

 

Královéhradecký kraj

Noční hrané prohlídky v Broumově – Za tajemstvím turínského plátna…

Vzhůru za nočním dobrodružstvím do kláštera v Broumově! Zpestřete si dovolenou noční hranou prohlídkou, při které budete hledat vzácné Turínské plátno a objevovat jeho tajemství. Během prohlídky projdete potemnělými zákoutími tajuplného kláštera a potkáte řadu historických postav. Nudit se rozhodně nebudete... Rezervujte si své místo telefonicky nebo emailem.

 

Páteční putování se Zilvarem z chudobince v Rychnově

Budete to mít o dovolené blízko do Rychnova nad Kněžnou? Tak si určitě nenechte ujít prohlídku města se Zilvarem z chudobince! Interaktivně – zábavný program pro děti i dospělé trvá zhruba hodinu, během které provede Zilvar z chudobince návštěvníky po nejdůležitějších místech města. Během procházky se návštěvníkům zjeví z minulosti i Magdalena Dobromila Rettigová, která v Rychnově nad Kněžnou dopsala svou slavnou kuchařku a vždy má pro návštěvníky nějaké sladké překvapení. Na závěr prohlídky se podíváte i do zvonice, kde se nachází třetí největší zvon v Čechách – Kryštof. Nezapomeňte ale na rezervaci – do čtvrtečních 17 hodin v Městském informačním centru nebo telefonicky.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Středověké slavnosti purkrabího Půty

Přijďte nasát atmosféru starých časů na hrad Loket, kde můžete hradní branou vstoupit do časů gotiky. Přihlížet rytířskému klání, bavit se u divadelních taškařic, obdivovat kejklířské kousky nebo se zaposlouchat do tonů středověké hudby. Projděte si řemeslný trh, naberte inspiraci a vyzkoušejte si řemesla našich předků. Všechny tyto zážitky pak můžete zapít dobrým mokem a zajíst pořádným kusem pečeně. Přijďte ukojit své smysly na hrad Loket!  

 

Divadlo na nočním nádvoří – Jak se Honza učil čarovat

Nádvoří horšovskotýnského zámku ožije tento víkend divadlem. Na sobotní večer si pro vás připravilo Divadlo Pohádka z Prahy rodinnou pohádku Jak se Honza učil čarovat. Neopakovatelná atmosféra nočního zámeckého nádvoří Vás zavede do známého příběhu. Přijďte se podívat na jediné představení pod širým nebem!  

 

Tradiční strašické posvícení

Ve Strašicích proběhne o tomto víkendu tradiční Svatovavřinecké posvícení. Děti se mohou těšit na soutěže a dílničky, klouzací hrad, malování na obličej. Podívat se můžete na tradiční výstavu drobného zvířectva či Výstavu lidové architektury na Strašicku. Součástí oslav bude i fotbalový zápas či tenisový nebo nohejbalový turnaj. A v Muzeu dopravy ve Strašicích budou probíhat nostalgické jízdy a dny otevřených vrat. Všichni jsou srdečně zváni.  

 

Letní pochod - Sommerwanderung

V sobotu se můžete vydat na Krušnohorský letní pochod, z Božího Daru do Oberwiesenthalu na místní Letní městské slavnosti. Nabídneme kromě pochodu také ochutnávku lahodných ovocných koláčů, půjčovnu holí k aktivitě nordic walking s odbornou instruktáží, lékařskou poradnu na téma nebezpečné pigmentové skvrny a zábavný program pro děti. Myslíme i na občerstvení na trase pochodu a v cíli. Každý registrovaný účastník obdrží zdarma účastnický odznak, který bude vstupenkou na všechny aktivity v rámci pochodu, na kulturní doprovodný program v Oberwiesenthale a především jízdenkou na náš speciální autobus zpět z Oberwiesenthalu na Boží Dar.

 

Jižní Čechy

Kostýmované prohlídky v Husitském muzeu

Přijďte se netradičně seznámit se středověkým podzemím! Prohlídka unikátních prostor táborské Staré radnice slibuje nevšední zážitek především rodinám s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na dobově oděnou sličnou průvodkyni a její krásnou mluvu. Společně s ní navštíví impozantní gotický sál staré radnice, druhý největší svého druhu v ČR. Následně se vydají na dobrodružnou cestu středověkým podzemím. Na cestu si budou svítit lucerničkami. Zájemcům o prohlídku doporučujeme se předem objednat, neboť kapacita prohlídky je omezená.

 

Svatební den v zážitkovém parku Zeměráj

Prožijte pravou vesnickou svatbu s obyvateli raně středověké vesnice a poznejte svět tradic našich slovanských předků. Těšit se můžete na spoustu zábavy pro celou rodinu. Kromě toho si můžete užít i všechny další atrakce Zeměráje - více než 100 hlavolamů a her uprostřed 9 hektarového unikátního přírodního zážitkového parku, uprostřed krásné přírody v blízkosti Orlické přehrady. 

 

Vysočina 

Jemnická bitva

Jemnice v pátek ožije velkolepou ohňovou show, ale hlavní program se bude konat až v sobotu. Budete se moci účastnit několika workshopů, jako je žonglování či lukostřelba. Těšit se můžete na celodenní vystoupení šermířských skupin, tanečnic, show fríských koní a vyvrcholením akce bude rekonstrukce Jemnické bitvy.

 

Retroden

Ocitněte se o několik desetiletí zpět. V obci Svratka na Žďársku vás v sobotu čeká výstava veteránů a budete se moci projet i historickými autobusy.  Chybět nebude ani retro módní přehlídka s programem a hudebním překvapením.

 

Jihomoravský kraj 

Mikulovské Pivobraní

O víkendu jste zváni do Mikulova, kde proběhne tradiční Mikulovské pivobraní. Rodiče budou moci ochutnat nejrůznější piva z regionálních pivovarů a pro děti je připraven bohatý doprovodný program. V dětské zóně proběhne přehlídka parkouru a jízdy na BMX kolech, k vidění bude i  dogdancing a maskoti, kteří budou předávat ceny vítězům soutěží a bavit diváky.

 

Vranovská pouť

Přijeďte v sobotu do Vranova nad Dyjí. Koná se zde vranovská pouť, a tak se děti kromě spousty atrakcí mohou těšit i na balonkovou show, žonglérskou dílnu, tvarování balónků či dílnu obřích bublin.

 

Zlínský kraj

Valašské letokruhy

V Novém Hrozenkově se o víkendu chystá akce s názvem Valašské letokruhy. Na diváky čeká množství tanečně-hudebních vystoupení či řemeslných ukázek. Pro děti budou připraveny keramické dílny či pletení nejen košíků z proutí. Prohlédnout si budete moci i drobná chovatelská zvířata a nepřeberné množství rukodělných výrobků.

 

Moravské chodníčky Napajedla

Město Napajedla o víkendu láká všechny milovníky tradic a ukázky lidových krojů na setkání tří národopisných folklorních souborů z oblastí Slovácka, Valašska a Hané. Na kulturním  programu se budou podílet i děti z okolních mateřských a základních škol. V průběhu akce uvidíte mnoho národních historických tanců, na děti čeká stylový fotokoutek, bosonohý chodníček z přírodních materiálů a další zábava.

 

Moravskoslezský kraj 

Festival Moment!

Hrad Hukvaldy se v sobotu stane centrem nezávislé kultury, neboť zde bude probíhat festival Moment! Program je připraven na čtyřech scénách a návštěvníci se mohou těšit na kulturní zážitky z mnoha oblastí. Hudba bude vybízet k tanci a divadlo naopak dodá pohyb a scénickou esenci. Pozvání přijali také spisovatelé, básníci a vypravěči. Výtvarné umění vynikne v plenéru, který ovládne krajinomalba. Pro děti ožijí loutky a o jejich zábavu bude bohatě postaráno. Dobroty, skvělé pití nebo workshopy podpoří tvořivost, o které nebude v tomto radostí naplněném dni nouze. 

 

Den Majday

O víkendu můžete zažít inspirativní sportovní festival v areálu ve Vendryni u Třince. Dopoledne atmosféru rozvíří Festival pohybu, který představí sportovní
a volnočasové kluby z Třinecka a blízkého okolí. Budete si moci vyzkoušet, jak se cítí americký fotbalista ve výstroji a helmě, jak se chodí po slacklině nebo se můžete utkat se zápasníky na žíněnce. K vidění bude exhibice parkouristů a freestyle bikerů. V rámci dne se poběží desetikilometrový MajDay Závod, kterého se letos účastní přes 400 dvojic. Součástí bude také oblíbený dětský závod, v rámci kterého můžou závodníci ve věku 10 – 15 let zdolat necelý kilometrový úsek s podobnými překážkami a změřit tak síly s ostatními vrstevníky. Festival zpestří hudební koncerty, vystoupí například úspěšný Kapitán Demo.

 

Olomoucký kraj

Svatovavřinecké hody Přerov

Již v pátek oživí Náměstí TGM a Horní náměstí v Přerově Svatovavřinecké hody. Návštěvníci se mohou těšit na historický jarmark, dobové hry a atrakce pro děti i dospělé. V pátek svým koncertem potěší Jakub Děkan nebo O5 & Radeček, v sobotu Loretta a v neděli David Koller, hudební program bude dále obohacen mnoha dalšími umělci. Historické tance, kejklíři nebo šermířská vystoupení navodí tu správnou historickou atmosféru.

 

Olomoucké (nejen) Shakespearovské léto 2019

Divadlo Tramtarie pořádá na parkánu Uměleckého centra v Olomouci letní open-air festival s názvem Olomoucké (nejen) Shakespearovské léto. Pro diváky je připraveno jedenáct večerů s divadlem i hudbou a dvě pohádková odpoledne. Jedna z pohádek se bude hrát již tuto neděli a nese název O popleteném kouzelníkovi. Celý festival vyvrcholí koncertem Anety Langerové se smyčcovým triem.

 

 

Další zajímavé a nejen víkendové tipy najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

7. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře